• $32,3772
  • 34,9823
  • 2325.7
  • 9079.97
29 Kasım 2015 Pazar 02:00 | Son Güncelleme:

60 milyon yıl önce başlayan masal

60 milyon yıl önce başlayan masal

EMİNE BIYIK
emine.biyik@aksam.com.tr

Türkiye’nin en önemli turistik merkezlerinden Kapadokya, dünyanın nadir güzelliklerine sahip bir bölge. “Güzel atlar diyarı” olarak da adlandırılan ve muhteşem bir güzelliğe sahip peribacalarıyla dünyanın her yerinden turistleri kendisine çeken Kapadokya, gelişen turizm çeşitliliğiyle de pek çok etkinliği bir arada sunuyor.

Peribacaları ve vadi gezileri

Peribacalarının temeli 60 milyon yıl önce atıldı. Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgâr tarafından aşındırılmasıyla ortaya peribacaları çıktı. Doğanın tasarladığı bu şaheserler karşısında doğaya saygı duymak size iyi gelecek.

Kapadokya balon turları

Peribacaları üzerinde balon gezisi Kapadokya’nın olmazsa olmazları arasında yer alıyor.  Yörenin eşsiz doğasını kesintisiz bir şekilde, 60 dakika boyunca gökyüzünden görmenin verdiği heyecana paha biçilemiyor. Genelde Göreme’den kalkan sıcak hava balonları evlenme teklifi, doğum günü gibi sürprizlere de ev sahipliği yapıyor. 
Üstelik güneşin doğuşunu da dünyanın hiçbir yerinde rastlamayacağınız bir güzellikle size sunuyor.

Atv ve 4x4’lerle keşif

Kapadokya, macera sevenler ve adrenalin tutkunları için de pek çok alternatifi bünyesinde barındırıyor. Atv’ler ve 4x4 jeep’lerle yapılan turlar, yürüyerek ulaşamayacağınız noktalarda sizlere yeni keşifler sunuyor. Kendinizi başka bir coğrafyada hissettirecek oluşumlar arasında zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız.

Seramik atölyeleri

Kapadokya, bir yandan da Anadolu motiflerinin seramik dünyasına yansımasında önemli bir nokta. Toprağa şekil vermek, ilk çağlardan bugüne cazibesini yitirmemiş. Bu deneyim için çocuk ya da büyük olmanız fark etmez. Bu kültürü gelecek kuşaklara taşıyan en önemli merkezlerden biri olan Venessa Seramik’te bir sanat eserinin ortaya çıkışına şahit olabilir ya da kendi yeteneğinizi keşfedebilirsiniz. Çamurun büyülü dünyasına girmek ve çamuru yoğurmak tüm 
yorgunluğunuzu unutturacak. 

Kızılırmak’ta balık keyfi

Ülkemizin en uzun nehri olan Kızılırmak size tahmin edemeyeceğiniz lezzetler sunuyor. Kızılırmak kıyısında kurulu bulunan bölgenin tek balık lokantası olan Sur Balık Avanos’ta, birbirinden lezzetli deniz balıklarını ve denize dair her türlü lezzeti bulabilirsiniz. Usta şeflerin ellerinden çıkan lezzetler, günün geri kalanı için size enerji verecek.

Jet Bot ve Gondol

Yemeğinizi yediniz ve dinlendiniz. Kızılırmak kıyısına da gelmişken karşınıza Türkiye’nin başka bir yerinde rastlayamayacağınız gondollar ve sürat tutkunlarının vazgeçilmezi jet boat çıkıyor. Venedik’ten özel olarak getirilen 
gondollarla isteyene romantizmi ve Türkiye’nin tek jet bot’uyla tarifsiz bir heyecan sunan Kızılırmak, çevresindeki doğal güzelliklerle de sizleri büyüleyecek.

Sacret House ayrıcalığı

Her biri birbirinden farklı 21 odası bulunan Sacret House, dünyada örneğine rastlanamayacak bir otel.  The Byzantium Treasury, Old Chapel, Room of Antique Tiles, Anka’s Lair, The Sultan ve The King’s Ego… Sacred House’un tarihi eserler ve antikalarla dekore edilmiş odalardan bazıları. “Bugüne dair objeler”in neredeyse hiç kullanılmadığı Sacred House, masal diyarı Ürgüp’te 250 yıllık bir Rum konağının neredeyse yeniden yaratılmasıyla ortaya çıkmış. Sacred House, kapısından içeri adımızı attığınız ilk andan itibaren sizi Kapadokya’da büyülü bir dünyaya götürüyor. Büyük bir avlu, özenle seçilmiş objeler ve heykeller, ruhunuza hitap eden bir müzik ve durup etrafa uzun uzun bakmaya davet eden bir mimari sizi karşılıyor Sacred House’ta. Konaklama imkânınız olmasa bile mutlaka ziyaret edilmesi gerekin bir yer.

Çamur banyosu

Kaya oluşumları ve turizm çeşitliliğiyle dünyanın en etkileyici bölgelerinden biri olan Kapadokya, ana tanrıça Kybele’den günümüze uzanan çamuruyla de hem güzellik hem de şifa veriyor. Türkiye’nin ilk mağara çamur banyosu olan Katpatuka, Kapadokya’nın sağlık turizmiyle anılmasına katkı sağlıyor. Bölgenin dokusu ve doğallığı göz önüne alınarak kurulan Katpatuka, geçmişte limon deposu olarak kullanılan mağaraların düzenlenmesiyle ortaya çıkmış. Uzmanlar nezaretinde misafirlerini ağırlamaya başlayan tesis, çamur ve termal suyun büyülü buluşmasında önemli bir merkez.

Kaya oteller

Kapadokya, doğal dokuyla iç içe olan kaya ve mağara otelleriyle de öne çıkıyor. Peri bacalarının içine veya kayalar oyularak inşa edilmiş oteller size rahatlığı ve doğallığı aynı anda sunuyor. Onlarcası, misafirlerini ağırlayıp farklı bir deneyim sunarken taşların doğal dokusunun da şifa kaynağı olduğu, özellikle solunum rahatsızlıklarına iyi geldiği belirtilir.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür