aksam.com.tr
Oruçla namaz bir bütündür

Oruçla namaz bir bütündür

Ramazan’da İslâm’ın iki temel hükmü namaz ve oruç bütünleşir. Oruçlu midelerle kılınan namazlar, müminlere Tevhid’in hakikatini çok daha iyi kavratır ve yaşatır. 

Yanan cami için Müslüman ve Hıristiyanlar kenetlendi

Yanan cami için Müslüman ve Hıristiyanlar kenetlendi

Pazar günü kimliği belirsiz kişilerin kundakladığı New Haven Diyanet Cami'nin restorasyonu için bölgedeki Müslüman ve Hıristiyan toplum bir araya geldi.

'Ramazan'da dengeli protein tüketin'

'Ramazan'da dengeli protein tüketin'

Ramazan’da protein tüketiminin son derece önemlidir.

'Hastalığından korkan orucunu kaza yapabilir'

'Hastalığından korkan orucunu kaza yapabilir'

İlahiyatçılar, bir kimsenin oruç tutunca hastalanma tehlikesi varsa veya hastalığının artması söz konusu ise orucunu kaza yapabileceğini belirtti. 

Malı olmayan da sadaka verebilir

Malı olmayan da sadaka verebilir

Bir gün Allah’ın elçisi, “Herkes her Allah’ın günü kendisine sadaka vermelidir” buyurdu.

Türk askerinden katliam köyünde iftar

Türk askerinden katliam köyünde iftar

Bosna Hersek’te faaliyet gösteren Dostluk Köprüsü Derneği işbirliğinde düzenlenen iftar programına Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Gülhan Yılmaz ile Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Ali Tanış’ın yanı sıra Türk askerleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Metabolizmanız için bal tüketin

Metabolizmanız için bal tüketin

Ramazan'da artan hazım sorunu yaşamamak, mideyi rahatlatmak ve gün boyu susuzluğa karşı vücut direncinizi arttırmanızın bir yolu da ham bal tüketmekten geçiyor.

Güllacın tahtına aday Egeli rakipler: Enginar tatlısı ve incir uyutması

Güllacın tahtına aday Egeli rakipler: Enginar tatlısı ve incir uyutması

Ege Bölgesi'ne özgü enginar, incir gibi ürünlerden yapılan tatlılar, ramazan ayının klasik lezzeti güllaça alternatif olarak sofraları renklendiriyor.

Doğu Anadolu'nun gizli lezzeti 'Tandır ketesi' tok tutma özelliği ile tercih ediliyor

Doğu Anadolu'nun gizli lezzeti 'Tandır ketesi' tok tutma özelliği ile tercih ediliyor

Doğu Anadolu'nun yöresel lezzetlerinden olan, kavrulmuş un ve yağlı hamurdan yapılan tandır ketesi, tok tutması nedeniyle bölgede özellikle sahurda yaygın tüketiliyor.