• $32,3844
  • 35,0935
  • 2326.34
  • 9072.8
27 Nisan 2016 Çarşamba 14:38 | Son Güncelleme:

Beşiktaş'ta Denys Boyko isyanı

Beşiktaş'ta Denys Boyko isyanı

Beşiktaş'ın ara transferde büyük umutlarla kadrosuna katmasına rağmen üçüncü kaleci durumunda düşen Denys Boyko için yönetim harekete geçti.

Süper Lig’in devre arasında Dnipro’dan 3.3 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen Denys Boyko’nun son üç maçta kadroya bile girememesi yönetimi harekete geçirdi. Ukraynalı file bekçisinin bir anda üçüncü kaleci durumuna düşmesine anlam veremeyen siyah-beyazlıların, takımda 3 yıldır görev yapan Kaleci Departmanı Şefi Jose Sambade ile görüşerek, Boyko’nun kadro dışında kalmasını sorgulayacağı öğrenildi.

‘Defalarca izlettik’

Teknik Direktör Şenol Güneş’in onayından sonra Boyko’yu transfer eden Beşiktaşlı yöneticilerin, “Biz geçtiğimiz sezon Avrupa’nın en iyi 5 kalecisi arasında gösterilen bir oyuncuyu transfer ettik. Bu işte bir iş var. Boyko sezon sonu gönderilmesi gündeme gelecek kadar kötü bir kaleci değil. Çıplak gözle maçlarını defalarca seyrettirdik. Bir maçla mı kötü kaleci oldu? Beşiktaş, iki günde oyuncusunu kapının önüne koymaz. Bu transferde başarı şansımız bir hayli yüksek” yorumunu yaptıkları kaydedildi.

Kendi aralarında yaptıkları toplantıda Denys Boyko’nun önümüzdeki sezon kaleyi teslim alabilecek kalitede bir file bekçisi olduğunu da değerlendiren siyah-beyazlıların, “Boyko’yu iki senedir takip ediyoruz. Bu sürede oynadığı kötü maç sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Hal böyleyken neyin paniğini yaşıyoruz? Biraz sabırlı olalım. Sezon öncesi kampına katılsın, hazırlık maçlarına çıksın. Ondan sonra kararımızı verelim” ifadelerini kullandıkları aktarıldı.

‘Antrenman kalecisi değil’

Denys Boyko tıpkı sezon başında Galatasaray’a giden Cenk Gönen gibi Kaleci Departmanı Şefi Jose Sambade’nin raporları sonunda bir anda üçüncü kaleci oldu. Kulüpten sızan haberlere göre, Boyko’nun antrenman performansını beğenmeyen Sambade, Günay Güvenç’i ikinci kaleci olarak tavsiye etti. Bu duruma itiraz eden Beşiktaşlı yöneticilerin, “Büyük takımlarda kaleci performansı antrenmanlara göre değerlendirilemez. Kaldı ki Boyko idman kalecisi değil, maç kalecisidir. Cenk’ten sonra Boyko da aynı nedenle gönderilmemeli” diye konuştukları vurgulandı.

4 maçta 3 yenilgi

Beşiktaş, Denys Boyko’nun kaleyi koruduğu 4 maçta 3 yenilgi aldı. Ukraynalı kalecinin görev yaptığı Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final turunda Torku Konyaspor’a 2-1 ve 1-0 (D) kaybeden Kartal, Süper Lig’de de Kasımpaşa’ya 2-1 (D) yenildi. Siyah-beyazlı takım, Boyko ile ilk ve tek galibiyetini ligde Antalyaspor karşısında 1-0’lık skorla elde etti.

Milliyet

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi