• $32,3776
  • 35,0442
  • 2325.49
  • 9124.17
1 Kasım 2016 Salı 17:02 | Son Güncelleme:

Diyarbakır'da esnaf HDP'ye ayar verdi

Diyarbakır'da esnaf HDP'ye ayar verdi

Diyarbakır'dan son dakika Gülten Kışanak haberleri gelmeye devam ediyor. Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasının ardından HDP sokakları karıştırmak için eylem çağrısı yaptı.

Diyarbakır'dan gelen son dakika haberler geldi. HDP, Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto için belediye önünde toplanma çağrısı yaptı. HDP'nin çağrısına çok küçük bir grup uydu. Sokak arasında toplanan grup belediyeye yürümek istedi. Diyarbakır belediyesi önündeki eyleme esnaf tepki gösterdi. Polis bir avuç göstericiyi basınçlı su ile dağıttı. HDP'nin yaptığı çağrıdan sonra Diyarbakır Valiliği de bir açıklama yapıp halkı sağduyulu olmaya çağırdı ve eyleme izin verilmeyeceği vurgulandı.

Gözaltına alınan Gültan Kışanak'la ilgili flaş gelişme

Gözaltına alınan HDP'li Gültan Kışanak ile Fırat Anlı Diyarbakır Adliyesi'ne sevkedildi.

Gözaltına alınan Gültan Kışanak 4 gün sonra...

Savcılık, Gültan Kışanak için aldığı 5 günlük kısıtlılık kararını kaldırdı. Üç avukat kararın ardından Emniyet Müdürlüğünde Kışanak görüşme gerçekleştirdi.

DİYARBAKIR'da haklarında yürütülen soruşturma kapsamında Eş Başkan Fırat Anlı ile birlikte gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, 4 gün sonra avukatlarıyla görüşebildi.

Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gözaltına alındı!
 
Diyarbakır'da geçen salı günü gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, halen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tutulurken, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, her ikisi için de 5 günlük 'kısıtlılık' kararı getirmişti. Savcılık, bugün Kışanak için aldığı 5 günlük 'kısıtlılık' kararını kaldırdı.
Kararın kaldırılmasından sonra bugün avukatları Cihan Aydın, Mehmet Emin Aktar ve Mesut Beştaş, Emniyet Müdürlüğüne giderek Kışanak ile görüştü. Avukat Aydın, Kışanak'ın sağlık durumunun ve moralinin iyi olduğunu söyledi. Avukat Aydın, Anlı ile görüşmek için de haber beklediklerini söyledi.

ESNAFTAN HDP'YE ŞOK!

Esnaf belediye binası önünde izinsiz toplanan gruba tepki gösterdi. Tepki üzerine bazı partililerin, "bir saat sonra görüşürüz" şeklinde tehdit ettiği bir esnaf, "Bu memleketin asıl sahibi benim, her zaman buradayım." diye konuştu.
Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından esnaf, "Şov yapmayın, bana ekmeği kim verecek?" diyerek gruptan iş yerinin önünden uzaklaşmalarını istedi. Bir başka esnafın da partililere tepki göstererek dağılmalarını istemesi üzerine bazı kişiler esnafı darbetmek istedi. Polisin müdahalesi ile söz konusu kişiler bölgeden uzaklaştırıldı.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen PKK/KCK terör örgütü soruşturması kapsamında, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Belediye Meclis üyesi Fırat Anlı'nın dün gözaltına alınmasını gerekçe gösteren bazı kesimlerin, basın organları ve sosyal medya hesapları aracılığıyla bugün 11.00'de belediye önünde toplanma çağrısı yaptığını belirtti.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi