• $32,3784
  • 35,0726
  • 2326.03
  • 9090.34
8 Haziran 2013 Cumartesi 11:12 | Son Güncelleme:

F-16 pilotu alkollü kaza yaptı, uçağı gitti!

F-16 pilotu alkollü kaza yaptı, uçağı gitti!

Diyarbakır'da alkol alıp direksiyon başına geçen F-16 pilotu binbaşı, aşırı hız nedeniyle arabasıyla kaza yaptı. 5 yıl hapis istenen O.D. yasak olmasına rağmen alkol kullandığı için artık jet uçuramayacak.

Sabah Gazetesi'nden Özgür Cebe'nin haberine göre Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü 225. Hava Radar Kıta Komutanlığı bünyesindeki F-16 filosunda görevli 36 yaşındaki pilot binbaşı O.D., geçen yıl aynı birlikte görev yapan uzman çavuşlar E.K., S.E. ve S.E.'nin kız arkadaşı T.G.A. ile birlikte Kırklar Dağı eteklerine gitti. Burada alkol alan grup, gecenin ilerleyen saatlerinde Diyarbakır'a dönmek için yola çıktı. Aracı kullanan binbaşı O.D., direksiyon hâkimiyetini kaybedip karşı şeride geçince, karşı yönden gelen araçla çarpıştı.

5 YIL HAPSİ İSTENDİ

Her iki araçta bulunan toplam 11 kişi yaralandı. Hastanede alkol metreyle yapılan tespitte, kazaya neden olan pilot binbaşının 1.40 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Diğer araçta bulunan 7 yaralı pilot binbaşıdan şikâyetçi oldu. Diyarbakır Başsavcılığı'nca da binbaşı hakkında, 'alkollü araç kullanarak birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı. 

'KAN TESTİ YAPILMALIYDI' 
Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkan O.D. ise alkol almadığı savunarak, "Ben soda içtim. Arkadaşlarım alkol aldılar. Hızım 40 kilometreydi ancak yol dardı. Etraf çalılıktı ve kaza dar yolda yaşandı. Işıklandırma, fosfor eğimli yol uyarı levhası ve çizgiler yoktu. Yolun sağından gidiyordum. Sağdan giderken karşıdan gelen araçla yola sığmadık ve sürtünme sonrasında kaza oldu" dedi. Poliste verdiği ifadeyi de kabul etmediğini belirten O.D. kendini şöyle savundu: "Bilincim yerinde değildi. İmzalamak zorunda kaldım. Alkollü değildim. Hastaneye kaldırıldıktan 15 dakika sonra polis benim ehliyetimi alarak alkolden işlem yapmış. Polis alkol metreyi üflememi istedi ama nefes almakta güçlük çektiğim için üfleyemedim. Nasıl bir tutanak düzenlediklerini bilmiyorum. Acil müdahaleye ihtiyaç olduğu bir zamanda bunun alkol metreyle değil, kan testi yapılarak sonucun alınması gerekirdi." Arkadaşları E.K. ve S.E. de, binbaşının alkol aldığını görmediklerini söyledi. Mahkeme, kaza yerinde keşif yapılmasına karar verdi. 

YOĞUN BAKIMDA KALDI 
Vücudunda kırıklar oluşan ve uzun süre yoğun bakımda tedavi görmesi nedeniyle halen göreve dönemeyen O.D.'nin birliğine dönse bile artık uçamayacağı belirtildi. Askeri kaynaklar, savaş pilotlarının alkol kullanmalarının kesinlikle yasak olduğunu kaydetti.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi