• $32,3311
  • 35,062
  • 2282.76
  • 8975.4
7 Mayıs 2020 Perşembe 09:14 | Son Güncelleme:

Selçuk Bayraktar kaç yaşında? Selçuk Bayraktar kimdir, nereli? Hayatı ve biyografisi haberimizde...

Selçuk Bayraktar kaç yaşında" Selçuk Bayraktar kimdir, nereli" Hayatı ve biyografisi haberimizde...

Savunma sanayinde büyük başarılara imza atan Selçuk Bayraktar'ın hayatı ve biyografisi araştırılıyor. Milli Teknoloji Hamlesi sloganıyla yola çıkan ve Türkiye'de ilk milli SİHA'sı TB2'nin mimarı olan Bayraktar İstanbul Sarıyer'de dünyaya gelmiştir. İTÜ'de lisans eğitimini tamamlayan Bayraktar MIT (Massachusetts Institute of Technology)'de burslu olarak yüksek lisans-doktora teklifi almıştır. Peki, Selçuk Bayraktar kimdir? Selçuk Bayraktar nereli ve kaç yaşında?

Selçuk Bayraktar kimdir? sorusu vatandaşlar tarafından merak edip araştırılıyor. Milli Teknoloji Hamlesi mimarı Selçuk Bayraktar 2007 yılından bu yana Baykar bünyesinde teknik müdürlük (CTO) görevini yürütüyor. İHA ve SİHA denildiği zaman akla ilk gelen isim olan Bayraktar, 2006’da MIT Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünden ikinci yüksek lisans diplomasını almıştır. İşte Türkiye’nin gurur duyduğu Selçuk Bayraktar’ın hayatı ve biyografisi...

SELÇUK BAYRAKTAR KİMDİR?

Selçuk Bayraktar, 1979 İstanbul-Sarıyer’de doğmuştur. İlk öğrenimini Sarıyer İlköğretim İlkokulu’nda tamamlayıp, 1997 yılında Robert Kolej’den mezun oldu. 1997-2002 yılları arasında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde lisans eğitimine devam etti. Üniversite eğitimi esnasında University of Pennsylvania’nın (UPenn) GRASP laboratuvarından staj kabulü aldı. Staj kapsamında almış olduğu burs teklifiyle, yüksek lisans eğitimini 2002-2004 arasında Elektrik Mühendisiği Bölümünde Upenn’de sürdürdü. Araştırmaları kapsamında dünyada ilk kez İHA’ların formasyon uçuşu deneyleri, hava-yer robot takımlarının koordinasyonu, uçuş kontrol ve güdüm sistemleri konularında bilimsel yayınlara konu olan çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra çalışmaları esnasında göstermiş olduğu üstün başarılardan dolayı MIT (Massachusetts Institute of Technology)’de burslu olarak yüksek lisans-doktora teklifi almıştır. MIT’deki eğitimi sürecinde İnsansız Helikopter Sistemlerine agresif manevra yapma kabiliyeti kazandıracak otomatik uçuş kontrol algoritmaları alanında çalışmalar yürütmüştür. 2006’da MIT Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümünden ikinci yüksek lisans diplomasını almıştır.

Danışman hocasının Georgia Institute of Technology’ye (Georgia Tech) transfer olmasıyla doktora çalışmalarına Georgia Tech’de devam etmiştir. 2003 yılında Baykar bünyesinde başlayan milli ve özgün insansız hava aracı teknolojileri geliştirme faaliyetlerine destek olmak maksadıyla doktora çalışmalarını yarım bırakarak 2007 yılında Türkiye’ye dönüş yapmıştır.

2007 yılından bu yana Baykar bünyesinde teknik müdürlük (CTO) görevini yürütmektedir. Baykar bünyesinde Milli ve Özgün olarak geliştirilen İnsansız Hava Aracı Sistemleri’nin aviyonik sistem mimarisi, uçuş kontrol, seyrüsefer algoritmalarının geliştirilmesi, sistem kinematiği ve dinamikleri, elektronik donanım ve gömülü yazılım geliştirme vb. konularda çalışmaktadır.

Selçuk Bayraktar, kurucusu olduğu Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nda (T3 Vakfı) yetenekli gençlerin ve her yaş grubundan insanın teknoloji geliştirilmesi süreçlerine katılmalarını sağlamak için çalışmaktadır. T3 Vakfı bünyesinde stratejik önemi yüksek, küresel rekabet koşulları gereğince milli ve özgün olarak üretilmesi öncelikli olan ürün, sistem ve bileşenlere yönelik girişim, araştırma-geliştirme ile projeleri gerçekleştirmek ve desteklemek için çalışmalar yürütmektedir. Bayraktar, ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunu gerçekleştirmek için vakfın bilimsel çalışmalarına Mütevelli Heyeti Başkanı olarak liderlik etmektedir. Ayrıca Milli Teknoloji Hamlesi için çok kritik olduğunu düşündüğü Havacılık ve Uzay tutkusunu tüm topluma yayma maksadıyla ülkemizin ilk ve tek havacılık ve uzay festivali olan TEKNOFEST’i ekibi ve paydaş kurumlar ile birlikte düzenlemektedir.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile 2016 yılında evlenen Bayraktar, bir çocuk babasıdır. Hususi pilot lisansına sahiptir.

BAŞARILAR

Milli Havacılık rekorlarına imza atan Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı Sistemi’nin güdüm ve kontrol sistemi tasarımı

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ilk Milli İHA olma ünvanına sahip Bayraktar Mini İHA’nın tasarımı

Bayraktar TB2 İHA Sistemi ile Milli Füze atışının başarıyla tamamlama (Türk Patent Enstitüsü Tescil No: 2015 03023)

Türkiye’nin ilk döner kanat İHA Sistemi Malazgirt İHA’nın tasarımı

ÖDÜLLER VE TEŞEKKÜRLER

Robot Teknolojileri Zirvesi (2012) Türkiye’nin ilk yerli insansız hava aracını yaptığı için teşekkür plaketi

Avrasya Bir Vakfı’nın Türk kültür dünyasına verdiği fevkalade hizmetleri münasebetiyle sunduğu teşekkür plaketi

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı teşekkür plaketi

İTÜ IEEE Öğrenci kolu tarafından düzenlenen Projekent 2011 katkısı

Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatro-Tek ’11 Etkinliği Katılımı ve Teşekkür Belgesi

YTÜ 3. Savunma Sanayi Günleri Etkinliği Katılımı

Yıldız Teknik Üniversitesi DBF (Yap Tasarla Uçur) Takımı Teşekkür Plaketi (17 Mart 2015) »

Future Flight Design Yarışması Jüri Üyeliği ve Bilimsel Danışmanlık, Hava Harp Okulu, FFD 2013 »

CHP'li Ağbaba'nın iftiralarına sessiz kalan İmamoğlu'na Selçuk Bayraktar'dan sert tepki: Böyle devam etmemiz mümkün değil

CHP, Selçuk Bayraktar'a saldırırken, dünya bu başarıyı konuşuyor: Türkiye İHA süper gücü mü oluyor?

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak