Hindistan'da bu meyvenin patates, fasülye gibi sebzelerle acılı yemeği yapılmaktadır.
9/31
Meyve salatalarının yanı sıra, dondurma ve krema ile birlikte servis ediliyor.
10/31
Konserve olarak 60 haftaya kadar saklanabilir.
11/31
Jack meyvesi soğuğa dayanıklıdır. Tohumunun toprağa gömülmesiyle fide elde edilir.
12/31
Tohumlar ekildikten sonra yetişen ağaçlar beş sene sonra meyve verir ve ortalama 100 sene kadar yaşar.
13/31
Ağacın yaprakları mısır ve Hindistan cevizi kabukları ile birlikte kavrulup Hindistan cevizi yağı ile birlikte karıştırılarak veya tek başına ülsere karşı kullanılmaktadır.
14/31
Sirke ile karıştırılmış püresi ile çıban, yılan sokmaları ve beze oluşumunda tedavi amaçlı önerilmektedir.
15/31
Köklerinden elde edilen ekstraktlar astım, ateş, deri hastalıkları ve ishale iyi gelir.
16/31
Ağaç kabuklarının sakinleştirici etkileri var.
17/31
Bazı Asya ülkelerinde tohumları bakliyat gibi kullanılıyor.
18/31
Jack meyvesinin faydaları
19/31
- Sindirimi kolaylaştırıyor
20/31
- İçeriğindeki vitaminler sayesinde vücuda enerji veriyor.
21/31
- Kabızlığa karşı etkilidir.
22/31
- Kolon kanserine karşı koruma sağlıyor.
23/31
- A ve C vitamini açısından zengindir.
24/31
- Görme fonksiyonlarında önemli roy oynar.
25/31
- Cildi güzelleştirir.
26/31
- Akciğer ve ağız boşluğu kanseri kanserine karşı koruma sağlar
27/31
- Tohumları kurutulmuş sindirilebilir nişasta, protein ve mineraller açısından çok zengindir.
28/31
- Çok iyi miktarda folik asit içerir.
29/31
- İçeriğindeki potasyum kalp hızı ve kan basıncını kontrol etmede yardımcıdır.
30/31
- Jack meyvesi vitamin potasyum, magnezyum, manganez ve demir kaynağıdır.