• $32,3805
  • 34,9816
  • 2325.59
  • 9079.97
26 Mart 2014 Çarşamba 07:33 | Son Güncelleme:

MHP’ye kaset kumpası ‘Kozmik Oda’dan çıktı

MHP’ye kaset kumpası ‘Kozmik Oda’dan çıktı

2011 seçimlerinden önce ‘kaset komplosu ile istifa ettirilen eski MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak’ın 27 Aralık 2010-19 Mayıs 2011 tarihleri arasında ‘hakim kararıyla’ takibe alındığı ortaya çıktı. Bazı dinleme kararları ise kaybedildi.

MHP üst düzey yönetici ve milletvekili adaylarının 2011 seçimleri öncesinde istifasına, partinin yeniden dizayn edilmesine yol açan kaset komplosunun ‘hakim kararıyla’ gerçekleştirilen dinleme ve izleme sırasında yapıldığına dair önemli ipuçlarına ulaşıldı. Mayıs ayında ortaya çıkan kaset komplosu ile istifa etmek zorunda kalan dönemin MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak’ın 27 Aralık 2010-19 Mayıs 2011 tarihleri arasında ‘yasal izlemeye’ alındığına ilişkin mahkeme kararı ortaya çıktı.

Emniyet istedi mahkeme verdi

MHP’lilerin ‘kaset komplosu’ öncesinde dinlemeye alındıklarına ilişkin belgelere göre, süreç şöyle gelişti:

Emniyet İstihbarat Dairesi’nin talebi üzerine ilk dinleme kararı Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 16 Aralık 2010’da; ikinci dinleme kararı ise 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 27 Aralık 2010 tarihlerinde verildi. İki karardaki dinlemeler için 14 Mart 2011’de uzatma kararı alınırken, iki gün sonra 26 Mart’ta da yine 12. Ağır Ceza tarafından MHP lideri Bahçeli’nin başdanışmanı Prof. Zuhal Topçu hakkında teknik takip kararı verildi.

Emniyet’in dinleme ve izleme taleplerinde gerekçe olarak 24 Kasım 2010 tarihinde yapılan TİT operasyonunda 14 kişinin gözaltına alınması ve 6’sının tutuklanması; ardından da 9 Aralık 2010’da gelen isimsiz, imzasız bir ihbar mektubu gösteriliyor. Mektupta, Türk İntikam Tugayı (TİT), Türk İntikam Birliği Teşkilatı (TİBT) ve Türk Akıncı Timi (TAT) adlı örgütlerin Türk-Kürt çatışması amacıyla eylem planları yaptığı öne sürülüyor.

TİB’de silindi, arşivde bulundu

Bu dinleme ve izleme kararlarının Emniyet İstihbarat Dairesi’nde bulunmadığı, aynı zamanda TİB’deki dijital kayıtlardan da silindiği ortaya çıktı. Bunun üzerine savcılık, ilgili mahkemeye 12 Şubat 2014’te yazı yazarak kararın kopyasını istedi. Kararın verilmemesi üzerine, ‘imha edilebileceği’ endişesiyle adliyede mahkeme kararlarının saklandığı ‘kozmik oda’nın kilidi değiştirildi, başına 24 saat nöbetçi polis dikildi. Arşivde yapılan araştırmada hakim kararlarına ulaşıldı.

‘Komplo’ tarihiyle uyuşuyor

Karar tarihlerine bakıldığında; 12 Haziran 2011 seçiminden önce, Mayıs ayı içinde üst düzey MHP yöneticileri ve milletvekili adaylarına ait olduğu öne sürülen uygunsuz görüntülerinin internete sızdırıldığı ve istifa etmek zorunda kaldıkları tarihlerle uyuştukları; bu görüntülerin bu ‘yasal’ kararla yapılan teknik takipte belirlenen adreslere kameralar yerleştirilerek elde edilmiş olabileceği değerlendiriliyor.

Kayıp dinleme kararları var

Bu süreçte başka teknik takip ve izleme kararlarına ilişkin yazışmalara ilişkin araştırmada, dinlemelere ilişkin birçok evrakın fiziki olarak arşivlerde bulunmadığı, yani yok edildiği tespit edildi. Bu evrakın bulunması için ilgili birimler arasındaki yazışmalar üzerinde incelemeler devam ediyor. Yok edilen evrak arasında 2011 seçimleri öncesi görüntüleri yayınlanarak istifaya zorlanan diğer 9 MHP’li hakkında dinleme ve izleme kararlarının da olduğu değerlendiriliyor.

İŞTE O MAHKEME KARARLARI

Bahçeli’nin A Takımı DAĞITILMIŞTI

Devlet Bahçeli’nin “A Takımı” olarak değerlendirilen ve internete sızdırılan görüntüler üzerine istifa eden isimler şunlar: Genel Başkan Yardımcıları Metin Çobanoğlu, Recai Yıldırım, Bülent Didinmez, Mehmet Ekici, Osman Çakır, Ümit Şafak, Deniz Bölükbaşı, Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak, İstanbul eski il Başkanı İhsan Barutçu. Bu isimlerden sadece Barutçu adaylıktan çekilmemiş ve milletvekili seçilmişti.

Hangi MHP’li hangi gerekçeyle DİNLENDİ?

Dinleme ve izleme kararları şöyle:

- MEHMET TAYTAK: MHP Genel Sekreter Yardımcısı iken, Türk İntikam Birliği Teşkilatı (TİBT) kapsamında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi (ACM) hakimi kararıyla 27 Aralık 2010-19 Mayıs 2011 tarihleri arasında teknik takip alındı. 12 Haziran 2011 seçimi öncesi internete düşen görüntüleri nedeniyle MHP milletvekili adaylığından istifa etti.

- PROF. DR. ZUHAL TOPÇU: MHP lideri Devlet Bahçeli’nin başdanışmanı iken TİBT kapsamında 16 Mart-19 Mayıs 2011 tarihleri arasında yine Ankara 11. ACM hakimi kararıyla teknik takibe alındı. MHP Genel Başkan Yardımcısı olan Topçu, cemaat gazetelerinde manşet olacak hükümet karşıtı demeçleriyle tanınıyor.

- MURAT MANTUŞ: MHP lideri Devlet Bahçeli’nin koruma müdürü. Mehmet Taytak gibi 27 Aralık 2010-19 Mayıs 2011 tarihleri arasında, yine TİBT kapsamında ve 11. ACM hakimi kararıyla teknik takibe alındı.

- MURAT ÇELİKER: MHP lideri Devlet Bahçeli’nin özel kalem müdürü. Ankara 12. ACM hakimi kararıyla, yine TİBT kapsamında 16 Aralık 2010-19 Mayıs 2011 tarihleri arasında teknik takibe alındı.

- BİLAL AYDIN: MHP lideri Devlet Bahçeli’nin özel kalem müdür yardımcısı. Yine 12. ACM hakimi kararıyla, TİBT kapsamında ve 16 Aralık 2010-19 Mayıs 2011 tarihleri arasında teknik takibe alındı.

- CEVDET SERDAR EREN: MHP üst düzey yöneticileriyle yakın irtibatı bulunduğu gerekçesiyle yine 12. ACM hakimi kararıyla, TİBT kapsamında ve 16 Aralık 2010-15 Mart 2011 tarihleri arasında teknik takibe alındı.

- EKREM BÜLENT HABERAL: Ergenekon sanığı CHP Milletvekili Prof. Mehmet Haberal’ın oğlu. Ancak babası nedeniyle değil, yine ‘MHP üst düzey yöneticileriyle yakın irtibatı’ nedeniyle, yine 11. ACM hakimi kararıyla, TİBT kapsamında yine 27 Aralık 2010- 19 Mayıs 2011 tarihleri arasında teknik takibe alındı.

Barutçu’ya resmi takip

PARALEL yapının kaset kopmlosuna direnerek istifa etmeyen eski MHP’li Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu’yu kasetler ortaya çıkmadan mahkeme kararıyla takip altına aldığı da daha önce ortaya çıkmıştı. Mahkeme kararıyla takip edilen Barutçu’nun kasedi takibin ardından internete düşmüştü. (Kaynak: STAR)

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür