Eti yıkamak mutfakta en sık yapılan hataların başında geliyor. Birçoğumuz bunu hijyen için yaptığını düşünse de aslında etle uğraşmak mikroorganizmaların daha hızlı yayılmasına neden oluyor.
24 TV'ye açıklamalarda bulunan Gıda Mühendisi Aslı Zuluğ eti yıkamanın doğru olmadığını dahası yıkanan etin tehlike saçtığını söyledi. Peki, içi rahat etmeyenler ne yapmalı?
Zuluğ, etin yıkanmasının hata olduğunu belirterek şu şekilde konuştu:
"Mikroorganizma yüküyle geliyor etler evimize. Peki, bundan nasıl kurtulacağız? Pişirme aslında bizim en büyük yardımcımız. Etleri pişireceğiz. Peki, ne kadar pişireceğiz? Etteki kahverengileşme size bu konuda destek verecek. Eti mutlaka iyi pişirmemiz gerekiyor."
YIKANAN ET DAHA RİSKLİ
— 24 TV (@yirmidorttv) January 26, 2021
Mutfaklarda yapılan bir hata mı yoksa hijyen gerekliliği mi? Gıda Mühendisi Aslı Zuluğ eti yıkamanın doğru olmadığını dahası yıkanan etin tehlike saçtığını söylüyor. Peki içi rahat etmeyenler ne yapmalı? pic.twitter.com/ifmGEyq0EK
AZ PİŞMİŞ ETE DİKKAT
Pişirmeden önce etle ne kadar haşır neşir olursak üzerindeki mikroorganizmaların o kadar dağılmasına sebep oluyoruz. Az pişmiş et sevenler için de uyarıda bulunan Aslı Zuluğ, şunları söyledi:
"Hamileyse, tiroit rahatsızlığı varsa belli bir yaşın üzerindeyse ya da çok genç ise yani bağışıklık sistemi yeteri kadar güçlü değilse az pişmiş etle vücudu tolere edemeyebilir."