Burada hedef kişisel olarak Erdoğan gibi gözükse, mesele ayağa kalkmakta olan Türkiye’ye yeniden diz çöktürmekti. Bu artık, bunca yaşanandan sonra o kadar somut bir bilgi ki, sulandırmaya çalışanların hiçbir şekilde samimi olmadığını, bundan da öte bu işin bir parçası olduklarını düşünüyorum.
İHA’lar terörle mücadelede hayal edilemeyeni başardı. Bunu artık herkes görüyor. Sınır taburlarını kuşatan, karakolları basan, yolları kesen örgütün eylemleri, bugün artık bitme noktasında. Bu teknoloji sayesinde örgüt, kırsalda hareket edemez hale geldi. Türkiye içindeki güçleri neredeyse tükenmek üzere.
Bizim ne işimiz olur FETÖ’yle?.. Biz onlarla mücadele ettik, F Tipi dedik..vs, Kılıçdaroğlu ne diyor peki; “Bu bir akıl tutulması!..” O zaman ne yapmak lazım?.. Atleti donu giyip yola çıkma zamanı!.. Hadi yürüyün, bekleme yapmayın!...
Ekonomi alanıyla güvenlik alanı her zamankinden çok daha fazla iç içe geçmiş ve alanı genişlemiştir. Ekonomi-güvenlik ilişkisi jeopolitik risklerin seyrini ve derecesini belirlemektedir. Bu ilişkinin içeriğinde yer alan bazı önemli hususların vurgulanması gerekir. Bilhassa ulaşım, iletişim ve bilişim alanındaki teknolojik gelişmeler, ekonomi-güvenlik ilişkisinde güçler arasında siber savaşlara zemin hazırlamıştır.
Yılın ikinci çeyreğine ilişkin GSYH verileri açıklandı. Buna göre ilk çeyrekte yüzde 5,2 büyüyen Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte de benzer bir performansla yüzde 5,1 büyüdü. Son dört çeyrek dikkate alındığında yıllık büyüme oranı yüzde 3,3’e yükseldi.
Komşu, yakınlıkla uzaklığın tam anlamıyla kesiştiği, mesafe kavramının şekillendiği bir olgu. Duvarın arkası hem çok yakın, hem de fersah fersah uzak... Ya da tül perdenin ayırdığı dünyalar hem çok bizden, hem de bize çok yabancı... Komşuluk aslında tam da ilişki yönetiminin, mesafenin yani medeniyetin şekillendiği yer.