Yaz meyvelerinden yapılan reçeller herkes tarafından çok seviliyor. Vişnesinden karpuzuna kadar yapılan reçeller kış kahvaltılarına da hazırlık oluyor. İşte yaz meyvelerinden yapılan reçel tarifleri...
KARPUZ REÇELİ TARİFİ: Karpuz kabuklarında hiç yeşil kısım kalmayıncaya kadar, kabukları küçük küpler halinde doğrayın. Derin reçel tenceresi içerisine doğranmış karpuz kabuklarını koyun ve üzerine 4 bardak kaynamış su ekleyerek yaklaşık 45 dakika boyunca kaynatın. Yumuşayan karpuz kabuklarının üzerine toz şekeri, karanfil ve tarçını ilave edin. Bu malzemeler ile beraber yarım saat daha kaynatın. Karpuz kabuğu reçeliniz koyu bir kıvama geldikten sonra, reçeliniz hazır demektir. Reçeli ocaktan almadan önce taze limon suyunu ilave edin ve 2-3 dakika daha kaynatın.
ŞEFTALİ REÇELİ: Şeftalilerin ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin. Küp küp doğrayın. Sonra derin bir tencereye alın ve üzerini toz şeker ile kaplayın. Tencerenin kapağını kapatın ve şeftalilerin suyunu salması için 12 saat boyunca şekerde dinlendirin. 12 saat geçtikten sonra tencereyi ocağa koyun ve ocağı orta ateşe getirerek reçelin kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve ara sıra karıştırarak kaynatmaya devam edin. 40 dakika kaynayan reçeli ocaktan alabilirsiniz.
VİŞNE REÇELİ: Vişne reçeli malzemeleri arasında 1 kilo vişne (iri ve olgun olmalı), 1 kilo toz şeker, 1 limon suyu ya da dolu 1 çay kaşığı limon tuzu yer alıyor. Vişneleri yıkadıktan sonra saplarından ayırın. Çekirdek çıkarıcı ya da bir çay kaşığı sapının arkasıyla vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Derin bir tencereye vişnelerinizi koyun. Dilerseniz 1 kilo şekeri doğrudan vişnelerin üzerine koyun, dilerseniz “1 sıra vişne 1 sıra şeker” olacak şekilde toz şekeri paylaştırın ve vişnelerinizi en az 6 saat tencerede bekletin. TARİFİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN
ÇİLEK REÇELİ: Çilek reçeli malzemeleri arasında 1 kilo çilek (iri ve olgun olmalı), 1 kilo toz şeker, 1 limon suyu ya da dolu 1 çay kaşığı limon tuzu yer alıyor. ÇİLEK REÇELİ TARİFİNİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN