FOTO GALERİ

MasterChef pide tarifleri

MasterChef'te dün dokunulmazlık oyununda yarışmacılar pide çeşitleriyle şeflerin karşısında yarıştı. Ülkemizin birbirinden farklı pide çeşitleri en lezzetli halleriyle sunuldu. İşte MasterChef pide tarifleri...
14 Ekim 2020 Çarşamba 10:11
2 / 14

TRABZON YAĞLI PİDE: Pide hamuru maya, un ve su ile yapılıyor.

İç harcı için malzemeler: 150 gram kolot veya tel peyniri, 150 gram kaşar peyniri rendesi veya beyaz peynir, 150 gram tereyağı, yarım su bardağı su, 2 adet yumurta. 

Yapılışı: Hamurun üzerini temiz bir bezle örterek mayalanması için 30 dakika dinlendirin. Mayalanan hamurları iki eşit parçaya ayırın ve unlanmış tezgahta elinizle açın. İç harcın dışarı akmaması için, hamurun kenarlarını içe doğru kıvırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve açtığınız hamurları arada boşluk olacak şekilde tepsiye yerleştirin. İç harç için; iki farklı peynir seçin ve bunları bir kapta karıştırın. Peynirlerin üzerine yarım bardak su ekleyin ve tekrar karıştırın. Hazırladığınız iç harcı, hamurların ortasına ekleyin ve eşit bir şekilde yayın. Peynirli karışımın üzerine küçük tereyağı parçaları ekleyin. Yumurta sarılarını pidenin kenar kısımlarına fırça yardımıyla sürün. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında, pideleri 10 dakika kadar pişirin. Pideleri fırından çıkarmadan 30 saniye önce, üstlerine bir adet yumurta kırın. Trabzon yağlı pidesini, sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.