• $32,3245
  • 35,1148
  • 2300.83
  • 9079.97
5 Temmuz 2016 Salı 18:24 | Son Güncelleme:

Giresun'da askeri helikopter düştü: 7 şehit, 8 yaralı

Giresun'da askeri helikopter düştü: 7 şehit, 8 yaralı

Giresun'da S-70 tipi Sikorsky askeri helikopter düştü. Kazada şehit olanların sayısı 7'ye yükseldi, 8 kişi de yaralandı. Tuğgeneral Mustafa Doğru yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Patlama, sözkonusu değildir" şeklinde açıklama yaptı. TSK'dan yapılan açıklamada ise "Kazanın nedeni henüz tespit edilemedi" denildi

Giresun'da askeri helikopter düştü. S-70 tipi skorsky helikopterin içinde 8 askeri personel, 4 personel eşi ve 3 çocuğun bulunduğu ifade ediliyor.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı'ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra'ya gitti. Komutanlar ve eşleri, bayramlaşmaya ve Alucra'da bir şehit ailesini ziyarete gidiyorlardı.

Bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru

İÇİNDE 11 ASKER BULUNUYORDU

İçinde Tuğgeneral Mustafa Doğru ile bir albay, 2 binbaşı olmak üzere 11 askerin bulunduğu helikopterin saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle Tohumluk Yaylası'na düştüğü ihbarı geldi.

BAŞKAN AKSU: 2 ALBAY ŞEHİT
 
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, düşen helikopterde 2 albayın şehit olduğunu, 2 asker eşiyle 2 çocuğun da yaşamını yitirdiğini söyledi. 
 
Başkan Aksu, kazadan sonra hastanelere 7 yaralının getirildiğini ve tedavilerine başlandığını bildirdi.

5 YARALI GATA'YA SEVK EDİLDİ

Helikopter kazasında yaralanan ve Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ünal Bayhan, kızı Işıl Bayhan ile oğlu Erdal Bayhan ve helikopter teknisyeni Astsubay Muharrem Demir, Ordu - Giresun Havalimanı'ndan Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevk edildi. Hastanede halen Cemalettin Çoban ve Adem Kara'nın tedavileri sürdürülüyor.

Bu arada, olayda hayatını kaybedenlerin cenazeleri de, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için ambulanslarla Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderiliyor.

HELİKOPTERDE BULUNANLARIN VE HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Helikopterde bulunan 15 kişinin isimleri de belirlendi: Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, eşi Nuran Doğru ve küçük kızı Berrin Doğru; Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, eşi Didem, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara ve eşi Semra Kara; Pilot yüzbaşı Hilmi Özer, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek.

Helikopterde bulunanlardan İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin, helikopter pilotu yüzbaşı Hilmi Özer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran ve kızı Berrin Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan’ın eşi Didem Bayhan ve Ast. Uzman çavuş Adem Kara’nın eşi Sema Kara hayatını kaybetti.

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek ise yaralandı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

05 Temmuz 2016 Salı günü, zor şartlarda görev yapmakta olan karakol personeli ve aileleri ile bayramlaşmak ve onlarla birlikte olmak maksadıyla, Giresun-Alucra ve Gümüşhane-Kozağaç Jandarma Karakollarını ziyareti müteakip, Giresun’a dönerken saat 17.15 sularında bir adet Sikorsky helikopteri, Giresun-Alucra ilçesi Tohumluk Köyü mülki sınırları içerisinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşmüştür.

Söz konusu elim olay neticesinde; saat 22.00 itibariyle helikopterde bulunan silah arkadaşlarımız ile eşleri ve çocuklarından yedi kişi maalesef hayatını kaybetmiş, yaralanan sekiz kişi ise derhal bölgedeki hastanelere sevk edilmişlerdir.

Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda hayatını kaybeden personelimiz ve aile fertlerine Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

KÖYLÜLER ENKAZA ULAŞTI

Helikopter, bir şehit ailesini ziyarete gitmek isteyen komutanlar ve eşlerini Alucra'ya taşımak için kalktı. Helikopterin düştüğü bölgeye ilk olarak köylüler ulaştı.

Helikopterin Skorsky S70 tibi olduğu belirtilen askeri helikopterin, sis nedeniyle dağlık alan düştüğü iddia edildi. Skorsky S70 tibi helikopterler 1989 yılından beri TSKbünyesinde sivil amaçlar dahil bir çok faaliyette kullanılıyor.

YILDIRIM: OLUMSUZ HAVA ŞARTLARINDAN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ

Başbakan Yıldırım, Giresun'da düşen askeri helikopterle ilgili açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Tamamen olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza kırım olduğu anlaşılıyor. Net bilgiler elimizde yok, yaralılar var, vefat olduğu yönünde haberler var. Sayılar, teyide muhtaç olduğu için şu an söylemek doğru olmaz, kurtulanlar var yaralı,kurtulamayanlar var.

Helikopterin düşüş neden henüz bilinmiyor. Enkaza ulaşıldı, 5 veya daha fazla yaralı var. Jandarma Bölge Komutanı dahil 15 kişi vardı." Başbakan Yıldırım, Giresun'da düşen askeri helikopterde bulunan Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun şehit olup olmadığı yönündeki soru üzerine, "Yaralı olduğu şekilde bilgi var" dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Giresun Valisi Hasan Karahan'ı telefonla arayarak kazaya ilişkin bilgi aldı.

"KAZADAN DOLAYI DERİN ÜZÜNTÜ DUYUYORUM"

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, helikopterin düştüğü haberinin gelmesinin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hava şartlarından kaynaklı bir kaza kırım olduğu tahmin edilen kazadan derin üzüntü duyduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da S-70 Skorsky tipi askeri helikopterin düşmesiyle ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

NURETTİN CANİKLİ: PATLAMA SÖZKONUSU DEĞİL 

Ramazan bayramı dolayısıyla Giresun'da bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de Jandarma Bölge Komutanlığı'na geçerek basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. Başbakan Yardımcısı Canikli daha sonra yaralıların durumuyla bilgi almak için hastaneye gitti.

Basın mesnuplarına açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Patlama, yangın sözkonusu değildir. Çarpmaya bağlı olarak yaralanmış ya da şehit olmuşlardır. Helikopter kötü hava şartları nedeniyle düştü. " şeklinde açıklama yaptı.

 

 

 

 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'