• $32,3658
  • 34,9774
  • 2325.16
  • 9079.97
9 Haziran 2013 Pazar 14:22 | Son Güncelleme:

Erdoğan: Eğer çevreciysen kop onlardan

Erdoğan: Eğer çevreciysen kop onlardan

Başbakan Erdoğan, 17. Akdeniz Oyunları Tesisleri'nin açılışında konuştu.

Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı eylemcilerine belediye başkanlığı dönemindeki icraatlarıyla seslendi. İstanbul'daki hava kirliliği, çöp dağları ve susuzluğu giderdiği projeleriyle Gezi Parkı eylemcilerine seslenen Erdoğan, "Şimdi 12 ağıaç kesilecek diye bize çevrecilik dersi vereceksiniz. Bu samimi değildir. İdeolojik temsil yapanlara katılmayın. Eğer çevreciysen kop onlardan. Eğer çevreciysen bu başbakan sizin emrinizde" sözleriyle seslendi.

Yurt genelinde artan protesto gösterilerini "tuzak" olarak değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Oyun kurucular, tuzak kurucular bu ülkede kazanamayacak" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

Mersin'de çok büyük işler başardık. Komşumuz Yunanistan'da yapılacaktı. Ancak ekonomik sıkıntılar nedeniyle orada yapılması mümkün olmadı.Türkiye olarak bu oyunları yapabileceğimiz kanıtladık. Hazırlıklara 6 yıl önceden başladık. Her boyutuyla mükemmel olarak hazırlandık. Sıfırdan inşaa ettiğimiz tesislerin ikmal ve onarım çalışmaları için eski rakamla 500 trilyon harcadık. 11 gün sonra Akdeniz sahillerimizi bir bayram yerine çevireceğiz.

VALİ MUTLU 13 GÜN SONRA ÖZÜR DİLEDİ

CHP'Lİ BELEDİYEYE SERT ELEŞTİRİ

Mersin'de Türkiye'nin bugüne dek şahit olduğu en büyük spor organizasyonun gerçekleştirecek ve milli bir olimpiyata ev sahipliği yapacağız. Akdeniz oyunlarına hazırlık olarak inşaa ettiğimiz 12 eserin açılışını yapıyoruz. Mersin'e söz verdiğimiz gibi sözümüzü tutuyoruz. 25 bin kişilik stadyumu yaptık. Helikopterle az önce stadyumun üzerinde dolaştım. Gurur duydum. Şimdi ben burdan Mersinli kardeşlerime sesleniyorum. Mevcut stadın yıkılamayacağına dair bize ferman vermişler. Herşeyden önce meselelere lütfen aklı selim ile yaklaşın. Birilerinin kayığına binmeyin. Mevcut stadın ifadesi edilemeyecek bütün inisiyatiflerine sahip olan muhteşem bir stad yapılacak. Yapıldı ve şu anda Mersin'in emrine verilecek. Sen öbür taraftaki ilkel bir stadın yıkımına karşı çıkacaksın. Birileri birşeyler diyor. Biz bütün projelerimizi hazırladık. Ya orayı engellemek isteyenler siz ne yaptınız şu Mersin için. Onu söyleyin. Bu kadar tesis yapılacak, geleceksiniz oranın önünü kesmeye çalışacaksınız. Burası park olsun. Söyle onu belediye başkanına sana park yapsın. Şehir planları ile ilgili çalışmayı yapsın. Bugüne kadar mezarlık dışında kaç ağaçlandırılmış alan var, Mersinli kardeşlerim araştırılsın. Bu stadyum 94 milyon lira proje maliyeti ile inşaa edilen bir stadyum. 5 ayda tamamlandı.

MADALYA KAZANDIRAN SPORCUNUN ADI VERİLDİ

Mersin Akdeniz Oyunlarıyla kendini literatüre yazdıracak. Bir başka güzel eser, açılışını yaptığımız bu muhteşem salon. Burayıda çok amaçlı kullanacağız. Servet Tazegül spor salonu adı. Bize altın madalya kazandıran yavrumuz Servet. Servet'ten daha farklı madalyalar bekliyoruz.

SERVET TAZEGÜL MADALYASINI ANNESİNE GÖTÜRDÜ

Gençlik ve Spor Bakanıma, Ekonomi Bakanıma, Valimize emeği geçen yüklenici firmalara ve bu işi takip eden vekillerimize, işçi kardeşlerimin gayretlerine, alınterleri için yürekten teşekkür ediyorum. Mersin'i bu büyük oyunlar sayesinde dünya spor gündeminin ilk sıralarına taşıyoruz. Uluslararası bir kent olma özelliğini daha da güçlendiriyoruz.

AK PARTİ'DEN ÖNCEKİ İKTİDARLAR YAPAMADI

2001 yılında partimizi kurarken insanı, hanım kardeşlerimizi, gençlerimizi politikalarımızın odak noktası haline getirdik. Yatırımlarımızı yaparken, hanım kardeşlerimizi dikkate aldık. Her alanda onlara pozitif ayrımcılık yaptık. Eğitimde gerçekleştirdiğimiz çok büyük reformlarla gençlerimizin önünü açtık. Toplam üniversite sayısını 171'e çıkardık. Üniversite öğrencilerimiz için yurtlar inşaa ettik. Burs miktarlarını aylık 280 liraya çıkardık. Üniversite öğrencilerine harç olayını kaldırdık. Bizden öncekiler bunu niye yapamadılar.

GEZİ PARKI 13. GÜNE BÖYLE UYANDI / FOTOGALERİ

GEZİ PARKI GÖNDERMESİ

Özgürlükler diyorsak,AK Parti döneminde verilen özgürlükler bu ülkede hiçbir zaman verilmemiştir. Şu anda Taksim Meydanı'nda bulunanlar yakıp yıkanlar ülkeminin değişik yerlerinde bulunanlar, soruyorum, bunları hangi özgürlük adına yapıyorlar. Siz ne adına bunu yapıyorsunuz. Demokrasi adına mı. Özgürlükse, özgürlüğü isteminin yolları var. Başkalarının özgürlük alanına müdahale etmeyin.

TÜRBAN YASAĞINI HATIRLATTI

Bu ülkede onyıllardır başıörtülü olduğu için üniversiteye giremeyenlerin özgürlüğü için ne yaptınız, soruyorum size. Onların eğitim hakları temel hak değil miydi? Eğitim öğretim hakkından bu ülkede yıllarca mahrum edilen bu kızlarımıza bu kadar zulmü reva görenler şu anda ne adına meydanlarda dolaşıyorlar. Konuyla ilgili bir ifade kullandığınızda, AK Parti'nin kapatılması gündeme geldi. AK Parti'nin kapatılması gündeme geldiği zaman biz bu ülkede Taksim Meydanı'na çıkmadık. Hukuk içinde kalarak mücadelemizi verdik. 330 milletvekilimiz vardı bizim o zaman. 330 vekile rağmen biz seçmenimizi sokağa dökmedik. Ama bakıyorsunuz anamuhalefet sandıkta alamadığını buralarda arıyor. Mersinli kardeşlerime diyorum ki, 7 ay sonra bunlara siz dersi sandıkta vermelisiniz. Oyuna gelmeyeceğiz. Ev ev, kapı kapı dolaşaceağız. Başı açık kardeşim, başı kapalı kardeşim, hep beraber dayanışma içinde bu işi çözeceğiz.

GENÇLER BAŞLARINI İKİ ELİNİN ARASINA ALIP DÜŞÜNSÜN

20 yaş ve altında olan gençler, son derece haklı olarak, Türkiye'nin nereden geldiğini tecrübe etmediler. Bugünün gençleri, bizim güçlendirdiğimiz, uğruna çok büyük mücadele verdiğimiz demokrasi ortamında yaşıyorlar. Gençler, koalisyon dönemini tecrübe etmediler. Kendi başbakanına ağza alınmayacak derece küfreden gençlik benim gençliğim olamaz. Bunu duvarlara yazan bir gençlik olamaz. Çeşitli işyerlerini basanlar, bu ülkenin hak arayan gençliği olamaz. Bu oyuna gelmeyin. Sesleniyorum, gerçek manada çevreciyseniz, burada çevreci bir başbakan var. Siz gerçek manada çevreciyseniz, kaldırımdaki taşlarını söküp, kamu araçlarını yakıp yıkanlarla beraber olmamalısınız. İşyerlerini yakıp yıkanlarla beraber olmamalısınız. Sizler sivil vatandaşın araçlarını molotoflarla, hatta elinde balyozlarla vurarak kırmaya çalışanlarla beraber olmamalısınız.

İSTANBULLU MASKEYLE DOLAŞIYORDU

Aklı selim sahibi olan gençlere sesleniyorum. Başını iki elinin arasına al ve düşün. Ben ne yapıyorum. 2 milyar 800 milyon ağaç diken iktidara karşı benim verdiğim bu çevrecilik mücadelesi olabilir mi? Soruyorum çevreci kardeşlerime. Su çevre mi, İstanbul susuzdu. İstanbul'a 180 km uzaktan dağları delerek su getiren belediye başkanı kim? Susuz İstanbul'u CHP belediyesinden 2.5 milyar dolar borçla devraldım. 1.2 milyar dolar borçla devrettim. Çöp dağlarının olduğu bir İstanbul çevreci miydi? O çöp dağlarından İstanbul'u temizleyen belediye başkanı kim? Bu çevrecilik değil mi? Haliç kokudan geçilmiyordu. O Haliç'ten 2.5 milyar küp çamuru çıkararak, taş ocağnı doldurup bugünün çocuklarına kavuşturan kimdir. Şimdi Haliç'te balık avlanıyor. İstanbullu gazetelerin dağıttığı maske ile dolaşıyordu. Bu kirliliği bu kardeşiniz temizledi.

EGEMEN BAĞIŞ: KÖPEKLER İSTEDİ DİYE ATLAR ÖLMEZ!

BİZE GEZİ PARKI'NDA ÇEVRECİLİK DERSİ VERMEYİN

Şimdi 12 ağıaç kesilecek diye bize çevrecilik dersi vereceksiniz. Bu samimi değildir. İdeolojik temsil yapanlara katılmayın. Eğer çevreciysen kop onlardan. Eğer çevreciysen bu başbakan sizin emrinizde. Gençler size sesleniyorum, 3 dönem arka arkaya vekillik yapan, dördüncü dönem yapamaz, gençlerin önü açılsın diyen kim: Tayyip Erdoğan. Ama bizden öncekiler oralara oturduktan sonra, oralardan kalkmadılar. Çünkü onlar koltuklara yapıştılar, oralarda kaldılar. Şimdi 3 dönem siyaset yapan koltuğunu bırakıyor. Arkadan gelenlere devredecek. Kimse ölünceye kadar burada oturma şansı vermedik.

SEÇİLME YAŞINI 18'E İNDİRECEĞİZ

Gençliğe güvendiğimiz için 3 dönem kuralını getirdik. Gençliğe güvendimiz için seçilme yaşını indirdik. 18'e indirmek için gerekli çalışmaları da yaptırıyorum. CHP MHP benimle dalga geçtiler. Bunların güleriz ağlanacak halimize. Şu anda Avrupa'nın birçok ülkesinde seçme seçilme yaşı 18. 18 yaşındakine seçme hakkı veriyorsun, seçilme yaşı vermiyorsun. Zor olan seçmektir diyoruz ve bu konuda çalışıyoruz.

GEZİ PARKI'NDA GÜNÜN İLK SAATLERİ / VİDEO

GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE TUZAK KURUCULAR KAZANAMAYACAKLAR

Gençler için bu kadar imkan sunan bir iktidar olarak gençlere asla sırtımızı dönmeyiz. Gençlere demokrasi ortamı veren çaba içindeki iktidar olarak gençliğe kulaklarımız kapamadık. 1980 öncesinde ülkemizde gençler birbirine silah doğrulttu. Bütün bu çalışmaların acı bir tuzak olduğu sonradan ortaya çıktı. Ardından bu sefer daha büyük bir acıyı yaşadık. 30 yıl boyunca terör ülkemizde can aldı. Yine kaybeden gençler oldu. Gencecik askerlerimiz, polislerimiz, komşularımız şehit oldular. Şimdi de önünde bir tane profesör, benim polisime hakaret ediyor. Bu polis, Türk milletinin polisidir. Bu polise hakaret edemezsiniz. Siyaseti öğren ondan sonra yap. Akademisyensin terbiyeni muhafaza et. Bu ülkede zerre kadar bunların sorumluluğu olsa, bu ifadeyi kullanmaz. Bunlarda sorumluluk bilinci yok. Polisimiz teröre ve anarşiye karşı nasıl mücadele verdiyse yine verecektir. Zaman zaman hataları da olabilir.  Biz şu andaki elimizdeki raporlara baktığımz zaman, yaralananların arasında 600'ü aşkın benim polisim var, bir tane de şehidim var. Tuzak kurucular bu ülkede kazanamayacaklar.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür