• $32,3666
  • 34,9762
  • 2325.21
  • 9079.97
24 Mayıs 2015 Pazar 02:00 | Son Güncelleme:

Efsane olmadan ölmeyeceğim

Efsane olmadan ölmeyeceğim

‘Kalbimin Tek Sahibine’ dedi ve milyonları peşinden sürükledi İrem Derici… Türkiye’de yayımlanan videolar arasında en çok izlenen klip ödülünü elinde tutan genç popçu, şimdi de yeni çalışması ‘Değmezsin Ağlamaya’ parçasıyla dillerde… Sempatik tavırları ve dobra kişiliğiyle de tanınan İrem Derici, yeni sıngle çalışmasını ve projelerini AKŞAM Life anlattı.

Mazlum AYDIN 

- Yeni single'nız ‘Değmezsin Ağlamaya’nın çalışmaları nasıl gidiyor? 
Valla süper gidiyor, birçok listede zirveye ulaştı. Albümdeki diğer şarkıya klip çekmeyeceğim ama yeni bir şeyler yapma hevesiyle deliriyorum bu aralar. Eylül'de de yeni şarkı var. Adı Aşk=Biz.  Acayip derecede ona kanalize oldum. Birkaç haftaya da Emrah Karaduman'ın albümündeki şarkıma klip çekiyoruz. Bu yaz, eminim ki o şarkıyla hatırlanacak. Sağlam bir yaz şarkısı geliyor (gülüyor). 

DİLİMİN KEMİĞİ YOK 

- Oldukça dobra bir kişiliğe sahipsiniz ki bunu da dillendiriyorsunuz. Peki bu durumunun avantaj ve dezavantajlarını yaşıyor musunuz? 
Avantajı halktan yana oldu. Çünkü halk kendisi gibi olanı daha da çok seviyor, ciğerine sokuyor. Beni sokakta görenler halasının kızı gibi davranıyor ve bayılıyorum buna. ‘Gel kız buraya bir fotoğraf çekinelim’, ‘İrem Hanım sizin dobralığınıza, bizden biri olmanız bizi mutlu ediyor’ diyorlar. Yahu diyorum zaten herkes sizden, siz biz mi var. Allah'ın kuluyuz hepimiz. Tabii ki dezavantajları da çok oluyor. Çünkü biliyorsunuz ki benim dilimin kemiği yok. Kontrol mekanizmam da yok. Kötü niyetli insanlar benim laflarımı alıp çok güzel çarpıtmaya çalışıyorlar. Ama öyle kolay kolay beni bezdiremezler. Ölümüne direniş (gülüyor). 

- Şarkılarınızı seçerken danıştığınız biri var mı? 
Babamla ortak seçiyoruz şarkıları. Babam malum, Türkiye'nin en büyük reklamcılarından biri. Ve bu işi yıllardır yapmanın avantajlarını müzikte de çok iyi kullanıyor. Halkı çok iyi tanıyor, nabız yokluyor. Bugüne kadar bu tutar deyip de bana seçtiği şarkıların hepsi hit oldu. ‘Kalbimin Tek Sahibine'yi ilk çıkardığımızda bir kesim bilirkişiler şarkıyı kötülerken babam "Bu şarkı ‘Samanyolu’ gibi bir klasik olacak, efsane olacak" dedi. Eee bir ‘Samanyolu’ olması için yıllara ihtiyacı var ama o yolda ilerlemiyor mu sizce de (gülüyor) 

-  ‘Kalbimin Tek Sahibi’ şarkısını söylemekten ya da dinlemekten sıkıldığınız oldu mu hiç?
Asla! Düşün ki her konserde en az iki kere söyletiyorlar bana. 22 kere de olsa söylerim. Bir de Şahan Gökbakar versiyonunu söylüyorum onu da herkes bir ağızdan söylüyor, o da ezber herkes de. Ağlıyorum o şarkıyı söylerken çünkü o şarkıda aldığım alkışla hayat doluyorum, ruhum taşıyor o da gözlerimden akıyor...

KİMSE BENİ POLEMİK İÇERİSİNDE GÖREMEZ 

- Son dönemlerde müzik dünyasında ‘En çok benim klibim görüntülendi’ tartışması var. Siz bu olayın neresinde yer alıyorsunuz?
124 milyon helal izlenmeyle zirvede (gülüyor). Taa ki biri yarın öbür gün bu rekoru kırana kadar (gülüyor) 

- Kadın popçular arasında yaşanan polemikleri nasıl değerlendiriyorsunuz? 
Ben anlamıyorum vardır heralde bir bildikleri. Sadece şunu söylüyorum. İrem Derici'yi sonsuza kadar kimse bir polemik içinde göremeyecek, ana avrat sövseler dahi hep sessiz kalacağım.

ALBÜM YAPMAK HERKESİN HARCI DEĞİL 

- İleride bir albüm yapmayı düşünüyor musunuz?
Albümü benim gibi piyasada aşağı yukarı 2-3 senedir bulunan kişiler için yararlı bulmuyorum. Single yapıp nokta atışı yapmak daha avantajlı. Bir albüm fikrim kısa vadede yok ama ilerde yaparsam kendi bestelerimin bulunduğu bir albüm yapmak isterim. Albüm herkesin harcı değil. 

- Müzik dünyasında şuan kendinizi nerede konumlandırıyorsunuz?
Bu kadar kısa bir süre için aşırı iyi bir yere geldim, devlerle aynı listelerdeyim, aynı sahnelerdeyim. Ama hayallerim açısından daha yeni başlıyor her şey, efsane olmadan ölmeyeceğim.

- Her şarkıcının hayalidir dünya çapında tanın bir isim olabilmek. Sizin var mı böyle bir planınız? Yoksa ben böyle mutluyum diyenlerden misiniz?
Dünya zor bir pazar. Çok yakın zamanda tanınan çok ünlü Amerikan bir rapçının albümünde olma teklifi aldım. Çünkü ben aslında yıllardır sahnede İngilizce söylerim, bilen bilir. Ama bunu yaptığın zaman bir Rihanna hit'i olmayacak, sadece Türkiye'de ‘Aa İrem'e bak böyle böyle yapmış’ diyecekler. Ben yaptığım işin averaj olmasına tahammül edemem, saçımı başımı yolarım o yüzden çok da gerek duymuyorum. Aynı dili konuştuğum, aynı acıları çektiğim Türk insanına şarkı yapmak her zaman her şeyden önemli. 

- ‘O Ses Türkiye’ yarışmasından elendikten sonra bu şekilde büyük bir çıkış yakalayabileceğinize inanıyor muydunuz?
Hayır (gülüyor) Kim inanır ki. Bir yarışmadan çıkmamış da olsam bu kadar hızlı ve büyük bir çıkış yakalayacağımı tahmin edemezdim.

RIZA’YI AŞIK ETMEK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIM 

- Eşiniz Rıza Esendemir sizi konserlerinizde yalnız bırakmıyor. Nasıl bir duygu evde ve işte beraber olmak?
Vallahi keşke her konserimde yanımda olsa ama hafta içi konserlerime gelemiyor. Çünkü her gün 18:00-20:00 arası yayını var. Rıza benim en büyük güç kaynağım. Ben mesela bu ay 20 konser verdim. Bir günde 3 ülke değiştirdiğim oldu. Ee insan vücudu tabii ne kadar enerjik olursam olayım bazen cortluyorum. Ağlamak istiyorum ama Rıza izin vermiyor. ‘Aşık olduğun işi yapıyorsun aşkım. Ben de burdayım. Haydi bugün efsane bir konser vereceksin’ sözleriyle beni motive ediyor. İşte de evde de hatta rüyalarda da beraber olurum ben onunla. Onsuz geçirdiğim her dakika ziyan.

- Eşinizden büyük bir aşkla bahsediyorsunuz. Peki nasıl tanıştınız?
İki isimli maxi-single'ım çıktığında radyo şovuna konuk olmuştum, İlk görüşte aşk dedikleri Hollywood klişesi var ya, hani gördüğün anda zaman durur, yutkunamazsın, avuçların terler, kalp atışların beynine vurur... Öyle bir şeydi benim için. Sonrasında tavlayabilmek için 4 gün uğraştım ama o başta pek pas vermedi bana (gülüyor)  Canla başla çalıştım valla kendime aşık edebilmek için ama Allah'tan çalışmalarım boşa çıkmadı hahahaaayt (gülüyor). 

- Evlilik hayatınız nasıl gidiyor. Yaptığınız paylaşımlara bakılırsa oldukça eğlenceli bir dünyanız var. Yanılıyor muyuz?
Yoo yanılmıyorsunuz, "Üç günlük dünya be amaaan" diyen tipleriz, hayattan zevk almasını iyi biliyoruz, aşırıya kaçmadan ama aşırı da kavga ediyoruz. İkimiz de çok benzer karakterleriz, dediğim dedik! Birbirimizi yiyoruz bağır çağır ama sabah oldu mu birbirimize süt dökmüş kedi gibi bakıyoruz. Ben Rıza olmadan nefes alamam ki, yemişim kavgayı gürültüyü, kokusunu özledim deyip sarılıyorum.

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı