• $32,3265
  • 35,0909
  • 2281.11
  • 9009.38
21 Mayıs 2015 Perşembe 02:00 | Son Güncelleme:

Bu mudur siyaset bu mudur barış özlemi?

Bu mudur siyaset bu mudur barış özlemi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Diyarbakırspor maçından sonra çıkan olayları eleştirdi: Bu mudur siyaset, bu mudur demokrasi, bu mudur barış özlemi içerisinde olmak? Futbola bu iş karıştığı zaman buradan zor çıkılır.

Murat Kelkitlioğlu
Saraybosna

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi açılışa katılmak üzere Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya gitti. Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvaniç tarafından askeri törenle karşılanan Erdoğan’a, Saraybosnalılar ve orada yaşayan Türkler yoğun ilgi gösterdi. Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Bakır İzzetbegoviç ve Hırvat Üyesi Dragan Çiviç ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: 

SEÇİMİ SÜKUNETLE ATLATALIM

''Bir basit şey söyleyeceğim. Şu anda bakın Diyarbakır'da, bir Diyarbakırspor, Yeni Diyarbakırspor-Denizli maçı oynandı. Spor bu. Uzatmalarda Denizlispor bir penaltı kazanıyor ve bu penaltıyı gole çeviriyor. Penaltıyı gole çevirip de 1-1 ile Yeni Diyarbakır elenince bütün tribünler sahaya saldırıyor. Oradan Denizlili futbolcular, hakem zor kurtuluyor. Dün bir açıklama, 'Yeni Diyarbakırspor ligden çekildi.' Bir açıklama da 'Bölgesel liglerimizi kuralım.' Bu mudur siyaset, bu mudur demokrasi, bu mudur barış özlemi içerisinde olmak? Futbola bu iş karıştığı zaman buradan zor çıkılır diye düşünüyorum. Biz, barış içerisinde, sükûnet, suhulet içerisinde bu seçimlerin atlatılmasının mücadelesini vereceğiz.'' 

BİR ZANLI  TESPİT EDİLDİ 

''Şu anda İçişleri Bakanlığımız bir kişiyi, bir zanlı olarak söyleyeyim, tespit etmiş vaziyette ve işin takibi devam ediyor. Örneğin bir Van'da bilboardlara, otobüs duraklarına musluklardan kan akan resimleri bu zikrettiğiniz partinin belediyeleri astı. Bu bir tahrikti ve buna ben de hükümet de çok ciddi tepkiler ortaya koydu.'' 

Onunla aynı masaya oturmam 

ERDOĞAN, BM Genel Kurulu'nda Sisi ile aynı masaya oturmayı reddettiğini anımsatarak "Yarın olsa yine oturmam. Eğer oturursam, bu kendimi inkâr olur. O zaman demokrat olmam. Demokrasiyi savunduğunu iddia edenlere söylüyorum. Demokratsanız, idam kararıyla ilgili niye konuşmuyorsunuz'' dedi.

Hürriyet'e suç duyurusu 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının altında kullanılan ''Yüzde 52 oy aldı, idam kararı verildi'' ifadesiyle ilgili Hürriyet Gazete ve internet sitesi yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Bakırköy Adliyesi'ne gelen avukat Rahmi Kurt, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi. 

Niçin sesiniz çıkmıyor?

''Avrupa Birliği’nde idam yasak. Avrupa Birliği’nde idam yasaksa ey Avrupa Birliği üyesi ülkeler, niçin sesinizi çıkartmıyorsunuz, niçin konuşmuyorsunuz? Öznesi olmayan açıklamalar yapılıyor, çok anlamlı. Neymiş? 'İdam kararı doğru değil' Ortada bir fail var, kim bu fail? Yüzde 52 oyla seçilmiş Mursi. Niye buraya yönelik açıklamanızı yapmıyorsunuz? Biz bunu bekliyoruz. Maalesef bu konuyla ilgili önümüzdeki süreçte, BM nezdinde de bu adımları atacağımız gibi, yine uluslararası platformlarda  bu işin takipçisi olacağız."

Sisi'yi kabul etmiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu darbeciler sadece son verdikleri karar değil, şuanda yüzlerce, bine aşkın insanı aslında idama mahkûm etmiş durumdalar. Fakat son olarak  halkın yüzde 52 oyuyla işbaşına gelmiş olan Cumhurbaşkanı Mursi'yi idama mahkûm ettiler. Ben uluslararası platformlarda sürekli olarak şu anda darbece Sisi'yi, Cumhurbaşkanı olarak kabul etmediğimi hep söyledim. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Buradan da söylüyorum, benim indimde Mısır'ın Cumhurbaşkanı Sisi değildir, yine Mursi'dir. Öyle bakıyorum''   diyerek uluslararası kamuoyuna Mursi'nin seçil cumhurbaşkanı olduğunu vurguladı.

 

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak