• $32,3748
  • 34,9948
  • 2325.53
  • 9083.31
2 Eylül 2020 Çarşamba 09:09 | Son Güncelleme:

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklandı! Öğretmen atama sonuçları nereden izlenir?

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklandı! Öğretmen atama sonuçları nereden izlenir"

Milli Eğitim Bakanım Ziya Selçuk'un katılımlarıyla 20 bin Öğretmen Atama Kurası Çekiliş Töreni gerçekleşti. Atama törenini canlı olarak takip etmek isteyen öğretmen adayları ve yakınları törenin hangi kanalda yayınlandığını araştırıyor. Peki, öğretmen atama sonuçları nereden izlenir? İşte sözleşmeli öğretmen atama töreni canlı yayın izleme linki

Öğretmen atamaları yoğun ilgi görüyor. Milli Eğitim Bakanım Ziya Selçuk'un katılımlarıyla 20 bin Öğretmen Atama Kurası Çekiliş Töreni başladı. 48 bin 895 atamaya giren aday arasından 20 bin öğretmen ataması gerçekleşecek. Töreni canlı olarak takip etmek isteyenler hangi kanalda yayınlandığını araştırıyor. Peki, öğretmen atama töreni hangi kanalda? Öğretmen atama sonuçları canlı nereden izlenir?

ÖĞRETMEN ATAMA TÖRENİ HANGİ KANALDA?

Öğretmen atama töreni canlı olarak Bakanlığın Youtube sayfasında yayınlandı. Kurayı kaçıranlar kaydedilen canlı yayını aşağıdaki sayfadan izleyebiliyor. 


Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sözleşmeli öğretmen ataması için Bakanlığın Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen törene katıldı.

Bakan Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında adayların katılmadığı atama töreninde yaptığı konuşmada, eğitim öğretim yılının açılışını dün yaptıklarını hatırlattı.

Bir an önce okullarının açılmasını temenni ettiklerini dile getiren Selçuk, bugün 20 bin öğretmenin daha eğitim ailesine dahil olduğunu söyledi.

Göreve başladıkları günden bu yana ekip arkadaşlarıyla her zaman öğretmeni merkeze alan bir bakış açısıyla hareket ettiklerine işaret eden Selçuk, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Öğretmenlerimizin çocuklarıyla buluşması için yeni bir dönemi başlatmış oluyoruz. Salgın döneminde gördük ki kendisine imkan, fırsat, değer verilen tüm arkadaşlarımız ellerinden gelenin çok çok fazlasını büyük bir gayret ve sorumlulukla yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Öğretmenlik, akademik bilgi kadar aynı zamanda bir vicdan işi. Bizler aldığımız sorumlulukla kendi gelişimimizle beraber çocuklarımızın, öğrencilerimizin gelişimini de büyük bir vazife olarak görüyoruz. Göreve yeni başlayacak arkadaşlarımıza da seslenmek isterim. Hepiniz hem zihninizi hem de bedeninizi etkin şekilde çalıştıracağınız, vicdanınızı pusula olarak göreceğiniz, fedakarlıkla dolu bir mesleğe başlıyorsunuz. İçinde bulunduğumuz bugünlerde görüyoruz ki her zaman şartlar değişebilir, milletimizin zor zamanında, milletimizin yanında olmak bizim asli vazifemizdir."

Öğretmen atama sonuçları taban puanları açıklandı mı? Sözleşmeli öğretmenlik taban puanları 2020

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA SONUCU SORGULAMA EKRANI

ATAMA SONUÇLARI NEREDEN SORGULANIR?

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Bakanlık kadrolarında görev yapmak üzere 19 bin 910 sözleşmeli öğretmen istihdamı için adaylar, eğitim kurumu tercihlerini 31 Ağustos saat 23.59'a kadar yapabildi.

Adaylar, tercihlerini kullanıcı adı ve şifre kullanmak suretiyle e-Devlet üzerinden gerçekleştirdi.

Atama işlemleri, 1 Eylül 2020 tarihinde sonuçlandırılacak ve tercih başvurusunda bulunan adaylar atama sonuçlarını kişisel kullanıcı adı ve şifreleri ile yine e-devlet sistemi üzerinden öğrenebilecektir.

Sözleşmeli öğretmen atama sonuç sorgulama ekranı: Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları belli oldu!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı