• $32,372
  • 34,9797
  • 2325.68
  • 9144.54
13 Mayıs 2011 Cuma 05:59 | Son Güncelleme:

Kariyerimi 'Aşk' için yaptım, aşka feda edemem

Kariyerimi 'Aşk' için yaptım, aşka feda edemem

Demet Akalın, 'Aşk' adlı maxi single çalışmasıyla önümüzdeki hafta dinleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Şarkıcının albüm çıkmadan konuşulan şarkıları, fotoğrafları ve demeçleriyle bu sefer nasıl bir etki yapacağı merak konusu.

SERHAT TEKİN
serhattekinc@gmail.com

Demet Akalın, 'Aşk' adlı maxi single çalışmasıyla yaza 'merhaba' demeye hazırlanıyor. Kendisiyle güneşli bir İstanbul gününde buluştuğumda, harıl harıl albüm tanıtım çalışmalarındaydı. Albümün kapağındaki yazının büyüklüğü küçüklüğü konusunda bile karar aşamasında titizlik gösteren Akalın ile hem albümü hem de son zamanlarda merak edilen konuları konuştuk. 'Her konuda soru soracağım' dediğimde hiç düşünmeden 'Sor' diyen Akalın, yine kendine has üslubuyla yanıtlar verdi.
- Genelde 12-13 şarkılık albümle yaza girerken şimdi neden maxi single?
Albüm için çalışıyordum aslında ama hiç niyetim yoktu yaza çıkarmak konusunda. Çünkü bir önceki albümümdeki 'Olacak Olacak' şarkımın klibi dönmeye başladı ve her yerde 1 numara oldu. Daha albümden klip çekeceğim slow şarkılarım vardı. İnsanlar yaz ayına yeni bir şey beklediler benden. Ben bir şarkılık bir single yaparım dedim. 'Aşk' şarkısı zaten elimdeydi. Sonra bir şarkı daha olsun koskoca yazı bir şarkıyla geçirmeyeyim dedim. Ardından 'Sabıka' adlı şarkı geldi Ceyhun Çelikten'den. Sahnede bir gün öylesine söylediğim Ferdi Tayfur'un 'Ben de Özledim' şarkısı çok iyi tepkiler alınca onu da 'Aşk' projesine dahil ettim. Ve bir de sürpriz bir şarkı var; David Şaboy'un müthiş düzenlemesiyle 'Deliyim'.
- 'Aşk'ta yeni bir Demet Akalın bulacak mı dinleyici?
Ben de yeni bir şeylerin peşine düşüyorum. Kendi tarzımdan uzaklaşır mıyım? Asla! Amerika'yı yeniden keşfetmek gibi bir derdim yok. Bir önceki albümde 'Olacak Olacak' şarkımla farklı bir dinleyici kitlesine de ulaştım. O şarkı benim tarzımın çok dışındaydı ama çok olumlu tepkiler aldı. Herkesi düşünmekten beyin bir süre sonra iflas ediyor. Sonuçta bu albümde arabesk bir cover da var, farklı altyapısıyla yine kulüplerde çalacak şarkılarım da. 
- Hit olan şarkınızda imzası olan Ersay Üner ile bu albümde neden yollarınız ayrıldı? Küstünüz mü?
İnsanların kendi tercihi. O kadar bana emek vermiş, bana şarkılarını vermiş, kimyamızın tuttuğu bir insan hakkında oturup ileri geri konuşacak halim yok. Benim herhangi bir derdim yok. Bu albümde olmadı, bakarsın öbür albümde de olmaz. Kendi tercihi. Albüm yapacak. Başarılar dilerim ona. Tekrar çalışır mıyız, zaman gösterir.

NİHAT, TÜM KURALLARIMI YIKTI
- Albümün fotoğraflarında ilk defa Nihat Odabaşı ile çalıştınız.

İlk kez çalıştım. Ben ilk kez kendimi bir insana bu kadar teslim ettim. Normalde illa ki bir şeyine karışırım. 19 çift ayakkabı götürdüm çekimlere ama 1 tanesini bile giydirmedi bana. Saçlarım 2 kilo yağa bulandı gıkımı çıkarmadım. Var-yok arası bir makyaj; bir tek kırmızı ruj. Benim kendi kurallarım vardır ama hepsini yıktı Nihat. Ona güvendim bu konuda. Bu sene 5 kadın popçunun fotoğrafını çekti ve hiçbiri birbirine benzemiyor.
- Resimleriniz photoshoplu mu ?
Photoshop olayını çok fazla büyüttüler. Ben yine soyunduğumda böyleyim. Şu anki Demet'ten bir farkı yok yani. Farkındaysan resimde yüzümdeki yağlar bile olduğu gibi duruyor. Ne cildimde bir oynama yapıldı ne de başka bir yerimde. Renkleriyle oynama tabii ki var. Ben değişmedim ve resimlerde bir zorlama yok yani. Ben zaten hiçbir zaman çok güzelim demiyorum. Bu tip şeylerin şarkılarımın önüne geçmesini istemiyorum.

AŞKTAN  ANLADIĞIM HUZUR
- Aşık olunca nasıl biri olursunuz?

Benim aşktan anladığım huzur. Daha pozitif olurum. Mutluluk ve huzur benim için aşkı temsil ediyor. Eskiden aşk benim için acıyla eş değerdi ama şimdi aşk da sevgi de benim için huzurla alakalı.
- Aşkta özverili misiniz?
Pek kişiliğimden ödün vermiyorum. Aslında iyi mi yapıyorum kötü mü yapıyorum bilmiyorum ama şimdiye kadar öyle bir durumum olmadı. Kendimi törpülediğim zamanlar oluyor ve 'artık buna da ses çıkarmasam' diyorum ama yok yine en azından lafımı sokacağım! Bir zehir akıtma oluyor.
- Aşk için kariyer bitirir misiniz?
Yok, onu asla yapmam! Ben bir 'Aşk' için kendime kariyer yaptım. Aşk için kariyerimi asla bitirmem.
- Evlilik aşkı öldürüyor mu peki?
Öldürüyor!  Evli olma fikri bile. Tepki alacağım ama, tekrar evlenmem. Biz iyiyiz böyle. Evliliği sokma kafamıza. (Gülüyor) Her zaman iki tarafın birbirini terk edecekmiş gibi olması süper. O zaman daha heyecanlı ve taze duruyorsun. Ama öbür türlü ne kadar desen de 'evlilik şahane' diye, yok bana göre değil. Çok büyük konuşmak istemem. Çocuk düşünmüyorum ama çocuğum olsa bile 'hani evlenmesek ne kadar şahane bir şey olacak' diyebilirim. 
- Aşk dendiğinde aklınıza ne geliyor?
Albümüm geliyor tabii ki deli misin! (Gülüyor) Bu ara o kadar çok albüme odak vaziyetteyim ki hiç bana 'Önder mi geliyor?' diye sorma yani. (Gülüyor) Aşk şu an aklıma sadece albümümle alakalı şeyler getiriyor.

"kryrccccc.jpg"İSTİKLAL MARŞI'NDA ÇOK HEYECANLANDIM
- Formula 1 İstanbul Grand Prix'nin açılışında İstiklal Marşı'nı okudunuz. Tereddüt ettiniz mi?

Hayır dedim ilk önce. Bütün kariyeri orada bırakırım dedim. Kendi halimde sakin sakin giderken başıma bela almayayım dedim. Korktum. Ama Önder 'artık riskler alman lazım' dedi. Dönüm noktalarımda hep Önder beni tetikler. Sonuçta İstiklal Marşı... Tekleyebilirsin, öksürebilirsin. Her şey olabilir. Sonra kabul ettim. O günü zaten hiç hatırlamıyorum. Kendimi sonradan izleyince tamamıyla genç kızlığıma döndüğümü gördüm. Selamımı da vermişim!
- Ders aldığınız haberleri var ...
Öyle bir şey yazmışlar, çok güldüm. 1 yıl boyunca şan dersi almışım bu marşı okuyabilmek için! İnsanlar çok şaşırmış. Tamam, insanları şaşırtmayı seviyorum da o kadar değil! (Gülüyor)
- Ya bir gün şarkınız tutmazsa?
Öyle bir şey olmaz; zannedersem! (Gülüyor)  Çıktığım günden itibaren ilk önce burun kıvıranlar bile o albümden şarkı istiyorlar. Doğru yerdeyim. Doğru hislerle buradayım.
- Twitter'da 'Bana kırmızı çok yakışıyor' yazmışsınız. Hande Yener'e bir mesaj mıydı bu?
Ben Hande'yi gerçekten çok seviyorum. İnsan olarak bir kere çok seviyorum. Ve geçen sene barıştığımızda şöyle bir şey söylemiştim 'Artık biz kavga etsek de, görüşmesek de o ne söylerse söylesin benim başımın tacı ben ona bir şey söyleyemem'. Şu an kavgalı değiliz. Görüşmüyoruz. Bir röportajında tuhaf bir şey söylemişti ona kırıldım. Ama ben sesini, müziğini hala dinlerim hiç de gocunmam. O da yeri geldiği zaman beni takdir eder. Şarkılarını hala söylüyorum sahnede.

Eurovision'a giderim
- Eurovision sonucunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Artık sıcak bakıyorum. En azından katılırsam 13. olmazsınız arkadaşlar! (Gülüyor) Ben Eurovision şarkımızı dinlediğimde zaten 'bir şey olmaz' demiştim. İnsanların yorumlarına inanamadım; yok ilk 3'e gireriz falan. Şarkının önce kendi ülkesinde çok sevilmesi lazım. Ben boşuna manikürcüme dinletmiyorum şarkımı! Bana gülüyor insanlar manikürcüne mi dinletiyorsun diye. Ben en yakın kız arkadaşlarıma ve hiç müzikten anlamayan teyzeme bile dinletiyorum. Hiç müzik dinlemeyen sadece televizyon izleyen insana bile dinletiyorum. Ben gerizekalı mıyım? Niye dinletiyorum? Acaba doğru bir yerde miyim diye. Niye gece kulüplerinde geziyorum? Bir alkoliklik durumum yok. İnsanlar ne dinliyor, neyle eğleniyor diye merakımdan. Gece çıktığımda bile kafamın yüzde sekseni yine işe çalışıyor.
- Teklif gelse Eurovision'a gidecek misiniz?
Evet. Çok sağlam sakız bir şarkı bulurum. İngilizce-Türkçe hiç fark etmez. Ders alırım İngilizcem kuvvetli değil. Eskiden 'Ay yok' diyordum artık öyle demiyorum. Güzel bir şov ile temsil ederim.

Kendime 10 üzerinden 8 veriyorum
- Yanlış tanındığınızı  düşünüyor musunuz? Aslında ben göründüğü veya yansıtıldığı gibi değilim demek istediğiniz anlar oluyor mu?

Zaten bir sürü şey oldukça insanlar görüyor. O yüzden benim bir şey söylememe veya açıklama yapmama gerek yok. Ben eskiden insanlara daha fazla cevap veriyordum. Ama onlar benim ağzımdan başlayan kavgalar gürültüler ve polemikler değildi. Hep birileri bir şey söylüyordu ve ben haksızlığın altında kalmamak için pençelerimi çıkartıyordum. İnsanlar tanıdıkça, nasıl biri olduğumu ve nasıl değişim içinde olduğumu anlayacaklar. İnsanların gözünün önünde yaşıyorum çünkü.
- Dışardan kendinizi nasıl görüyorsunuz? Kaç puan veriyorsunuz kendinize?
Dediğim gibi bazen abuk sabuk laflarım oluyor. 'Anlatmak istediğimi yine anlatamamışım' diyorum. Bu vicdan falan olmasa 10 numara insanım ama 8 veriyorum. (Gülüyor)
- Kolay inanır mısınız insanlara?
Deli misin tabii ki! Kolay güvenmem ama çok kolay inanırım. Burada sen bana bir şeyler anlat 'Aaa öyle mi, yemin et' diye inanırım. Her zaman söylüyorum belki benim küçük yerden gelmişliğimle ilgili saflığımla alakalıdır. O saflığım da zaten hiç kaybolmasın istiyorum.

En son Pascal'ın elenmesine ağladım
- Anne sözü dinler misiniz?

Hiç. Sıfır. Tabii annem benim sözümü dinler. (Gülüyor) Ama aramızda kalsın hep onun lafına gelirim. Çok kötü bir şey ama hiç dinlemem onu. Hep bildiğimi okuyorum.
- Takıntılarınız var mı?
Kulis takıntılarım var. Sahneye çıkarken sağ adım atma takıntım var. Uğursuz kişiler kesinlikle stüdyoya gelemez. Stüdyoda sadece Erhan Bayrak ile birlikte okurum.
- En son ne zaman ağladınız?
En son Pascal'ın Survivor'dan gidişine sicim sicim ağladım. Dizilerde çok ağlıyorum bir de.

En büyük zaafım kolay affetmem
- Kolay affeder misiniz?

Evet, en büyük zaafım o bence. Kolay affediyorum.
- En son kimi affettiniz?
Ohoo hiç saymayayım. (Gülüyor) Çabuk unutuyorum. Son yıllarda bu genç ölümler bende farklı bir düşünce yarattı. Karşımdaki insanı olduğu gibi kabul ediyorum. Bir şey duyarsam 'demiştir boş ver' diyerek geçiştiriyorum.
- Hayatınızda neyin dönüşü yoktur?
Çok büyük hata yapan insanlar var hayatımda. Onlarla mesela bir araya gelmem, aynı yerde nefes almam. Hastalıkta sağlıkta onların yanlarında olmadığım zaten ortada. Herhalde namusla alakalı şeyler oluyor bende geri dönüşü olmayanlar.
- En büyük pişmanlığınız nedir?
Hiç öyle pişman olduğum şeyler olmadı. İnsanın hayatında keşkeleri oluyor. Keşkelerim var ama pişmanlıklarım Allah'a şükürler olsun yok.
- Kendinizde neyi değiştirmek isterdin?
Tezcanlı olmamı değiştirmek, biraz daha sakin olmayı isterdim.
 

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı