Bunların yanı sıra nemin artış göstermesi ve güneş ışınlarının azalmasıyla artan kalp krizleri, kişi üzerinde oldukça tehlikeli bir hal alıp ölüme bile neden olduğu görüldü.
2/8
Kalp krizlerinin dünya çapında görülen en sık ölüm nedeni olduğunu belirten Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Gültekin Hobikoğlu, kış aylarında sağlığı tehdit eden etkenler hakkında önemli bilgiler verdi. İşte nedenleri...
3/8
1- Bedensel etkinliklerin azaltılması
Olumsuz hava şartlarından dolayı rutin hayatımızdan eksilttiğimiz bedensel hareketler, toplar damar tıkanıklığı ve akciğer embolilerinin artmasını tetikler.
4/8
2- D vitamini eksikliği
Kış aylarında güneş ışınlarının azalmasıyla vücut yeterli ısıyı alamaz ve bunun sonucunda da D vitamini eksikliği olarak karşımıza çıkar.
5/8
3- Enfeksiyonlar
Enfeksiyonlar, soğuk havalarda en sık görülen kalp krizi ve beyin felcinin en önemli nedenleri arasında yer alır. Daha çok grip, soğuk algınlığı ve nezleye bağlı olarak, kalp damarları plaklarında aşınma görülür. Bu da damarları tıkayarak kalp krizine neden olur.
6/8
Kalp sağlığının korunması için ne yapılmalı?
Prof. Dr. Gültekin Hobikoğlu, kalp hastalıklarından korunmak için dikkat edilmesi gereken kriterleri şöyle sıraladı:
7/8
''Karda soğuk havada ani ağır eforlar, kalp hastalığı olanlarda ve yatkınlığı olanlarda kalp krizlerini başlatabilir. Özellikle fiziksel aktivitesi az olanlarla düzenli egzersiz ve yürüyüş yapmayanlar daha fazla risk taşır. Bu nedenle düzenli yürüyüş ve egzersiz yapmıyorsanız, karda uzun yürüyüş yapmayın, ağır eforlardan kaçının.''