• $8,4705
  • €10,2921
  • 501.151
  • 1441.33
06 Mart 2011 Pazar

Izgara kalkan balığı nerede yenir?

Tayfun Topal
Tayfun Topal
YAZARIN SAYFASI

Geçtiğimiz hafta dostum Ali Ağaoğlu ile birlikte balık ziyafeti çekelim dedik ve soluğu Rumeli Kavağı'nda kalkanın üstadı Balıkçı Kahraman'da aldık. Kalkanın üstadı diyorum çünkü Balıkçı Kahraman, kalkan balığını bütün halinde ızgara yapabilen nadir yerlerden biri. Yağlı balıkların her zaman ızgarası makbuldür ama dediğim gibi bunu her yer yapamaz. Güvenmediğim yerlerde tavada yerim çünkü o lezzeti bozmak istemem. Mangal, aslında et-kebap işidir; sabır ve beceri ister. Kömürü kullanırken odun ve gerekirse değişik türleri bir arada kullanacaksın çünkü bu karışım lezzetini balığa geçirebilir. İşte bu mükemmel lezzeti, kalkana sadece Balıkçı Kahraman katabiliyor. Rumeli Kavağı çoğumuza uzak gelebilir ama bu özel lezzeti tatmak için değer. Bizim yerli kalkanın Boğaz'da ve mevsiminde yakalanmışı, Atlantik'te yakalananından daha leziz. Yanında bir domates salatası -soğanı kıvamında, sosu aynı evlerde hazırlanan gibi- taze ekmek bir de taptaze roka düşünün; daha ne olsun! Ara sıcaklar da ayrıca muhteşem. İskorpitten balık kokoreç, güveç kavurma, kalkan ciğerin tadına doyum olmuyor. Kahraman'ın salaş bir ortamı var, bu da balığa ayrı bir lezzet ve keyif katıyor diyebilirim. Salaş görüntü sizi aldatmasın; müşterilerini görünce oldukça şaşırıyorsunuz. İşadamlarının tek tercihi diyebilirim burası için. Bu da kuşkusuz Kahraman'da yiyeceğiniz balığın lezzetine duyulan güvenden kaynaklanıyor. Mekanın sahibi Kahraman, müşterileriyle çok ilgili bir işletmeci ve profesyonel bir isimdir. Sadece bunun için bile bu mekan tercih edilebilir. Bir hafta sonu Kahraman'a gidip hem stres atıp hem de mükemmel bir ziyafet çekmek her şeye bedeldir diyebilirim. Mekanda en çok ilgimi çeken duvarda asılı olan Balıkçı Kahraman'ın andı oldu. Sizinle bu özel andın bir kısmını paylaşmak istiyorum; En taze, en kaliteli balık ve deniz mahsulleri seçip hazırlamaya; temiz ve konforlu bir ortam yaratmaya; herkesin farklı istek ve tercihleri olabileceğini saygıyla karşılamaya; bilgili ve iyi eğitilmiş personel tarafından size hızlı, sıcak ve kibar hizmet vermeye; istendiği takdirde yemeklerin içindeki malzeme listesini sunmaya; müşterilerinin beğeneceği şekilde hazırlanmış bütün yiyecek ve içecekleri bekletmeden servis yapmaya; hem kalite bakımından, hem de fiyat bakımından en iyi şarap listesini bulundurmaya; yemeğinizin en iyi şekilde geçmesi için, isteklerinizi seri, anlayışlı ve itiraz etmeden yerine getirileceğine ant içiyorlar.

Zarifi'de eğlence devam ediyor
Beyoğlu'nda yer alan yemek ve eğlence anlayışını Pera'nın zengin kültürüyle birleştiren Zarifi'nin, üstüne aldığı bu misyonu fazlasıyla başardığını düşünüyorum. Ermeni, Rum, Musevi, Arap ve Levanten yemeklerinin en güzel örneklerini sunan Zarifi'de eğlenmek de tam bir ayrıcalık. Geçtiğimiz hafta dostlarımla birlikte bu tarz bir eğlenceye hasret kaldığımızı düşünerek soluğu Zarifi'de aldık. Zarifi, bu sene kendini yenilemiş. Balkan türküleriyle bugüne kadar yapılmamışı kadife sesiyle yapan ve büyük ilgi gören Suzan Kardeş her çarşamba, perşembe günleriyse alaturkanın keyfini yaşatacak Erhan Akman, salı ise Grek müziğin usta ismi Gallis, Zarifi'de sahne alıyor. Bir de mekanın artık geleneksel eğlencesi olan Davul Show da ritim keyfini yaşamak isteyenleri mest ediyor diyebilirim.

<p>İsrail ordusu, Gazze'de içinde Amerikan merkezli haber ajansı Associated Press (AP) ile Katar mer

İsrail Gazze'de medya binasını bombaladı

Yer siyah, gök beyaz; şampiyon Beşiktaş!

Filistinlilerin evleri yerle bir oldu

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, emekli öğretmenlerle çevrim içi bayramlaştı