HAVA DURUMU

Yaşadığınız şehrin günlük hava durumunu görüntüleyin

  • 5,3027
  • 6,0394
  • 209.137
  • 92.707

İstiklal’de ezberbozan lezzetler!

İstanbul gurme haritasında Beyoğlu denilince Asmalımescit’in havası, Pera’nın ruhu akıllara gelir. Buradan Taksim’e yürüdüğünüzde mekân ve konseptlerin kalitesinin adım adım düştüğünü görürsünüz. Hele ki söz konusu iyi bir yemek ise döner ve köfteden başka alternatifiniz yoktur. Krepen bu ezberi değiştiren mekânlardan biri. İstiklal Caddesi’nin en karakterli pasajlarından biri olan Halep Pasajı’nda yer alan Krepen, Beyoğlu’nun en büyük metrekareye sahip açıkhava mekânı. Pasajın ikinci katında bulunan mekân aslında sadece bilenlerin gittiği bir yer. Taksim’in hengame havasından uzak, herkesin kendi masasıyla ilgilendiği Krepen’in müdavimleri genelde tiyatro – sinema oyuncuları ve yazarlardan oluşuyor. Çok merkezi bir lokasyonda bulunmasına rağmen konumu nedeniyle gözden uzak olmak isteyenler için de bire bir. 

ETLERİ İDDİALI

Mekânın sahibi ise müzik prodüktörü Faruk Altun. Geçmişte hobisi olan yemek, 7 yıldır yeni işi oldu. Burada sadece içecek satarak bile büyük kârlar elde edebilecekken iyi yemek ve sunum konusunda iddialı olan Faruk Bey, Taksim’de gerçek anlamda ilk steak’i başarıyla uygulayan kişi olmuş. Krepen et konusunda en az bir steakhouse kadar iddialı. İddialarının sebebi ise mutfakları ve satın aldıkları etin kalitesi. Sunum konusunda görsel olarak vasat görünseler de lezzet olarak mükemmel olduklarını söyleyebilirim. Izgara Antrikot’un haricinde combo fajita ve Cafe de Paris’de oldukça başarılı. 

PATRON SALATASI MEKANIN FENOMENİ!

Krepen et seçeneklerinde olduğu kadar salatalarıyla da oldukça meşhur. İçerisinde her şeyden biraz olan Thin Taco salatası, salatayı ‘ot’ ekseninden çıkarmış. Meksika fasulyesi, jalepano, mantar, jülyen doğranmış et, kaşar peynir, çedar ve yeşiliklerden oluşan Thin Taco kadar meşhur bir başka salata daha var. “Patron Salatası” olarak bilinen, mönüde Krepen Salatası olarak sipariş edilen bu seçeneğin hikayesi çok ilginç. Mönüde olmayan bu salata patron Faruk Altun için özel hazırlanıyor. Şeker hastası olan Faruk Bey perhiz olarak akşamları bu salatayı kendisine hazırlatıyor. Müdavimler, patronun önünde bu salatayı görünce işaret edip ‘patronun salatasından’ diyerek sipariş ediyorlar. Karışık Akdeniz yeşilliği, sumak ve zeytinyağı ile yapılan salata hem sağlıklı hem de lezzetli.
Beyoğlu – Taksim’de eğlence öncesinde iyi yemek isteyenler için Krepen yeni olmayan fakat her geçen gün mutfağını kuvvetlendiren bir alternatif. Kış sezonunda mönüye daha fazla steak tercihinin ekleneceğini düşünürsek bölgede fark yaratacak yeni bir konsept olacağına eminim…

PROPAGANDA'DAN ÇARŞAMBA PARTİLERİ

İşadamı Adnan Taşpınar ve eşi Indhira Taşpınar tarafından geçtiğimiz yıl Asmalı Mescit’te açılan Propaganda yemek-eğlenceyi bir arada tuttuğu tarz ile oldukça konuşulmuştu. Bu yıl da aynı hedefle yola çıkan mekân üst katında The Room ismini verdikleri bir parti odası dizayn ettiler. Kasım’dan itibaren her çarşamba özel dj performanslarının olacağı The Room’un partileri 23.00’te başlayacak…

KALİFİYE MUTFAK ELEMANI YETİŞTİRECEKLER

Yeme-içme sektöründe büyük alımlar yapan Doğuş Grubu’nun yeme-içme sektöründeki iştiraki D.ream personel eksiğini yaptığı transferlerle kapatmıştı. Ne kadar transfer yapılırsa yapılsın sektördeki kalifiye eleman azlığını gören D.ream yöneticileri personel eğitimi için yeni bir proje hazırladı. Bu projeye önce mutfaktan başlamaya karar veren grubun ünlü şefleri Mustafa Baylan ve Mehmet Gök personel eğitimine başladı. Grubun bünyesinde bulunan mutfak personelleri bu eğitimi alarak daha kalifiye biçimde çalışmaya başlayacak…

NİŞANTAŞI'NDA 'LOUNGE' HAVASI

Kış sezonunun yaklaşmasıyla birlikte Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’ndeki mekânlar yeniliklerini tamamlayıp kapılarını müşterilerine açtı. Caddedeki en büyük değişikliği yapan marka ise Cento Per Cento oldu. Bu konseptin başına ise yeni neslin başarılı isimlerinden Çağla Gürsoy getirildi. Daha önce mekânlara günlük partiler yapan Çağla Gürsoy’un istikrarlı bir mekânda başarılı olup olmayacağı konusunda şüphelerim vardı. Şimdilik bu işin altından başarıyla kalkmışa benziyor. Gürsoy, konsepti başarıyla uygulayıp, buna uygun portföyde isimleri mekâna çekmeyi başardı. Cento Lounge da komuşusu Biber gibi oldies ve cover şarkılardan oluşan bir playlist hazırlamış. Aparatif mönüsünün danışmanlığını ise dünyaca ünlü şef Maurizio Morelli’nin yapması bir başka olumlu unsur. 

Talip Karamahmutoğlu’nun son çalışması ‘Müsaadenizle Büyükler’ vizyon için gün sayıyor.

Duyarlı çocuklar filmi

Günün en çok paylaşılan fotoğrafları

'Çingene Kızı' mozaiğinin ABD'deki kayıp parçaları Türkiye'ye dönüyor

Yemek kartları ile ilgili yeni düzenleme

En Çok Okunanlar