• $32,3193
  • 35,1253
  • 2295.36
  • 9036.35
18 Temmuz 2016 Pazartesi 09:47 | Son Güncelleme:

LYS 2016 ÖSYM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

LYS 2016 ÖSYM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak"

Bugün 26 Haziran 2016 Cumartesi. 1 Milyon 73 bin öğrenci Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) heyecanı yaşıyor. Sınava giren öğrenciler kadar veliler de büyük heyecan yaşıyor. Peki ÖSYM tarafından LYS soru ve cevapları ve LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? LYS sınav soruları, cevapları açıklandığı an ÖSYM'nin resmi sitesinden ulaşabileceksiniz...

ÖSYM tarafından düzenlenen LYS sınavı bugün yapıldı 1 Milyon 73 bin öğrenci Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için ter döküyor. Veliler ise onları dışarda heyecanla bekliyor. Peki ÖSYM  LYS soru ve cevapları ne zaman açıklayacak?
LYS maratonu bitti. Adayların 18-19 Haziran'da girdiği LYS-1 ve LYS-4'ün ardından, bugün Sabah fen bilimleri sınavı LYS-2, öğleden sonra ise yabacı dil sınavı LYS-5, 26 Haziran Pazar günü ise edebiyat-coğrafya sınavı LYS-3 yapıldı. 2017 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu 27 Haziran’da açıklanacak. LYS sınav sonuçları ise 18 Temmuz tarihinde açıklanacak

 LYS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS 2016 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?

LYS sonuçları açıklandığında öğrenciler üniversite eğitimi için tercih yapmak zorundadılar. Tercih dönemi LYS sonuçlarının açıklanmasından sonra kısa bir süre içerisinde başlamaktadır. LYS sonuçlarına ilişkin ayrıntılı bilgiler haberimizde mevcuttur.

Her yıl düzenli olarak ülke genelinde yapılan üniversite sınavları bazı alanlarda platform değişiklikleri yaparak öğrencilerden daha iyi sonuç almayı hedeflenmiştir. Gereken tüm araştırmaların yapılması sonucunda yaklaşık olarak son altı yılda aynı sınav sistemi ülkemizde yapılmaktadır. Yapılan bu üniversite seçme sınavının ardından vatandaşlar kendi ilgi ve yeteneklerine göre mesleki eğitimlerini alabilmek için gerekli olan şehre ve üniversiteye giderler. Her ne zaman olursa olsun vatandaşlar gerçekleştirmek zorunda oldukları işlem kolaylıkları için genel olarak sahip olmaları gereken nitelikler için bu lisans eğitimi şarttır. Lise eğitiminin son sınıfında bu sınava katılım hakkına sahip olurlar. Ayrıca bu sınava her on sekiz yaşını dolduran bireyler bu sınavdan kolayca hizmet alabilirler. Mart ve haziran aylarında iki oturum şeklinde yapılan bu sınava Yükseköğretime Geçiş Sınavında başarılı olan (barajı geçen öğrenciler) kolay bir şekilde diğer ikinci sınav olan Lisans Yerleştirme Sınavına katılım da bulunabilirler. Kısaca LYS adı verilen bu sınava her yıl ortalama üç milyon öğrenci katılımda bulunur.

LYS 2016 TERCİH KILAVUZU 27 HAZİRAN’DA AÇIKLANACAK

2017 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu 27 Haziran’da açıklanacak. Üniversite Tercih Merkezi Direktörü ve Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyet Temsilcisi Burak Kılanç, “Adaylar 27 Haziran’dan itibaren bu sene tercih edebilecekleri tüm önlisans, lisans ve özel yetenekle öğrenci alan programların hepsini görebilecekler” dedi. 

Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvurusunu tamamlayan öğrenciler büyük bir heyecanla sınav tarihini beklerken Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2017 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun ilk taslak halinin 27 Haziran’da açıklanacağı bilgisi üniversitelerle paylaşıldı. ÖSYM takviminde açıklanan tarihlere göre 18 Haziran’da Sosyal Bilimler sınavı ile başlayacak olan LYS’nin bu sene önceki yıllara göre daha yoğun geçeceğini söyleyen Burak Kılanç, “Bu sene tercih dönemi geçtiğimiz yıllara kıyasla biraz daha bilgi yoğun geçecek. Adayların doğru tercih yapabilmesi için YÖK ve ÖSYM’nin son yıllarda önemli girişimleri oldu. Adaylar bu sene geçtiğimiz yıllara kıyasla daha bilinçli tercih yapabilecekler çünkü YÖK’ün YÖK Atlas uygulaması adayların tercih edebilecekleri yükseköğretim programlarıyla ilgili tüm detayları gösterecek. Böyle olduğu için LYS sonrasında bu senenin tercih döneminin çok daha verimli geçeceğini şimdiden söyleyebiliriz” diye konuştu.

LYS'DE SON SINAV BUGÜN YAPILDI

Bugün ise LYS maratonunun son sınavı var. 853 bin 32 adayın başvurduğu Edebiyat Coğrafya Sınavı (LYS-3) saat 10.00’da başladı. Adaylara Türk Dili ve Edebiyatı Testi’nde 56, Coğrafya-1 Testi’nde 24 soru yöneltildi. Sınav toplam 120 dakika sürecek. Başta hukuk ve işletme olmak üzere Türkçe Matematik (TM) puanlarıyla öğrenci alan bölümleri seçmek isteyen adaylar Matematik Sınavı (LYS-1) ile birlikte LYS-3’e girmek zorunda

LYS SINAV SORULARI NASILDI?

FİZİK: Öğrenciler hem soruların zorluğundan hem de kullanılan “ağdalı, anlaşılmaz dil” yüzünden çok zorlandı. Soruyu anlamak için birkaç kez okumak zorunda kaldılar. İşlem gerektirmeyen soruların bile yorumlanması zor oldu. Bilgi ağırlıklı ve seçici sorulardı. “Rölativistik kütle artışı” sorusu müfredat değişikliğinden dolayı öğrencileri zorladı. Eski müfredatla çalışan öğrencilerin hata olasılığı yüksekti.

KİMYA: Sorular daha kolaydı. Her zamanki gibi organik kimyadan 10 soru geldi. Seçici sorular gibi bilgi düzeyi düşük öğrencilerin de yapabileceği sorulardan oluştu. 

BİYOLOJİ: Orta zorluk derecesinde sorular, geçen yıla benziyor. Özellikle “nükleik asit-protein sentezi” sorusu ve “popülasyon genetiği” seçici sorulardı. Yorum soruları azdı. Bilgi ağırlıklı ve birden fazla konu arasında bağlantı kurulmasını gerektiren sorular. 

Kocaeli'de LYS'ye gireceklere ücretsiz ulaşım

Kocaeli'de, Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girecek öğrenci ve sınav görevlileri, toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, yarın ve pazar günü yapılacak LYS'ye girecek öğrenci ve görevlilerin sınav yerlerine ulaşımının ücretsiz sağlanacağı belirtildi.

Öğrenciler ve görevliler belgelerini ibraz ederek, Büyükşehir Belediyesine ait deniz ve kara ulaşım araçlarından 07.00-16.00 saatlerinde ücretsiz faydalanabileceği aktarılan açıklamada, adayların sınav yerlerine zamanında ulaşabilmeleri için ilave seferler konulduğu bildirildi.

Açıklamada, sınav süresince belediyeye bağlı birimlerin gürültü olmaması için çalışma yapmayacağı da kaydedildi.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'