• $32,3941
  • 35,1103
  • 2326.7
  • 9109.46
1 Nisan 2015 Çarşamba 01:24 | Son Güncelleme:

Giydiğimiz gömlek artık bize dar geliyor

Giydiğimiz gömlek artık bize dar geliyor

Slovakya'da yaşayan Türkler Erdoğan’ı görmek için başkent Bratislava’ya akın etti. Otel önünde mitinge dönen karşılamada konuşan Erdoğan: Giydiğimiz gömlek dar geliyor. Bize yakışan gömlek, başkanlıktır.

Murat Kelkitlioğlu

BRATiSLAVA

Slovenya gezisinin ardından Slovakya’ya geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkent Bratislava'da kaldığı otelin önünde bekleyen Türklere başkanlık sisteminin Türkiye için bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Erdoğan, "Hükümet de bu konuya yönelik adımları attı. Ama burada bir şey var. İki başlık, bir ya 400. Onunla parlamentoda bu işi çözmek. Bir ikincisi, halka gitmek" dedi. Erdoğan şunları söyledi: 

TÜRKİYE DÖNÜŞÜM İÇİNDE 

"Önümüzdeki günlerde, Avrupa'da yaşayan gurbetçilerle de açık hava ya da salon toplantılarıyla bir araya geleceğiz. Tabii, bir sürecin içindeyiz ve bu sürecin ne olduğunu anlıyorsunuz. Biliyorum ki artık Türkiye bir değişimin, dönüşümün içerisinde. Şu anda bize giydiğimiz gömlek dar geliyor. Bu vücut artık bu gömleğe tahammül edemiyor. Bize bundan sonra yakışacak gömlek, yeni bir idari yapılanmadır, bu da başkanlık sistemidir." 

DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ 

"Hükümet de bu konuya yönelik adımları attı. Ama burada bir şey var. İki başlık. Bir ya 400. Onunla parlamentoda bu işi çözmek. Bir ikincisi, halka gitmek. Bunu hazırlamak için de tabi durmak yok, bunu halletmemiz lazım. Çok koşacağız, çok çalışacağız." 

HALK SEÇİMİ İPLE ÇEKİYOR 

"Artık 7 Haziran'ı halkımız iple çekiyor. İnanıyorum ki şu anda Avrupa'da da, dünya da 7 Haziran'ı zor çekiyor. Çünkü bu dönüşüm, değişim farklı, 2023'ün bunlar ayak sesleridir diye düşünüyorum. Biz, milli gelirimizi 1'e 3 katlayarak görevimizi yapıyoruz ama bu bize yeterli değil. Artık trilyon dolarla ifade edilen bir milli gelire sahip olmamız lazım. Bu 2 trilyon dolar, 3 trilyon dolar, bunları yakalayacağız. Türkiye bunları yakalar mı? Yakalamaması için bir sebep var mı? Öyleyse yapmamız gereken daha çok çalışmak. Savunma, aklınıza ne gelirse... Bunlardan artık vazgeçiyoruz, taarruz, ekonomide taarruz... Sanayide bütün hamlelerimizi yaparak yola devam edeceğiz." 

KATILIM ARTMALI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son seçimlerde Avrupa'da yaşayan Türklerin oy kullanım oranının yüzde 25 oranında kaldığını ve 7 Haziran seçimlerinde bu oranın artması gerektiğini söyledi. 

Hafife alınacak bir olay değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya'da İstanbul Adliyesi'ndeki operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu: "Avukat cübbesiyle içeri giriyorlar. Selim Kiraz savcımız odasında rehin alınıyor. İçeriden silah sesleri duyulunca güvelik teşkilatımız odaya giriyor. 3 değil 2 teröristi öldürüyorlar. Avukatların adalet saraylarına girmesinden tutunuz diğer adliye görevlilerinin adalet saraylarına girmesine kadar ne gibi muameleye tutulacaklar, bunlar ele alınacak. Bu işin hafife alınır yanı yok. Bu üzerinde çok çok önemli durulacak ibretlik bir vakadır."

AB üyeliğimiz desteklenmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovakya Cumhurbaşkanı Andrej Kiska ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği için müzakereci bir ülke olduğunu, Slovakya'nın 2016'nın ikinci yarısında AB'nin dönem başkanlığını üstleneceğini belirterek, "Şimdiden kendilerine başarılar dilerken zaman zaman tıkanma noktasına gelen bu süreci Slovakya'nın hızlandıracağına inanıyorum" dedi. 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi