• $8,1568
  • €9,7409
  • 456.59
  • 1382.82
05 Haziran 2011 Pazar

Sortie yeniliklerle açıldı

Tayfun Topal
Tayfun Topal
YAZARIN SAYFASI

Havaların ısınmasıyla İstanbul gece hayatının renklendiği şu günlerde Eksen Group bünyesinde olan Sortie'nin kapılarını açtığını duydum.
Yoğun iş temposunun ardından arkadaşlarımla beraber hafta içi Sortie'nin yolunu tuttuk.
Karşımızda müthiş bir manzara ve gün batımı... Hemen Sortie'nin orta barına geçtik ve birer içki içerek gün batımına eşlik ettik. Oradaki içtiğim içkinin verdiği hazzı tarif etmem mümkün değil sanırım! Sortie'nin sahibi, aynı zamanda yakın dostum olan Varol Kaynar, hoş sohbetimizin arasında mekanda bu sene ilk defa kendi adını taşıyan Sortie Restaurant'ın da hizmet vereceğini söyledi. Akdeniz Mutfağı'nın lezzetlerinin sunulacağı restoranın set menüsü her hafta değişecekmiş. Bu arada eğlence hayatının duayen ismi Erol Kaynar'ı unutmamak lazım. O gün televizyon çekimi olduğu için yoktu ama her zaman işinin basında. Bu kadar disiplinli bir insan görmedim... Bol bol kulaklarını çınlattık.
Sortie'nin mutfağında çıkan lezzetleri tatmak için sabırsızlandım. Ayrıca bu yaz sezonunda da kendi branşlarında marka isimleri bir araya getirmişler. İtalyan Mutfağı, Fransız Mutfağı, Lübnan Mutfağı gibi kendi kategorilerinde en iyi olan ve farklı lezzetler sunan markalar, Sortie'nin çatısında buluşmuşlar.
KEBAPTAN BALIĞA
Sortie'nin vazgeçilmez Türk mezelerini deniz ürünleriyle sunacağı Fishmekan, yıllardır Arnavuköy'de hizmet veriyor. Fishmekan artık Sortie ile bütünleşmiş durumda. Yaklaşık 4 senedir Sortie bünyesinde hizmet veriyor. Fishmekan hem ucuz hem de iyi lezzet ve iyi servis veren bir mekan. 'İş yapıyorum' diye her gün fiyatı artıran balıkçılardan değil. Şu balıkçıları zaten anlamıyorum bir iş yapmaya başladı mı ondan sonra fiyatlar alıp başını gidiyor! Kişi başı artık 200 TL'den aşağıya çıkamıyorsunuz...
Uzun yıllar leventte hizmet veren kebabın ünlü ismi Venge de Sortie içinde gerek lezzet gerek sunumda iyi diyebilirim. Levent'teki yerinde sürekli iyi iş yapar. Sortie içinde de bu yaz çok iyi iş yapacağını umuyorum. Çünkü İstanbul'a gelen turistin ilk tercihi kebap oluyor.
Lübnan Mutfağı'nın temsilcisi Al Mahara, Fransa'nın dünya tadı Cafe de Paris ve İtalyan mutfağı Fratelli la Bufala var. Loft'un içinde bir dönem adından çok söz ettirdi ama devamı gelmedi. Belki konumdan dolayı istediğini yapamadı. Ama iyi İtalyanlar arasında yer alıyor.
2011 yaz sezonuna damgasını vuracak bir yenilik daha öğrendim. Yazın hem eğlenenler açısından hem de çevre sakinlerinin en büyük sorunu olan ses sistemini kökten çözmüşler. Gece 12'den sonra sesin kısılması ve eğlenceyi tam doruk noktasında yarıda bırakmak artık Sortie sayesinde tarih oldu. Avrupa'dan getirdikleri özel ses sistemi ile dünya standartlarına uygun düzenlemeyle çevreyi rahatsız etmeden eğlenebileceğiz.
Diğer bir yenilikleri ise yaz yağmurlarında bile gece hayatından yoksun olmayacağız. Misafirlerine Boğaz'ın romantizmini yağmurlar altında hissettirecek muhteşem bir ortam hazırlamışlar. Özel açılır kapanır uzaktan kumandalı ses yalıtım sistemiyle rüzgarı ve yağmuru sorun olmaktan çıkarmışlar.  Bu yaz, çarşamba geceleri, Şahane Yıllar; perşembe geceleri R&B konsepti ve pazar geceleri ise AfterSun partileriyle eğlencenin kalbi Sortie'de atacak. Bu yaz Sortie'nin kendisinden çok söz ettireceğinden eminim.

<p>Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Esen Koronavirüs'ün kalp rahatsızlığı olanlar üzerindeki etkis

Koronavirüs Kalp Krizine Yol Açar Mı?

Osmanlı döneminde padişahların iftar sofralarını süsleyen yemekler

Petranboard'u kapan zirveye koştu

Muş'un yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı