• $7,4294
  • €8,982
  • 412.302
  • 1471.39
26 Ocak 2021 Salı 15:32 | Son Güncelleme:

5 adımda et nasıl pişirilir? En kolay et pişirme teknikleri

5 adımda et nasıl pişirilir" En kolay et pişirme teknikleri

Et pişirmek ya da etli yemek yapmak birçok kişi için oldukça meşakkatlidir. İstenen lezzet ya da kıvam bir türlü tutmaz. Ya çok pişer ya da sert olur, pişmez... Peki, tüm bunların sebebi nedir? İşte 5 adımda et nasıl pişirilir sorusunun cevabı...

Etin nasıl pişirildiği mutfakla arası iyi olanlar da dahil olmak üzere birçok kişi için merak konusu. Marinesinden pişirilme süresine ve sunumuna kadar etin pişirilmesiyle ilgili tüm detayları bir araya getirdik.

1. SOMER ŞEF'TEN ETİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTASI

Ünlü Şef Somer Yalçınkaya Mor Papatya'ya verdiği röportajda etin pişirilmesindeki püf noktayı dinlendirilmesiyle açıklayarak şunları dile getiriyor: "Et pişirirken en önemli nokta tabi ki eti yumuşatmak. Bu yüzden etlerinizi dolaptan çıkarınca pişirene kadar oda ısısına getirin, böylece et kendini kasmayacak ve daha yumuşak olacaktır."

2. ET TÜRÜNÜ SEÇİN

Etin pişme süresi türüne göre değişir. Gerdan eti, kuzu eti ve but haşlama yemekler için, kol eti fırın yemeklerine daha uygundur.

Eti pişirirken döküm tava tercih edin. Döküm tava belli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra eti koyun. Isınmamış tavaya eti koyduğumuzda tüm suyu gider, tava ısınana kadar et haşlanır ve dolayısıyla lezzeti gider. Eti kasaptan alırken olabildiğince ince dilimletin.

3. ETİ MARİNE EDİN

Etin diğer bir püf noktası da terbiye edilmesidir. Eti marine etmek hem yumuşatıyor hem de lezzetini artırıyor.

Kırmızı etin terbiyesi için genellikle zeytinyağı, salça, yoğurt, süt, soğan, sarımsak ve bazı baharatlar kullanır. Şeflerin tavsiyesine göre eti ne kadar uzun süre marinede bekletirseniz o kadar lezzetli olur. Eğer bir gün bekletecek kadar vakit yoksa birkaç saat mutlaka marinede bekletin.

4. MÜHÜRLEME YAPIN

Artık yemek programlarından mühürleme işlemini çoğumuz öğrendik. Döküm tavaya veya ızgaraya eti önce mümkün olan en yüksek sıcaklıkta 6 saniye kadar pişirin. Sonra da ocağın altını kısın. Böylece etin dış kabuğu çabucak piştiği için içindeki suyunu dışarı vermeyecek. Böylece etin sertleşmesini engellemiş olursunuz.

5. TUZU HEMEN ATMAYIN

Tencere yemeklerinde en çok yapılan hata tuzu hemen atmaktır. Tuz eti sertleştirir. Bu nedenle kuşbaşı doğradığınız etleri yavaş yavaş pişirin ve tuzunu yemek piştikten sonra ekleyin.

<p>Başkan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Erdoğa

Başkan Erdoğan: Lokantalar ve otellerle ilgili kararları Kabine Toplantısı'nda atacağız

Öğretmenlere koronavirüs aşısının yapılmaya başlandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar A-400M hangarını ziyaret etti

Balıkçı ağlarına bin yıllık tekne parçaları ile 13 amfora takıldı