• $32,4267
  • 34,8015
  • 2492.53
  • 9693.46

gastronomi  
haberleri

gastronomi ile ilgili tüm haberleri ve son dakika gastronomi haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Turizm sektörü yetenek avında">
Turizm sektörü yetenek avında

Turizm sektörü yetenek avında

Türkiye Otelciler Birliği, Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Metro Türkiye işbirliğiyle, ‘Sektör Yetenek Avında' projesini yeniden başlattı.

Bakan Tekin'den İzmir'e müjde: Gastronomi Lisesi kuruluyor">
Bakan Tekin'den İzmir'e müjde: Gastronomi Lisesi kuruluyor

Bakan Tekin'den İzmir'e müjde: Gastronomi Lisesi kuruluyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İzmir'e gastronomi lisesi kurmak için adım atıldığını müjdeledi.

Balıkesir Gastronomisi'nden üç kitap, dört ödül">
Balıkesir Gastronomisi'nden üç kitap, dört ödül

Balıkesir Gastronomisi'nden üç kitap, dört ödül

Balıkesir'in lezzet bakiyesi Berrin Bal Onur ve Neşe Aksoy Biber'in hazırladığı "50 Peynirli Şehir Balıkesir", "Zeytin Ülkesi Balıkesir" ve "Ekmek Şehri Balıkesir" adlı kitaplarla Gastronomi dünyasının dikkatine sunuldu. Üç eser dünyanın en prestijli Gastronomi yayıncılığı ödüllerine değer bulundu.

Lezzet ile sağlığın geleneksel buluşması: İtalyan Mutfağı">
Lezzet ile sağlığın geleneksel buluşması: İtalyan Mutfağı

Lezzet ile sağlığın geleneksel buluşması: İtalyan Mutfağı

İtalyan Mutfağı Haftası gibi etkinlikler, küresel mutfak sahnesinde sürdürülebilirlik ve yerel gıda değerlerini ön plana çıkarıyor.

Gastronomi sektörüne anahtar teslim mekan">
Gastronomi sektörüne anahtar teslim mekan

Gastronomi sektörüne anahtar teslim mekan

Yemek tutkusunu mesleğe dönüştüren girişimci Uğur Karabayır, Türkiye yeme-içme sektörüne onlarca ‘imza restoran' kazandırdı. Karabayır, şimdilerde danışman kimliğiyle anahtar teslim mekanlar açıp işletmecilere kâr ettiriyor.

Gastronomi lisesi açılıyor">
Gastronomi lisesi açılıyor

Gastronomi lisesi açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Türk yemek kültürünü ve ‘annelerimizin reçeteleri' ile gelenekselleşen Türk mutfağının lezzetlerini dünyaya taşıyacak gastronomi lisesi açıyor.

MEB harekete geçti... Türkiye'nin ilk gastronomi lisesi geliyor">
MEB harekete geçti... Türkiye'nin ilk gastronomi lisesi geliyor

MEB harekete geçti... Türkiye'nin ilk gastronomi lisesi geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Türk mutfağını en iyi şekilde tanıtmak ve uluslararası alanda çok daha ileriye taşımak amacıyla eğitim verecek gastronomi lisesi açacak.

Türk mutfağı dünyaya açılacak! MEB'den gastronomi lisesi müjdesi">
Türk mutfağı dünyaya açılacak! MEB'den gastronomi lisesi müjdesi

Türk mutfağı dünyaya açılacak! MEB'den gastronomi lisesi müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı, Türk mutfağını en iyi şekilde tanıtmak amacıyla gastronomi lisesi açacaklarını duyurdu.

Afyon'u mola için değil kalmak için ziyaret edin">
Afyon'u mola için değil kalmak için ziyaret edin

Afyon'u mola için değil kalmak için ziyaret edin

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, "UNESCO tarafından 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilen Afyonkarahisar'ın gastronomi, termal turizmi, tarih ve kültürel değerleriyle görülmesi gereken bir coğrafya olduğunu belirterek, "Mola verilip, sucuk alınıp gidilecek bir şehir değiliz" dedi.

Denizli'de topraktan tabağa lezzet yolculuğu">
Denizli'de topraktan tabağa lezzet yolculuğu

Denizli'de topraktan tabağa lezzet yolculuğu

Bereketli topraklarda ata tohumuyla yapılan organik tarımın yiyeceklere yansıdığı Denizli, gastronomi dünyasında "Ben de varım" diyor. Şehrin gastronomi temsilcisi olarak ortaya çıkan Labada, yerel malzeme kullanarak hazırladığı imza yemekleriyle bölgenin zenginliğini tabaklara taşıyor.

İnsanlar, yöresel lezzetlerinden habersiz">
İnsanlar, yöresel lezzetlerinden habersiz

İnsanlar, yöresel lezzetlerinden habersiz

Kendi yöresine ait lezzetlerin birçoğundan habersiz sınırlı bir menüyle hayatını geçiren insanlarımız olsa da gastronomi alanında büyük bir dönüşüm yaşandığını söyleyen Rıza Sönmez, Sen Mutluluğun Turşunu Kurabilir Misin kitabıyla okurları özel müzikler eşliğinde mutfak tarihi ve yemek kültürü alanında keyifli bir geziye çıkarıyor.

İnsanlar, yöresel lezzetlerinden habersiz">
İnsanlar, yöresel lezzetlerinden habersiz

İnsanlar, yöresel lezzetlerinden habersiz

Kendi yöresine ait lezzetlerin birçoğundan habersiz sınırlı bir menüyle hayatını geçiren insanlarımız olsa da gastronomi alanında büyük bir dönüşüm yaşandığını söyleyen Rıza Sönmez, Sen Mutluluğun Turşunu Kurabilir Misin kitabıyla okurları özel müzikler eşliğinde mutfak tarihi ve yemek kültürü alanında keyifli bir geziye çıkarıyor.

Bursa Gastronomi Festivali 15-17 Eylül tarihlerinde yapılacak">
Bursa Gastronomi Festivali 15-17 Eylül tarihlerinde yapılacak

Bursa Gastronomi Festivali 15-17 Eylül tarihlerinde yapılacak

Bursa Gastronomi Festivali 15 Eylül'de başlayacak. Ayın 17'sine kadar devam edecek olan festivalde Bursa mutfağına has yiyecekler sergilenecek.

130 bin serbest çalışan var! Almanya yeni Türk girişimcileri bekliyor">
130 bin serbest çalışan var! Almanya yeni Türk girişimcileri bekliyor

130 bin serbest çalışan var! Almanya yeni Türk girişimcileri bekliyor

130 binden fazla Türk kökenli serbest meslek sahibinin olduğu Almanya, yeni Türk girişimcileri bekliyor. Kasım ayında Frankfurt'ta yapılacak Franchise Expo Germany Fuarı, Avrupalı bir markanın bayiliğini almak veya yeni girişimcilerle markasını Avrupa'ya taşımak isteyenleri buluşturacak.

İzmir ve Bodrum'un da ‘yıldız'ı olacak">
İzmir ve Bodrum'un da ‘yıldız'ı olacak

İzmir ve Bodrum'un da ‘yıldız'ı olacak

Michelin Rehberi'nin Türkiye haritasına İzmir ve Bodrum ekleniyor.

Afyon uğranmadan geçilecek bir şehir değil">
Afyon uğranmadan geçilecek bir şehir değil

Afyon uğranmadan geçilecek bir şehir değil

Gastronomi ve termal turizmi bugün kentin lokomotifi ama kültür ve tabiatıyla da Afyonkarahisar benzersiz bir coğrafya.

Juliette Binoche başrollü 'La Passion de Dodin Bouffant' filmi Cannes'da görücüye çıktı">
Juliette Binoche başrollü 'La Passion de Dodin Bouffant' filmi Cannes'da görücüye çıktı

Juliette Binoche başrollü "La Passion de Dodin Bouffant" filmi Cannes'da görücüye çıktı

Vietnam asıllı Fransız yönetmen Trân Anh Hung, Juliette Binoche ve Benoît Magimel ile gastronomi ve yaşam sanatı üzerine oldukça akademik bir filme imza attı. "La Passion de Dodin Bouffant" Cannes'da izleyiciyle buluştu...

'Ocağımızın ateşi hiç sönmedi'">
'Ocağımızın ateşi hiç sönmedi'

"Ocağımızın ateşi hiç sönmedi"

Gıda yemek ihtiyacını karşılamak için deprem bölgesine birçok gönüllü, dernek akın etti. Bunlardan biri de Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu (AGAFED) idi. Depremin 3. gününden itibaren kazanları kaynatmaya başladıklarını belirten AGAFED Yönetim Kurulu Başkanı şef Ahmet Karaman, ocaklarının hiç sönmediğini anlattı. Depremzedelere istihdam da sağladıklarını dile getiren Karaman şimdi de bölgede aşçılık kursları açıyor.

İstanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabı açılıyor">
İstanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabı açılıyor

İstanbul Finans Merkezi'nin bankalar etabı açılıyor

Türkiye Varlık Fonu sahipliğinde ve Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı koordinasyonunda tamamlanan İstanbul Finans Merkezi bankalar etabı, bugün törenle hizmete giriyor.

Turizmciden esnafa moral turu">
Turizmciden esnafa moral turu

Turizmciden esnafa moral turu

Depremde boşalan GAP Bölgesi'nde turizm hareketliliğini başlatmak isteyen acenteler, ‘GAP'a Nefes Ol' projesini hayata geçiriyor. Amaç 6 milyona yakın turistin ziyaret ettiği bölgeyi yerinde kalkındırmak.

Gastronominin efsane rotaları">
Gastronominin efsane rotaları

Gastronominin efsane rotaları

Türkiye'de bulunan lezzetleri tatmak ve gastronomi kültürünü geliştirmek isteyenler için en ünlü gastronomi rotalarını sizin için derledik.

Sahrap Soysal'dan dikkat çeken sözler: 5 senedir gastronomi çok yükseldi">
Sahrap Soysal'dan dikkat çeken sözler: 5 senedir gastronomi çok yükseldi

Sahrap Soysal'dan dikkat çeken sözler: 5 senedir gastronomi çok yükseldi

Uzun bir süredir ekranlardan uzak olan Sahrap Soysal, geçtiğimiz akşam bir programa konuk oldu. Dikkat çeken açıklamalarda bulunan Sahrap Soysal, gastronomi üzerine konuştu. Soysal, "Son 5 senedir gastronomi çok yükseldi. Yemek yapmanın bu kadar önemseneceğini düşünemezdim. Pandemi büyük etken oldu çünkü herkes evine kapandı ve mutfağa girdi." dedi.

250 yıllık tarihi atmosferde gastronomi deneyimi: Olden 1772">
250 yıllık tarihi atmosferde gastronomi deneyimi: Olden 1772

250 yıllık tarihi atmosferde gastronomi deneyimi: Olden 1772

Eminönü'nün en özel yapılarından, 250 yıllık Muhsinzade Hanı restore edildi ve Han 1772 adıyla otel olarak hizmete girdi. Tarihi dokusuyla şimdiden ilgi odağı haline gelen yapı, Olden 1772 adlı çok özel bir restorana da ev sahipliği yapıyor.

İspanyollar ‘Anatolian Tapas'ı çok sevdi">
İspanyollar ‘Anatolian Tapas'ı çok sevdi

İspanyollar ‘Anatolian Tapas'ı çok sevdi

Bilboa'da düzenlenen Dünya Mutfakları etkinlikleri çerçevesinde; Şef Umut Karakuş tarafından hazırlanan Türk Mutfağı tanıtımında, coğrafi işaretli ürünlerle hazırlanan 'Anatolian Tapas'lardan oluşan menü tam not aldı.

Mustafa Ömer Yangın: Malatya lezzetleri yeterince bilinmiyor">
Mustafa Ömer Yangın: Malatya lezzetleri yeterince bilinmiyor

Mustafa Ömer Yangın: Malatya lezzetleri yeterince bilinmiyor

Hacı Ahmet Malatya Sofrası 1942 restoranın sahibi Mustafa Ömer Yangın, çok zengin bir mutfak kültürüne sahip olmasına rağmen Malatya'nın gastronomiyle anılmamasının önemli bir eksiklik olduğunu söyledi. Şehrin bu alanda büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Yangın, “Malatya'nın zengin mutfağı uluslararası platformda tanıtılmalı” dedi.

Ringa Sea Food, Ege ve Akdeniz'den aldığı ilhamı Boğaz'a taşıyor">
Ringa Sea Food, Ege ve Akdeniz'den aldığı ilhamı Boğaz'a taşıyor

Ringa Sea Food, Ege ve Akdeniz'den aldığı ilhamı Boğaz'a taşıyor

Kuruçeşme'de Boğaz'a sıfır konumlanan yeme-içme merkezi Oligark'ın içerisinde yer alan Ringa Sea Food, ferah atmosferi ve farklı ülke mutfaklarından aldığı ilhamla işlediği deniz ürünleri ile misafirlerine ayrıcalıklı bir gastronomi deneyimi yaşatıyor.

‘Çift Michelin' restoran kapattı... 6 aylık rezervasyon doldu!">
‘Çift Michelin' restoran kapattı... 6 aylık rezervasyon doldu!

‘Çift Michelin' restoran kapattı... 6 aylık rezervasyon doldu!

Çift Michelin yıldızı TURK'ü doldurdu! Michelin'in ‘iki yıldızla' onurlandırdığı TURK Fatih Tutak'ta masalar 6 ay boyunca doldu. Şef Tutak, “Rezervasyonlara yetişemediğimiz için telefonların fişini çektik” dedi.

Michelin, 10 mekânı önerdi! ‘Hem uygun hem kaliteli'">
Michelin, 10 mekânı önerdi! ‘Hem uygun hem kaliteli'

Michelin, 10 mekânı önerdi! ‘Hem uygun hem kaliteli'

Michelin'den 10 makul öneri. ‘Gastronominin Oscar'ı olarak adlandırılan Michelin yıldızı, İstanbul'da 5 restoranı onurlandırdı. Toplam 53 restoranın adının yazıldığı Michelin Rehberi'nde, makul fiyatlara lezzetli yemekler vadeden 10 mekan yer aldı.

Hem esnaf hem de vatandaş mutlu... Antalya'da lezzet şöleni">
Hem esnaf hem de vatandaş mutlu... Antalya'da lezzet şöleni

Hem esnaf hem de vatandaş mutlu... Antalya'da lezzet şöleni

Tarihi, doğal güzellikleri ve yemek kültürüyle dünya turizminin göz bebeği Antalya, gastronomi dünyasına ev sahipliği yaptı. 1. Uluslararası Food Fest'te ziyaretçiler yerel lezzetlere ve eğlenceye doydu.

Gaziantep Gastronomi Akademisi'nin açılışı törenle yapıldı">
Gaziantep Gastronomi Akademisi'nin açılışı törenle yapıldı

Gaziantep Gastronomi Akademisi'nin açılışı törenle yapıldı

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) Gaziantep'in gastronomi kültürünü geliştirmek ve hizmet kalitesini artırmak amacıyla faaliyete geçirdiği Gaziantep Gastronomi Akademisi'nin (GAGA) resmi açılışını T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptı.

Uçuran lezzetler">
Uçuran lezzetler

Uçuran lezzetler

Türk Hava Yolları'nın resmi sponsoru olduğu 4. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep) geçtiğimiz hafta sonu düzenlendi. Festival boyunca yuvarlama, kuru dolma gibi ev yemeklerinden tadına hayran bırakan meşhur sokak lezzetlerini tattık. İşte kente yolu düşecekler için Gaziantep rehberi...

Bursa'nın en lezzetli festivaline davetlisiniz">
Bursa'nın en lezzetli festivaline davetlisiniz

Bursa'nın en lezzetli festivaline davetlisiniz

Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan Bursa'nın tescilli lezzetleri, Büyükşehir Belediyesi'nin 23-25 Eylül tarihlerinde düzenleyeceği ‘İpeksi Lezzetler Gastronomi Festivali' ile vitrine çıkıyor.

Emine Erdoğan Türk mutfağında lider eşlerini ağırladı: 'Mutfak kültürel mirasın en önemli unsuru'">
Emine Erdoğan Türk mutfağında lider eşlerini ağırladı: 'Mutfak kültürel mirasın en önemli unsuru'

Emine Erdoğan Türk mutfağında lider eşlerini ağırladı: "Mutfak kültürel mirasın en önemli unsuru"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, New York'ta düzenlenen 15 ülke liderinin eşlerinin de katılımıyla Türk mutfağının tanıtıldığı programa katıldı. Emine Erdoğan, "Mutfak, kültürel mirasın en önemli unsurlarından biridir" ifadelerini kullandı.

Lezzet festivaline 2.5 milyon ziyaretçi">
Lezzet festivaline 2.5 milyon ziyaretçi

Lezzet festivaline 2.5 milyon ziyaretçi

Gaziantep, 4. kez gastronomi festivaline ev sahipliği yaptı. 70 ülkeden lezzet tutkunlarını, 300 ünlü ve Michelin yıldızlı şefi ağırlayan GastroAntep, 2.5 milyona yakın ziyaretçiyle rekor kırdı.

Seferberlik çöreğine coğrafi işaret">
Seferberlik çöreğine coğrafi işaret

Seferberlik çöreğine coğrafi işaret

İlk defa Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'na katılan askerlere; besleyici, lezzetli ve dayanıklı gıda sağlayabilmek amacıyla üretilen seferberlik çöreği, Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı.

Gastroantep dünyayı Gaziantep'in ayağına getirdi">
Gastroantep dünyayı Gaziantep'in ayağına getirdi

Gastroantep dünyayı Gaziantep'in ayağına getirdi

Gastronomi, tarih ve kültürü buluşturan 4. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali, "Dünya bir ev olsaydı mutfağı Gaziantep olurdu" mottosuyla uluslararası kimliğine de vurgu yapıyor. Festival bu yıl 70 ülkeden 300 kişiyi ağırlıyor.

Gastronominin kalbi Antep'te atıyor">
Gastronominin kalbi Antep'te atıyor

Gastronominin kalbi Antep'te atıyor

Türkiye'nin en zengin mutfağına sahip olan Gaziantep, bir kez daha gastronomi dünyasına kapılarını açıyor. Bugün misafirlerini ağılayacak festival dünyaca ünlü şeflere, ünlü sanatçıların konserlerine, sergi ve yarışmalara ev sahipliği yapacak.

Emine Erdoğan: Tarım ülkelerin en üstün gücü olacak ">
Emine Erdoğan: Tarım ülkelerin en üstün gücü olacak

Emine Erdoğan: Tarım ülkelerin en üstün gücü olacak

Emine Erdoğan, Tokat'ta düzenlenen “Gastronomi Festivali” etkinlikleri çerçevesinde “Bereket Hasadı” programına katıldı.

Gaziantep'in gastronomi kültürü global arenaya taşınıyor">
Gaziantep'in gastronomi kültürü global arenaya taşınıyor

Gaziantep'in gastronomi kültürü global arenaya taşınıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15-18 Eylül tarihlerinde Gaziantep'te düzenlenecek Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali'nin tanıtımı için Atatürk Kültür Merkezi'nde basının karşısına çıktı. Şahin, festivalin bu yılki temasının sürdürülebilirlik ve biyoçeşitlilik" olacağını açıkladı.

Pandemi sonrası Alanya'da muhteşem festival">
Pandemi sonrası Alanya'da muhteşem festival

Pandemi sonrası Alanya'da muhteşem festival

Gastronomi temasıyla düzenlenen 20. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali sona erdi. Sergiler, stantlar, gösteriler ve muhteşem konserlere ev sahipliği yapan etkinlikte on binlerce vatandaş, pandeminin ardından hem sanata hem de eğlenceye doydu.

İnegöl'de gastronomi atağı">
İnegöl'de gastronomi atağı

İnegöl'de gastronomi atağı

İnegöl, asırlık lezzetleri ile gastronomide başarı hikayesi yazacak. İki yıl süren çalışmayla 150'ye yakın yöresel lezzet gün yüzüne çıkarıldı ve Gastro İnegöl lansmanı düzenlendi.

Mutfak mirasımız hafta boyunca ‘gündem' oldu">
Mutfak mirasımız hafta boyunca ‘gündem' oldu

Mutfak mirasımız hafta boyunca ‘gündem' oldu

Bu yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında ilki gerçekleştirilen Türkiye'den dünyaya uzanan Türk Mutfağı Haftası ile mutfak mirasımızı geniş kitlelerle buluşturarak gastronomi kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasını hedefleniyor.

Diyarbakır'ın tescili yemekleri görücüye çıktı">
Diyarbakır'ın tescili yemekleri görücüye çıktı

Diyarbakır'ın tescili yemekleri görücüye çıktı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 'Türk Mutfağı Haftası' kapsamında Diyarbakır'ın yöresel lezzetleri ile coğrafi işaretli ürünleri tanıtıldı.

Nemrut'un eteğinde gastronomi buluşması.... Yemek tarifleri metaverse üzerinden yayımlandı">
Nemrut'un eteğinde gastronomi buluşması.... Yemek tarifleri metaverse üzerinden yayımlandı

Nemrut'un eteğinde gastronomi buluşması.... Yemek tarifleri metaverse üzerinden yayımlandı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Kahta Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları ulusal ve uluslararası şefler hünerli elleriyle yaptıkları yemekleriyle göz doldurdu.

Anadolu'nun ünlü kebapları">
Anadolu'nun ünlü kebapları

Anadolu'nun ünlü kebapları

Geleneksel Türk yemek kültüründe özel bir yeri olan kebaplarımız, her şehirde kendine özgü tatlar sunuyor. Konya'dan Kastamonu'ya, Şanlıurfa'dan Adana'ya gurmeleri kendine çekiyor.

İncir ve zeytin şehri Aydın">
İncir ve zeytin şehri Aydın

İncir ve zeytin şehri Aydın

Aydın Valiliği de bu anlamda şehrin zengin mutfak kültürünü tanıtmak üzere Aydın Gastronomisi Kitabı'nı okurla buluşturdu. Vali Hüseyin Aksoy'un amacı da şehrin turizm potansiyelini denizden daha içerlere taşımak, şehrin gastronomi ve kültür değerlerinin de görünür hale gelmesini sağlamak.

Restoran Haftası başladı Sürdürülebilir mutfaktan lezzetli yemekler">
Restoran Haftası başladı Sürdürülebilir mutfaktan lezzetli yemekler

Restoran Haftası başladı Sürdürülebilir mutfaktan lezzetli yemekler

Türkiye'nin ilk gastronomi festivali olan Restoran Haftası başladı.

Şef Charlie Otero: Bana aşçı dediklerinde onur duyuyorum">
Şef Charlie Otero: Bana aşçı dediklerinde onur duyuyorum

Şef Charlie Otero: Bana aşçı dediklerinde onur duyuyorum

Sosyoekonomik Güçlendirme ve Sürdürülebilirlik Programı kapsamında Türkiye'ye gelen Kolombiyalı Şef Charlie Otero ile Akşam Cumartesi için bir araya geldik. İnsani yardım ve sosyal gastronomi alanında çalışmalar yapan Otero, "Sosyal gastronomi çok yeni bir terim. Ancak insanlığın tarihinden bu yana yardımlaşma hep vardı. Ama şu anda aşçılık kavramı öyle bir noktaya geldi ki artık bir şefe rockstar muamelesi yapılıyor. Bizim esas görevimiz insanların karnını doyurmak. Bu yüzden bana şef değil aşçı dediklerinde onur duyuyorum."

Restoranlarda sorun doluluk değil kârlılık">
Restoranlarda sorun doluluk değil kârlılık

Restoranlarda sorun doluluk değil kârlılık

11 Mayıs'ta 3'üncü kez Global Gastroekonomi Zirvesi'yle dünyadan yeme içme sektörü profesyonellerini ağırlamaya hazırlanan Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TÜRYİD), gastronomiyi turizmde sürdürülebilir bir büyüme modeli olarak ülke gündemine taşımayı hedefliyor.

Aşçılık sanatı akademiyle buluştu: Culinary Forum">
Aşçılık sanatı akademiyle buluştu: Culinary Forum

Aşçılık sanatı akademiyle buluştu: Culinary Forum

Gastronomi alanını eğitim başlığı altında bir araya getiren ve Türkiye'nin dört bir yanında ilgili öğrenci ve akademisyenleri sektör temsilcileriyle buluşturan Culinary Forum'un direktörü şef Murat Aslan: "Öğrenciler bizim için çok önemli zira bir süre sonra Türkiye gastronomi sektörünü onlar yönetecek."

Denize sıfır sanat ve gastronomi ziyafeti">
Denize sıfır sanat ve gastronomi ziyafeti

Denize sıfır sanat ve gastronomi ziyafeti

İstanbul'da sanat ve gastronomiyi iç içe bulabileceğiniz yeni bir lokasyon Fişekhane... İçerisi de adım başı farklı lezzet ve etkinlikler dolu. Gelin mekanın önce biraz tarihinden bahsedelim sonra günün her saati keyifle vakit geçirebileceğiniz etkinliklerine göz atalım.

Büyük lezzet seferi">
Büyük lezzet seferi

Büyük lezzet seferi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Gastronomi Treni projesinin yeniden hayata geçirileceğini duyurdu.

Yıl sonuna kadar 2 milyon turist hedefi... Edirne'ye hayran kaldılar">
Yıl sonuna kadar 2 milyon turist hedefi... Edirne'ye hayran kaldılar

Yıl sonuna kadar 2 milyon turist hedefi... Edirne'ye hayran kaldılar

Ukraynalı turizmciler, gastronomi uzmanları ve gazeteciler Edirne'ye hayran kaldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, "Ukrayna'dan bu yılın sonuna kadar toplam 2 milyon turist gelmesi hedefleniyor." dedi.

Altın kaplamalı baklava dilimi 5 bin liradan satıldı">
Altın kaplamalı baklava dilimi 5 bin liradan satıldı

Altın kaplamalı baklava dilimi 5 bin liradan satıldı

Muğla'da gastronomi potansiyelinin turizmle entegre edilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında, “Menteşe Mutfak Kültürü Atölyesi ve Saburhane Semt Pazarı” açıldı.

Anadolu'nun lezzet duraklarını keşfedin">
Anadolu'nun lezzet duraklarını keşfedin

Anadolu'nun lezzet duraklarını keşfedin

Sonbahar bol bol gezmek, güzel manzaralara şahit olmak ve enfes yemeklerin tadını çıkarmak için en güzel mevsimlerden biri.

Anadolu mutfağını önce 'biz' görelim!">
Anadolu mutfağını önce 'biz' görelim!

Anadolu mutfağını önce 'biz' görelim!

Karın doyar, maksat gözümüz, gönlümüz doysun diye düşünmüş olacak ki atalar, şöyle demişler; yediğin içtiğin senin olsun, gördüklerini anlat. Geçen gün Üsküdar'ın Selimiye Nevmekân durağında enteresan bir sergiye gittim. İzninizle yediğim içtiğim o sabah benim oldu ama tabii bitti gitti. Onun için ben size gördüğüm canlı yemek sergisini anlatacağım. Yemek yenilir, seyredilmez mi dediniz? Vallahi ben de öyle biliyordum ama Şef Ömür Akkor ezber bozdu, bir kez daha...

Konya mutfağı GastroFest ile tanıtılacak">
Konya mutfağı GastroFest ile tanıtılacak

Konya mutfağı GastroFest ile tanıtılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi 1-3 Ekim tarihleri arasında GastroFest düzenleyerek, kadim yemek kültürünün tanıtımını yapacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Festivalimize Türkiye'den ve dünyadan önemli şefler katılacak” dedi.

Frig Vadisi'nde güneşle yükselin">
Frig Vadisi'nde güneşle yükselin

Frig Vadisi'nde güneşle yükselin

Türkiye'nin termal turizm merkezi olan Afyonkarahisar'da tarihi Frig Vadisi canlanıyor. Bölgede yapılan çalışmalarla gün ışığına çıkarılan tarihi eserler ve yapılar kesinlikle görmeye değer.

Adana Mutfağı'nın lezzetleri bu festivalde">
Adana Mutfağı'nın lezzetleri bu festivalde

Adana Mutfağı'nın lezzetleri bu festivalde

5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, bu yıl "Coğrafya Lezzettir" temasıyla 8-10 Ekim tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Türkiye-İngiltere arasına lezzet köprüsü kuracak">
Türkiye-İngiltere arasına lezzet köprüsü kuracak

Türkiye-İngiltere arasına lezzet köprüsü kuracak

İngiliz gıda market zinciri Market Halls'un çoğunluğunu satın alan Türk şirketi Lucis Girişim, gastronomi markalarını yurtdışına taşıyacak. Projeyle kebap, döner, baklava gibi Türk lezzetleri dünyaya sevdirilecek.

Gastronomi taban puanları 2021 başarı sıralaması! YÖK atlas Gastronomi başarı sıralaması ve kontenjanları!">
Gastronomi taban puanları 2021 başarı sıralaması! YÖK atlas Gastronomi başarı sıralaması ve kontenjanları!

Gastronomi taban puanları 2021 başarı sıralaması! YÖK atlas Gastronomi başarı sıralaması ve kontenjanları!

Gastronomi bölümünün taban ve başarı sıralamaları üniversite tercihlerini gerçekleştiren adaylar tarafından merak ediliyor. Bilindiği üzere 2021 YKS sınav sonuçların açıklanması ile birlikte üniversite hayali kuran gençler gitmek istedikleri bölümleri belirleyecekleri tercih işlemleri başlayacak. Söz konusu tercihleri arasında Gastronomi düşünenler, bu bölümden mezun olanların ne iş yaptığı ile birlikte taban ve başarı sıralamasını araştırmaya başladı. İşte Gastronomi taban puanlar, başarı sıralaması ve kontenjanları

Gizli kalmış lezzetler tanıtılacak! Ankara'ya gastronomi merkezi kuruluyor">
Gizli kalmış lezzetler tanıtılacak! Ankara'ya gastronomi merkezi kuruluyor

Gizli kalmış lezzetler tanıtılacak! Ankara'ya gastronomi merkezi kuruluyor

Yöresel yiyecekleriyle Gaziantep ve Elazığ'ın ardından üçüncü sırada olan Ankara mutfağının tanıtımı için harekete geçildi. İlk etapta şehirde gastronomi merkezi kurulacak.

Trabzon'un eşsiz gastronomisi tanıtıldı">
Trabzon'un eşsiz gastronomisi tanıtıldı

Trabzon'un eşsiz gastronomisi tanıtıldı

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Gastronomi Turizm Fuarı'nda, yemekleri, horonu ve kemençesiyle Trabzon tanıtıldı.

Rize mutfağının gizli lezzetleri bu festivalde">
Rize mutfağının gizli lezzetleri bu festivalde

Rize mutfağının gizli lezzetleri bu festivalde

Karadeniz'in gözbebeği Rize, 1-3 Temmuz'da düzenlenecek Gastronomi Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Gastro Rize etkinliğinin organizatörü Gökmen Sözen, festivalde geniş bir mutfak kültürü ve ürün çeşitliliğinin sergileneceğini belirtti. Sözen, “Birçok sürpriz tat var. Mesela Hemşinli pastacıların öyküsü ilginç. 1900'lerin başında Rusya'ya gidip, ekmek ve pasta yapmayı öğreniyorlar. Oradan Polonya'ya ve İran'a kadar gidip meşhur olanları var. Şimdi birçok pastanenin kökeni de bu ustalar” diyor.

Yerel ürünler tanıtılacak! Gastronominin kalbi Rize'de atacak">
Yerel ürünler tanıtılacak! Gastronominin kalbi Rize'de atacak

Yerel ürünler tanıtılacak! Gastronominin kalbi Rize'de atacak

Doğası, tarihi kaleleri, evleri, şelaleleri ve yemeklerinin yanı sıra geniş kültürel çeşitliliği ve zengin gastronomi mutfağıyla Rize'de 1-3 Temmuz arasında GastroRize Festivali gerçekleştirilecek.

Baklavacılarda en tatlı telaş">
Baklavacılarda en tatlı telaş

Baklavacılarda en tatlı telaş

Gastronomi alanında UNESCO'nun “Yaratıcı Şehirler Ağı”nda yer alan Gaziantep'te baklava ustaları, bayram siparişlerini yetiştirmek için yoğun emek harcıyor.

İstanbul'un güzel bahçesi Şile">
İstanbul'un güzel bahçesi Şile

İstanbul'un güzel bahçesi Şile

İstanbul'un yanı başındaki Şile ve çevresi bu mevsimde en güzel dinlenme mekanı. Tarih, doğa ve deniz Şile'yi cazip hale getiriyor.

Uluslararası Gourmand Cookbook Awards A kategorisi 'Yılın Yazarı', şef Aydan Üstkanat: Paylaşmak yemek yapmak kadar doğal">
Uluslararası Gourmand Cookbook Awards A kategorisi 'Yılın Yazarı', şef Aydan Üstkanat: Paylaşmak yemek yapmak kadar doğal

Uluslararası Gourmand Cookbook Awards A kategorisi 'Yılın Yazarı', şef Aydan Üstkanat: Paylaşmak yemek yapmak kadar doğal

"Yap Ye Paylaş kitabı; malzemeleri tanımayı, onları doğru işlemeyi ve doğru paylaşmayı anlatıyor. Bence yemek yapmanın bir sonraki adımı paylaşmak, işin doğası bu. Misafir nasıl ağırlanır, sofra düzeni nasıl olur; ağır misafirlere ya da küçük partilerde ne pişirilir, sofra adabı nedir? Tüm bunların cevabı kitapta var."

Başkent Üniversitesi Araştırma Görevlisi alacak!">
Başkent Üniversitesi Araştırma Görevlisi alacak!

Başkent Üniversitesi Araştırma Görevlisi alacak!

Başkent Üniversitesi, İngilizce Mütercim Tercümanlık ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanlarında Araştırma Görevlisi alımı yapacağının Resmi Gazete'de duyurdu.

'Hollywood'a da girdik, e-ticareti de öğrendik'">
'Hollywood'a da girdik, e-ticareti de öğrendik'

'Hollywood'a da girdik, e-ticareti de öğrendik'

Pandemi, Gaziantepli baklavacıya e-ticareti öğretti. Oscarlı oyuncu Charlize Theron'un ‘Yediğim en iyi tat' diyerek dünyaya tanıttığı baklava, günlük Amerika'ya gidiyor. Fatma Şahin, “Hollywood'a girdik, e-ticareti de öğrendik” diyor.

Türk mutfağının zenginliği Emine Erdoğan himayesinde dünyaya tanıtılacak">
Türk mutfağının zenginliği Emine Erdoğan himayesinde dünyaya tanıtılacak

Türk mutfağının zenginliği Emine Erdoğan himayesinde dünyaya tanıtılacak

Türkiye'nin asırlık yemek kültürü Emine Erdoğan himayesinde hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabıyla dünyaya tanıtılacak.

Hatay'ın meşhur 'Oruk' tarifi ve malzemeleri">
Hatay'ın meşhur 'Oruk' tarifi ve malzemeleri

Hatay'ın meşhur 'Oruk' tarifi ve malzemeleri

UNESCO Hatay Gastronomi Evi, gelenek ile geleceğin kombinasyonunu sağlayarak Hatay'ın eşsiz lezzetlerini sunuyor. Bunlardan biri de oruk. Yapılan dört çeşidi ile damak çatlatan bir lezzet olan ‘oruk' haşlaması, kızartması, yumurtalısı ve avuç içi çeşidi ile hem ara sıcak olarak hem de ana yemek olarak tüketiliyor. İşte ustasından oruk tarifi ve malzemeleri...

Gastronomi taban puanları 2020 belli oldu mu? Gastronomi başarı sıralaması nedir?">
Gastronomi taban puanları 2020 belli oldu mu? Gastronomi başarı sıralaması nedir?

Gastronomi taban puanları 2020 belli oldu mu? Gastronomi başarı sıralaması nedir?

Gastronomi alanında tercih yapacak adaylar Gastronomi taban puanlarına yönelik araştırmaları YÖK üzerinden gerçekleştiriyor. YÖK Atlas sistemi üzerinden binlerce üniversitenin taban puanları öğrenebiliniyor. Bugün açıklanan YKS sınavı sonucunda birçok aday Gastronomi başarı sıralamasına bakacak.

Zeytinyağlı keşkek ve etli enginar nasıl yapılır?">
Zeytinyağlı keşkek ve etli enginar nasıl yapılır?

Zeytinyağlı keşkek ve etli enginar nasıl yapılır?

Geçen yıl açılan UNESCO Hatay Gastronomi Evi, zeytinyağlı keşkek ve etli enginarı menüsüne ekleyerek unutulmaya yüz tutmuş iki yemek çeşidini de yeniden topluma kazandırdı. Peki, zeytinyağlı keşkek ve etli enginar nasıl yapılır?

Termal ve gastronominin kalbi Afyon">
Termal ve gastronominin kalbi Afyon

Termal ve gastronominin kalbi Afyon

ZEKİ GÜMÜŞ