Aksam.com.tr - 27.05.2012, 13:12
11 Şubat 2012 Cumartesi - 
Akşam | ANA SAYFA MANŞET
Mahkemelerin meşruiyeti bitti

Mahkemelerin meşruiyeti bitti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dosyanın savcıdan alınmasını twitter'dan yorumladı: Dosyanın savcıdan alınması AKP yargısının ne kadar tarafsız ve bağımsız olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Dokunan yanmaya devam ediyor. AKP adalete bir düğüm daha atmıştır. Bu AKP'nin yargısıdır diyorduk bizi eleştiriyorlardı. CHP'li belediyelerde çalışanlar, öğrenciler, gazeteciler tutuklanınca yargı bağımsız oluyor AKP'ye dokununca savcıya el çektiriliyor. Bu olay AKP yargısının, Özel Yetkili Mahkemelerin meşruiyetini tamamen ortadan kaldırmıştır. Tutuklama kararları meşruiyetini yitirmiştir.

KANUN ÇETE KURMA HAKKI VERİYOR:  Kılıçdaroğlu, MİT mensupları için verilen tek maddelik kanun teklifine de sert tepki göstererek parlamentoda yasalaşmaması için mücadele vereceklerini söyledi. 'Bu kanun, Erdoğan'a devlet içinde özel çete kurma yetkisi vermektedir' diyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hayatının en büyük hatasını yapmak üzere. Kendi özel temsilcisini savcıya sorgulatmamak için yaptırdığı kanun teklifini kabul edemeyiz. Bunun adı hukuku katletmektir. Teklif, kişiye özel olmasının ötesinde devlet açısından korkunç bir şeydir. Böyle bir rezalet dünya hukuk tarihine girer. Bu yasaya el kaldıranlara çocukları 'sen nasıl hukuku katlettin' diye soracaklardır. Bu bütün devlet sistemini illegal hale getirmektir.



FACEBOOK İLE YORUM YAZ | Facebook hesabınızla üye olmadan yorum yazın

YORUM YAZ
sinandevrim - İstanbul
‎"Demokrasinin ve kanun önünde eşitliğin olduğu bir ülkede kişiye özel düzenleme yapılmaz".Başka da bir şey söylenmez.İşte bu kadar.
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan AKŞAM ve aksam.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİĞER ANA SAYFA MANŞET HABERLERİ
FOTO & VIDEO GALERİ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün karikatürü
AKŞAM ÖZEL RÖPORTAJ
Futbolda şiddetin temelinde ataerkil değerlerimiz var
Futbolda şiddetin temelinde ataerkil değerlerimiz var
Sporda şiddet konusunda yaptığı çalışmalarıyla tanınan Doç. Dr. Nefise Bulgu 'Olayı tek bir nedene bağlamak doğru değil' diyor ve ekliyor: 'Sporda şiddetin erkeklikle, ataerkil değerlerle bağlantısı var. Şiddet ve spor erkekliğin meşru alanı. Bu geçmişten beri böyle. Günümüz futbol tribünlerinde, sahalarında ataerkil ilişkiler sergileniyor. Çünkü sporda şiddet erkek kimliğini yansıtıyor. Yükselen milliyetçilik de bu şiddeti bir erkek eylemi olarak meşrulaştırıyor'