• $32,4047
  • 35,0128
  • 2326.13
  • 9079.97
16 Kasım 2016 Çarşamba 19:54 | Son Güncelleme:

Gülen’den Clinton’a 1 milyar dolarlık himmet

Gülen’den Clinton’a 1 milyar dolarlık himmet

Bir dönem FETÖ lideri Fethullah Gülen’in kara kutusu olarak bilenen gazeteci Nurettin Veren paralel yapının hain planlarını Aksam.com.tr'ye anlattı.

Mehmet Bayar / aksam.com.tr-ÖZEL

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in sağ kolu olan ve 1970'li yıllarda örgütün iki numaralı ismi gazeteci Nurettin Veren, FETÖ’nün doğuşunu ve örgütün nasıl devleti nasıl ele geçirmeye çalıştığını Aksam.com.tr'den Mehmet Bayar'a anlattı. 17-25 Aralık sonrası FETÖ’nün Türkiye’de kan kaybetmesi üzerine örgütün finansman desteği hakkında önemli açıklamada bulunan Veren; “180 ülkede aynı Türkiye’deki gibi planlanmaları olduğunu düşünün. Belki daha fazla gelirleri var. Çünkü o ülkedeki getiriler Türkiye’deki gibi önü kesilebilecek bir durumda da değil. FETÖ herkese yeşil ışık yakan bir örgüt bir ülkede ne örgüt varsa bundan yararlanacak bir yapı.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan ABD’de Kasım ayında yapılan başkan seçimlerinde, Demokratların başkan adayı olan Hillary Clinton’ın seçim kampanyaları boyunca FETÖ’nün bir numaralı sanığı Gülen’den 1 milyar dolarlık destek aldığı ortaya çıktı. Veren ”Gülen, Clinton’a 1 milyar dolar yardımda bulunduğunu söylüyor. Elemanlarının hepsi 180 ülkeden gelen aktif elemanlar destek verdiler” açıklamasında bulundu.

1 MİLYAR DOLARLIK SEÇİM YARDIMI

FETÖ-Clinton arasındaki bağ nedir?

Gülen, Clinton’a 1 milyar dolar yardımda bulunduğunu söylüyor. Elemanlarının hepsi 180 ülkeden gelen aktif elemanlar destek verdiler. Türkiye-Obama ilişkisinden farklı bir şey olacağını düşünüyorum. FETÖ-Clinton arasında açık açık bir ilişki var.

FETÖ, 17-25 Aralık sonrası finansal desteği nereden sağlıyor?

Çok rahat o yönde bir sıkıntı yok. 180 ülkede aynı Türkiye’deki gibi planlanmaları olduğunu düşünün. Belki daha fazla gelirleri var. Çünkü o ülkedeki getiriler Türkiye’deki gibi önü kesilebilecek bir durumda da değil. FETÖ herkese yeşil ışık yakan bir örgüt bir ülkede ne örgüt varsa bundan yararlanacak bir yapı. Vietnam’da ne olabilir? Vietnam’da olanlar bundan çok yararlanabilir. Çünkü Vietnamlılar İngiltere arasında, Amerika ile Küba arasında, Kenya ile Sudan arasında köprüler kurabilecek bir sistemden bahsediyoruz. FETÖ herkese kendini kullandırır ve FETÖ herkesi kullanabilir. Güney Afrika’da şimdi Ali Katırcıoğlu 1 milyar dolarlık yatırımda bulundu. 1 milyar dolarlık bir külliye yaptı. Hem de o kadar masum ve güven verici ki. Bir tane Selimiye camisi yaptı 40’a 40, 30’a 30 .Yani Selimiye caminin masrafını bir düşünün buna dahil edeceğiniz ilahiyat fakülteleri, hastaneler, AVM’ler, üniversiteler, helikopter pistleri bunu hibe olarak yapıyor. Bir ülkede uçak satılacak bunların referansına ihtiyaç var. Bir ülkede petrol satılacak bunların referansına ihtiyaç var. İki ülke arasındaki randevularda tesis ediyorlar. Dolaysıyla bu iş oldu bitti kolunu kırdık diye düşünmek sistemi tanımamaktan kaynaklanıyor. Bu seferde öyle bir şey oraya çıkıyor. Nurettin Veren acaba Gülen’i boş yere mi haddinden fazla mı büyütüp şişirip de korku mu salmak istiyor ve onun propagandasını mı yapmak istiyor. Hayır. Gülen’in bu gücünü ve bu sistemi ne kadar tehlikeli olduğunu iyi anlatmak lazım ki tedbirimizi ona göre alalım.  

GÜLEN HAKİMİYET KURMAK İSTİYOR

Fethullah Gülen sohbetlerinde ağır dil kullanmasının sebebi nedir?

Gülen özellikle yapıyor bunu. Kendisinin toplumda olağan üstü bir bilgi birikimi olan farklı bir kişilik olduğunu öne sürüyor. Zaten sizin yarısını anlayıp yarısını anlamadığınızın farkında. Özellikle bu üslubu kullanıyor ki kendinde çok büyük bir bilgi birikimi var. Sizde kendinizi ezik hissediyorsunuz. Oda bunu bastıra bastıra kullanıyor. Hatta bunun ötesinde astronomiden Freud, Auguste, Comte ve Konfüçyüs gibi değişik din mensuplarından kısasalar anlatıyor. Bazen de tıptan konuşuyor. Bu dediğiniz Arapça ve Farsçayla beraber modern ilimlerle beraber sizin üzerinizde hakimiyet kuruyor. Sizde diyorsunuz ki işte benim aradığım misyon lideri adam bu. Bununla beraber amacı sizin üzerinizde hakimiyet kurmak. Onunla görüşüp geldikten sonra gelen kişiler onun propagandasını yapmaya başlıyor. Baş edilemez bir ilim sahibi ve hayatında çok dikkatli oturup kalkıyor. Yanındakiler bunu ezik hissediyor.

Fethullah Gülen 75 yaşında olması ve evlenmemesinin sebebi nedir?

İlk başlarda iken onu hizmete mani olur işte ben bunu davamı engeller diye idi. Onun mazereti buydu. İlk bunu bize söylediği zaman ikinci benim kazancımla ben aile geçindiremem devletten aldığım maaşla din adamı hüviyeti adıyla maaş alıp bununla geçimimi sağlamam caiz değil diyerek takva gösteriyordu. Çok aşırı dindarlığını öne sürüyordu.

Peygamber efendimiz evlendi ama…

Evet ama Gülen daha sonra işime mani olur kendimi ilime vermiş birisiyim diyordu. Kendisine gelen evlilik tekliflerini geri çeviriyordu. Hz. Yahya’da evlenmemiş dedi ve kendine bir dayanak buluyordu. Daha sonrada üstadı gösterdi yahu zaten üstadın evlenecek hali kalmamış ikinci cihan harbinde gönüllü alay komutanlığı yapıyor. Ondan sonra Ruslara esir düşüyor. Oradan döndükten sonra Türkiye’de 30 yıl esir kalıyor. Üstadın evlenmeye değil de yaşamaya vakti kalmamış. Onu da kendine bir maske yapıyordu.  Gülen gayet kendinden emin bir şekilde halen ilerlemeye devam ediyor. Türkiye’de 15 Temmuz yaşandı ama halen orada matrak geçmeye devam ediyor.

‘HAYAL ETTİKLERİNİN 1000 KAT ÜSTÜNDEYİM’

Nasıl kendinden bu kadar emin olabiliyor?

Kendisinden şöyle emin kendisinin doğru yaptığına inanıyor. Dünyayla oynuyorum bunlar aptal diyor. Türkiye’de bana mukavemet etmekle bana  bir şey yaptıklarını zannediyorlar.  Ben ise onların hayal ettiklerinin 1000 kat üstündeyim diyor. Geçen bir videoda ne diyor? Beni güya Türkiye’ye gidip devleti ele geçirecek ve mehdilik yapacak falan bunlar ahmak benim için bulunduğum makamdan 1000 basamak aşağıya inmek demektir.  Amerika cumhurbaşkanlığı bana teklif edilse ayağımın ucuyla iterim ne ki o diyor. Bu tarz kendinden emin. Ben onun her anlamından mana çıkardığım için neyi kastettiğini neden böyle konuştuğunu da biliyorum. ABD’de Clinton ile bağlantı kurup ABD seçimlerini etkilemek küçük bir şey mi? Türkiye’de siyasi partiler 20 yıllık liderler var bir yere adım atamamış bu adam ilkokul mezunu bir cami hocası dünyanın siyasetiyle siyasetçileriyle oynuyor. Adamlarını istediği yere koyuyor. İstediği adamı yukarı istediği adamı aşağıya indiriyor.

Gülen neden sizi öldürmek istedi?

ABD’de öldürmek istediği bir cinnet halini gördüm. Benim oraya suikast yapmaya gittiğimi inandırmışlar ona. Belki ben orada bir ay kaldım. O esnada ona bir bilgi gelmiş. Nasıl bir bilgi gelmiş ise bilmiyorum.

Hangi yılda oluyor bu olay?

2001 yılında Pensilvanya’da gerçekleşti.

ABD’ye neden gittiniz sebebi neydi?

Ben oraya şunun için gittim. Benim aleyhime Türkiye’de NTV ve ATV’deki kaseti Nurettin Veren medyaya verdi diye yaymışlar. Bende bunun iftira olduğunu söylemek için Amerika’ya gittim.

‘CIA VE MOSSAD’A ÖLDÜRÜN EMRİNİ VERDİ’

Ne kaseti bunlar?

Askeri yargı ve mülkiyeyi ele geçirin diye bir kaset yayınlandı. Halbuki bu her yerde var olan bir kaset ama medyaya düşünce bunu Nurettin Veren yaptı diye beni boy hedefi göstermişti. Bende gidip buna nasıl inanırsın buyur geldim hadi beni infaz et dedim veya beni sorgulayın. Orada o esnada demek ki ona bir bilgi gitti ki buraya sen bana suikast yapmaya geldin diyerekten bir vehme kapıldı ve cinnet halini gördüm. Bana oradan talimatla CIA ve MOSSAD’a öldürün emrini verdi.

Sizin yanınızda mı bu emri verdi?

Evet 50 tane şahit var. Tabi ki o şahitler konuşmuyor. Belki birisi bir gün konuşacak. Sonrada bizi oradan yaka paça bir arabaya bindirip gece vakti sokağa attılar. Eşyalarımı dahi almadan Türkiye’ye geri döndüm.

6 ÇOCUĞUMU KAYBETTİM

Gülen ile yaşadığınız dönemde sinir uçlarınıza dokunan bir olay oldu mu?

2002 yılında 6 çocuğumla ailemi kaybettim. Ondan gelen talimat ve güvenceyle biz seninle yaşamak istemiyoruz. Gülen ile aranızda yaşanan durumdan dolayı ne olur ne olmaz diyerek mahkemeye verdiler. İlk duruşmada beni boşadılar. 15 yıldır hiç biriyle en ufak bir irtibatımız yok. Onların verdiği talimatlarla ve verdiği paralarla yaşadılar ve yaşıyorlar. Tespit ettik belgeleri de ortaya koyduk. Bu cezalandırma hemen Amerika dönüşünde oldu. Öldürmekten beter edelim biz bunu dediler. Bu adam ya kendini bir yerden atar ya da ailesini öldürür 30 yıl sonra eşinin ve çocuklarının kendisini terk etmesi bir adamın hastalığa veya cinnet getirmesine sebep olur diyorlar zaten Gülen neden seni cezalandırmadı?  Bende diyorum ki bundan daha ağır bir ceza olabilir mi?

Gülen'den sonra gelecek ikinci bir isim var mı?

Gülen’den sonra onun yerini dolduracak bir kişi olmaz. Fakat sistem devam eder.

GÜLENİZM ARTIK BİR AKIM HALİNE GELDİ

Nasıl peki?

Çünkü bu fikri bir akım haline geldi yani Gülenizm oldu. Nasıl ki bir mezhep tarikat binlerce yıl fikri bir biçimde devam ediyorsa Gülenizm’de dünyaya vahabilik gibi dünyaya bir fikri akım olarak girdi. Gülen’in ölmesiyle o boşluk doldurulamaz ama onun açtığı bu fikri akım eder. Çünkü yetiştirdiği adam çok fazla zaten parasal sıkıntıda yok. Ayrıca bütün dünya milletleri de İslam coğrafyasına karşı bu fikirleri kullanma arayışı içinde. Bu arayış devam ettiği müddetçe ve bu dünyada da petrol olduğu müddetçe bu İngiliz anahtarlarına her zaman ihtiyaç var.

TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİNİ ENGELLEMEK İSTİYORLAR

Son olarak FETÖ hakkında değerlendirmeniz nedir?

Devlet bu güne kadar yaptığı şeyi acilen yapmalı. Bu siyasetçilerin, siyasi kurumların, hukuk mensuplarının, yargı mensuplarının ve emniyet mensuplarının çözebileceği bir iş değil bu. Çünkü fikri bir akım. Kalplerde beyinlerde yapılan bir deformasyon var. Kuran anlayışında yapılan büyük bombardıman var. İnancı ve kalbiyle oynanan bir nesil var. 50 yıllık deformasyon olan bir nesil var. Bu yapılan operasyonlar işin sadece fiziki boyutuyla ilgili cezalandırma kamu görevlerinden bunları koparma kısmı peki bu koparılanlar. Kalben, ruhen ve fikren değişiyor mu? Aynı fikri devam ettiriyor. Hatta daha hınçla bilenmiş bir şekilde bu fikri akımı yaygın hale getiriyor. Dış lobileri arkasına alıp daha hınçla saldırıyor ve saldıracak. Siber saldırıları biz anlattık uyuyan hücreler dedik ikincisi siber saldırılar üçüncüsüde dış lobileri kullanarak Türkiye’yi her cepheden sıkıştıracaklar. 180 ülkede lobi var. Türkiye aleyti 180 ülke demek hem Moody's’ten tut bilmem neyden bunların maksatı Türkiye’nin ekonomisini çökertmek. Geçen bir Fransız diyor ki İstanbul’da 7.8 şiddetinde bir deprem olabilir. Neden diyor bunu? Çünkü emlak konut satışları patladı. Köprüler havalimanları ile yatırımlar gözler önünde. Bunlar Türkiye’nin kalkınmasını engellemek  istiyorlar.

 

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!