Aksam.com.tr - 27.05.2012, 11:22
22 Şubat 2012 Çarşamba - 
Akşam | DÜNYA
Yemen'de seçimlere katılım oranı yüzde 60

Yemen'de seçimlere katılım oranı yüzde 60

Yemen'de bir devri sona erdiren tarihi seçimlerin katılımı yüzde 60 olarak belirlendi. Ayrılıkçı ''Güney hareketi'' ve Şii Hutilerin boykotuna rağmen seçimlere olan katılımın sevindirici olduğu ifade ediliyor.

Aden ve çevresinde yaşanan kanlı seçim boykotlarında ise ölü sayısı 10 olarak açıklandı.

Tek adaylı olmasına rağmen birçok Yemenlinin 33 yıllık Ali Abdullah Salih dönemini bitireceği anlamına gelmesinden dolayı ''referandum'2 olarak gördükleri 21 Şubat seçimleri amacına ulaştı.

Yabancı ülke gözlemcileri ve uluslararası sivil toplum kuruluşları boykotun Aden ve Saada bölgelerinde katılımı yüzde 50 etkilediğine işaret ederken, seçim bölgelerine düzenlenen silahlı ve bombalı eylemlerin halkı korkutarak amacına ulaştığını ifade ediyor.

''Hirak'' olarak da adlandırılan ayrılıkçı ''Güney hareketinin'' Aden ve çevresinde çok küçük bir kesimden oluştuğu söylenirken, silahlı eylemlerin seçimleri katılmak isteyen bölge halkını korkutmada etkili olduğu aktarıldı.

Öte yandan seçimlerde oy kullanan seçmenlerin parmağına sürülen boyanın, katılım konusunda bir ikilem oluşturduğu yönünde iddiaları gündeme getirdi.

Oy kullanmak isteyen seçmenlerin parmağa sürülen boyadan dolayı açığa çıkmaktan korktukları ve ayrılıkçı gruplar tarafından şiddete maruz kalmamak için oy vermekten vazgeçmelerinin yanı sıra, oy vermek istemeyen kesimlerin de parmaklarında boya olmamasından dolayı devletten maaş alamayacakları korkusu ile ikileme düştükleri ifade ediliyor.

AA
 



FACEBOOK İLE YORUM YAZ | Facebook hesabınızla üye olmadan yorum yazın

YORUM YAZ
BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİŞTİR.
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan AKŞAM ve aksam.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
FOTO & VIDEO GALERİ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün karikatürü
AKŞAM ÖZEL RÖPORTAJ
Futbolda şiddetin temelinde ataerkil değerlerimiz var
Futbolda şiddetin temelinde ataerkil değerlerimiz var
Sporda şiddet konusunda yaptığı çalışmalarıyla tanınan Doç. Dr. Nefise Bulgu 'Olayı tek bir nedene bağlamak doğru değil' diyor ve ekliyor: 'Sporda şiddetin erkeklikle, ataerkil değerlerle bağlantısı var. Şiddet ve spor erkekliğin meşru alanı. Bu geçmişten beri böyle. Günümüz futbol tribünlerinde, sahalarında ataerkil ilişkiler sergileniyor. Çünkü sporda şiddet erkek kimliğini yansıtıyor. Yükselen milliyetçilik de bu şiddeti bir erkek eylemi olarak meşrulaştırıyor'