• $32,367
  • 34,9481
  • 2325.23
  • 9079.97
24 Eylül 2014 Çarşamba 01:45 | Son Güncelleme:

Üzerimize düşen adımları atarız

Üzerimize düşen adımları atarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin IŞİD'e karşı başlattığı operasyona Türkiye'nin askeri veya siyasi destek verebileceğini açıkladı: Bizim üzerimize düşen görev neyse yaparız. Gereken adımları atarız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu için bulunduğu New York'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD ve bazı Arap ülkelerinin Suriye'de IŞİD hedeflerine yaptığı saldırıyı değerlendirdi. Erdoğan, "Bu, bölgedeki terör örgütlerine karşı yapılmış bir eylem olarak bizim de olumlu yaklaştığımız bir adımdır. Bunun tabii, böyle bir olup ondan sonra ardından şöyle ciddi bir ara verilmesi yanlış olur. Yol haritasının kararlılıkla sürdürülmesi gerekir" dedi.

ORTAK BİR MUTABAKAT 

Erdoğan, bölgedeki terörle mücadelenin ortak bir mutabakat içerisinde yürütülmesi gerektiğini söyledi. Gazetecilerin "Türkiye'nin katkısı bundan sonra ne olacak?" şeklindeki sorusu üzerine de Erdoğan, "Bunları aramızda kendileriyle de görüşüyoruz, görüşmeye devam edeceğiz. Ona göre üzerimize düşen görev neyse, terörle mücadelede bunu yapmaya, biz de üzerimize düştüğü şekliyle adımlarımızı atacağız. İnşallah döndükten sonra Hükümetimizle de görüşmeleri yapacağız. Bu görüşmelerimizi yaptıktan sonra alacağımız karar çerçevesinde buradaki desteğimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. Gazetecilerin bu desteğin askeri operasyonu da kapsayıp kapsamadığına ilişkin sorusu üzerine de Erdoğan, "Arkadaşlar, her türlü kapsar. Askeri, siyasi hepsi..." ifadelerini kullandı. 

DÜŞÜNCELERİMİZİ AKTARACAĞIZ

Erdoğan, gazetecilerin "Obama ile görüşme planınız var mı?" sorusu üzerine de "Burada Dışişleri bakanım sayın Kerry ile, bizim yine sayın Obama'nın başkanlığında yapılacak olan toplantıya katılmak suretiyle oralarda düşüncelerimizi kendilerine şey yapacağız. Resepsiyonda kendileri ile görüşme fırsatı zannediyorum ayak üstü de olsa bulacağız ve bu görüşmeleri bu şekilde sürdürüyoruz" diye konuştu. 

İKLİM ZİRVESİ'NDE 'EŞİTLİK' MESAJI

Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Yeni sistem, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nin temel ilkelerini göz önünde bulunduran, şeffaf, kapsayıcı, adil ve eşitlikçi olmalıdır" dedi. 

Liderlerle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu’na katılmak üzere geldiği New York’ta temaslarını sürdürürken, bazı ikili görüşmelerde bulundu. Önceki gün BM Genel Sekreteri Ban ki-Moon ile bir görüşme yapan Erdoğan, dün de İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile BM binasında bir araya geldi. Ardından Erdoğan, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ve Grenada Başbakanı Keith Mitchell’le de bir görüşme yaptı.

Aşk-ı Nebi sergisini açtı 

Cumhurbaşkanı, New York'ta Aşk-ı Nebi sergisinin açılışına katıldı. Türkevi'nde sanatseverlerle buluşan sergide, Hazret-i Muhammed'i anlatan 41 eser yer alıyor. 

Ertegün'den özel yemek 

Erdoğan, ABD'de merhum yapımcı Ahmet Ertegün'ün eşi Mica Ertegün tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katıldı. Gecede, Emine Erdoğan ile Ertegün sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

ERDOĞAN'DAN ABD'DE 'PARALEL YAPI' UYARISI

'Bu taşeron örgüt arkadan hançerler'

BİRLEŞMİŞ Milletler'in 69'uncu Genel Kurul görüşmeleri için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi'nde konuşma yaptı. Bölgesel gündeme yönelik önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan özetle şunları söyledi: 

'TECRÜBEMİZ BİLE AB İÇİN YETER'

- Ortadoğu'nun tüm ülke ve halklarıyla ortak dini ve kültürel özelliklere sahibiz. Bu büyük tecrübeyi, bölgesel krizlerin çözümünde aktif olarak kullanmanın mücadelesini her zaman kararlı şekilde verdik.
- 60 bine yakın Ezidi'ye Türkiye sahip çıktı. Onbinlerce Suriyeli sınıra koştu. Onlara kapı açan yine Türkiye oldu.
- Ulusal güvenliğe karşı tehdit oluşturan Paralel Yapı’ya karşı çok kararlı tedbirler almaya başladık. Bu tehlikeli örgütün, gerek Türkiye içinde gerek ABD başta olmak üzere yurt dışında, muhaliflerimizce elverişli bir taşeron olarak kullanıldığını görüyoruz.  
- ABD'deki bazı medya kuruluşları ve düşünce kuruluşlarının, ‘Paralel Yapı’nın etkisi altında kaldığını görüyoruz. Söz konusu örgüt, kendisini kullananları dahi gün gelip arkadan hançerleyecek yapıdadır. 

'YA SINIRDIŞI EDİN YA İADE' 

- Biz bu örgütü, 11. yüzyılda ortaya çıkan 'Haşhaşiler' adlı örgüte benzetiyoruz. Obama başta olmak üzere, ABD'lilere meseleyi izah ettik.
- Obama'ya "Bizden istediğiniz teröristleri nasıl teslim ediyorsak siz de ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu şahsı sınırdışı edin suçsuzum diyorsa da bize verin’ dedim.

"Obama Gülen'i iade etmedi" tweet'i doğru değil 

CFR’daki konuşmasının ardından bir gazeteci Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “CFR Başkanı bir Tweet attı ve 'Obama'dan Fethullah Gülen'i istedim ama vermedi' dediğinizi yazdı” sorusunu yöneltti. Bunun üzerine Erdoğan "Ben öyle bir şey söylemedim" karşılığını verdi.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür