• $32,3987
  • 35,0423
  • 2327.01
  • 9142.4
11 Ekim 2013 Cuma 02:00 | Son Güncelleme:

Postmodern teşekkür

Postmodern teşekkür

AKŞAM, postmodern darbe sürecinde ışık tutacak bir belgeyi açıklıyor. Dönemin Genel sekreteri Erol Özkasnak imzalı yazıda 'Cumhuriyetin bekası için işbirliği yapan basının önde gelen isimlerine teşekkür mektubu yazılması' isteniyor.

Dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak’ın, ‘Yayınlarında gösterdikleri işbirliği ve vermiş oldukları hizmetlerinden dolayı’ bazı gazetecilere takdir ve teşekkür mektubu gönderdiği ortaya çıktı. 

(AKŞAM)

28 Şubat’ın askeri mimarları “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni cebren devirmeye, düşürmeye iştirak” suçundan yargılanırken, darbenin sivil ayağına yönelik iddianamenin de hazırlığı sürüyor. Soruşturma savcısı sürecin hazırlanmasında etkin rol oynayan gazeteci, akademisyen ve sivil toplum örgütü üyelerini mercek altına aldı. Yapılan yayınlarla ‘Postmodern Darbe’ye zemin hazırlayarak askerlerle işbirliği yaptığı iddia edilen gazetecilerin Genelkurmay ziyaretleri ve bağlantıları da araştırılıyor. 

GAZETECİLERİN LİSTESİNİ VERDİ 

AKŞAM, soruşturmada kritik öneme sahip bir belgeye ulaştı. 28 Şubat Davası’nın tutuklu sanıklarından dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak’ın darbe öncesi ve sonrasında bazı gazetecilere teşekkür mektubu gönderdiği ortaya çıktı. 28 Haziran 1998 tarihinde Özkasnak imzalı talimat yazısında, gazetecilere teşekkür mektubu yazılması isteniyor. Yazıda Özkasnak, Genelkurmay Genel Sekreterliği görevini devraldığı günden itibaren TSK’nın iş ve dış kamuoyunda en iyi şekilde tanıtılması, milli konularda ülkenin çıkarlarının savunulması ve Cumhuriyet’in bekası için çok değerli çalışmalarda bulunduklarını tespit ettiği gazetecilerin listesini verip teşekkür mektubu yazılmasını istiyor. 

MEKTUPLAR HAZIRLANSIN 

Talimatta Özkasnak, “Söz konusu basın mensuplarına, çalışmalarında gösterdikleri işbirliğinden ve vermiş oldukları hizmetten dolayı takdir ve teşekkürlerimi bildiren mektup hazırlanacaktır. Mektupların 19 Haziran 1998’e kadar yazılarak takdim edilmesi ve mektupların postalanma işlemlerinin 28 Temmuz 1998 tarihine kadar tamamlanması için gerekli planlamaların yapılmasını rica ederim” diyor.

GENELKURMAY'IN ZİYARETÇİ DEFTERİ İNCELEME ALTINA ALINDI

28 Şubat soruşturmasını yürüten TMK’nın 10’uncu maddesiyle görevli savcı Mustafa Bilgili’nin sürecin sivil aktörleriyle ilgili bağlantıları detaylı olarak incelediği öğrenildi. Savcı Bilgili Genelkurmay’dan gelen belgelerde sürece doğrudan destek veren gazetecileri belirliyor. Ayrıca Genelkurmay ziyaretçi defterleri de incelenerek o dönem ziyarete gelen gazetecilerin davanın asker sanıklarıyla olan bağlantıları ve ziyaret sıklıkları araştırılıyor. Sivillere askerlerin verdiği ödüller ile hesaplarındaki mali hareketliliğin de soruşturma dosyasında yer alacağı öğrenildi. 

 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi