• $7,3764
  • €8,9339
  • 436.506
  • 1472.19
26 Ağustos 2012 Pazar

Etten sushi olur mu demeyin...

Günaydın Et markası ülkemizin en güvenilir markalarından biri olmasının yanı sıra aynı zamanda kasap ve işletmeciler için adeta bir okul...

Nusret ve Özgür Şef'i yetiştiren Günaydın'ın EtilerSteak Kasap isimli villasının başında 24 yaşında genç bir isim var. Müşterileri tarafından Şerif olarak tanınan Süleyman Dilek şimdiden rüştünü ispatladı. Mekanın aynı zamanda işletme müdürlüğünüde yapan Süleyman Dilek'in müdavimleri arasında Saadettin Saran, Murat Boz, Sinan Akçıl, Çağatay Ulusoy gibi tanınmış isimler mevcut. Hatta geçenlerde dünya vücut geliştirme şampiyonu Ronnie Coleman'da Süleyman Dilek'in etlerinden tatmak için Etiler Steak Kasap'a geldi. Son uğradığımda Süleyman Dilek ve ekibi yeni uyguladıkları steak sushi'yi yaparken bizzat yerinde yapılışını inceledim. Etleri ince dilimlerle carpaccio gibi açıp avokado, japon turpu ve özel soslarla sarıyorlar. Uzakdoğu mutfağına olan tutkumdan dolayı önce bu denemeyi eleştirsem de yedikten sonra tamamen fikrimi değiştirdim. Hafif ekşi müthiş bir tat. Süleyman Dilek'in bu yeni buluşunun çok yakında en popüler spesyellerinden biri olacağını iddia ediyorum.
Etiler Steak Kasap lezzetlerinin yanı sıra mimari olarak da etkileyici detaylara sahip. Üst katında özel gruplar için bir yemek odası dizayn etmişler. Himalayalardan özel olarak getirtilen tuzlarla kaplı duvarın arkasında farklı renklerdeki led ışıklar güzel bir ambians oluşturuyor. 72 elementi içerisinde barındıran Himalaya tuzunun en büyük özelliği negatif enerjiyi pozitife çevirmesi. Kalabalık arkadaş toplantılarınızda mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Son bir ay!
Yaşayan en önemli sanatçılarımız arasında şüphesiz başı çeken isimlerden biri olan Burhan Doğançay'ın 120 eserinden oluşan 'Duvarların Yarım Yüzyılı: Burhan Doğançay Retrospektifi'sergisi İstanbul Modern'de 23 Eylül'e kadar sergilenmeye devam ediyor. Eczacıbaşı ailesinin büyük özverisiyle gerçekleşen sergi mutlaka görülmeli...

Bodrum Merkez'in en yenisi!
Bodrum'un en kalabalık olduğu günleri sevmeyenler için şeker bayramı sonrası en güzel tatil seçeneğidir. Bu aylarda Bodrum merkez daha kaliteli ve sakin olur. Barlar sokağının bitişiğinde, deniz kenarında açılan Luka Lounge'un methini dostlarımdan çok duydum. Bodrum'a ilk gittiğimde kesinlikle uğrayacağım.

DemSa yeme-içme sektörüne girecek
Yeme - içme sektöründe kurumsal restoranların elde ettiği başarı ve kar oranları nedeniyle iş dünyasından birçok isim yatırımlarını bu sektöre kaydırmaya başladı. Bilindiği gibi Doğuş Grubu  D.ream (Dogus Restaurant, Entertainment and Managment) ile eğlence, yeme, içme sektörüne büyük yatırımlar yapmaya başladı. Nusr'et ile sektöre giriş yapan D.ream Kahve Dünyası'na da ortak olarak yatırımlarına devam ediyor. Duyduğuma göre başarılı iş kadını Demet Sabancı Çetindoğan'da Doğuş Grubu gibi yeme- içme sektörü için büyük planlar içerisindeymiş. Eylül sonuna kadar New York'da olacak olan Demet Hanım daha önce görüştüğü markaları bünyesine katıp hızlıca sektöre giriş yapacak. Önemli holdinglerin yeme-içme sektörüne girmesi turizm açısından da büyük kazanımlar sağlayacaktır.

<p>24 TV Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, Ankara'nın gündemini ve siyasette yaşanan son gelişmeleri

Restoran ve kafelerde son durum ne?

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

Hayranı gibi yaklaştı önce imzasını aldı, sonra canını!

Günün en çok paylaşılan fotoğrafları