Aksam.com.tr - 27.05.2012, 12:20
21 Şubat 2012 Salı - 
Akşam | GÜNCEL
'Hiçbir politik sorun yok'

'Hiçbir politik sorun yok'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İtalya ile Türkiye'nin Akdeniz coğrafyasını paylaşan iki büyük ülke olduğunu belirterek, ''Aramızda hiçbir politik sorun yok. NATO çerçevesinde ve Akdeniz içerisinde ikili ilişkiler çok iyi durumdadır'' dedi.

İtalya Savunma Bakanı Giampaolo Di Paolo Milli Savunma Bakanı Yılmaz'ı ziyaret etti. Yılmaz İtalyan mevkidaşı Di Paolo'yu törenle karşıladı. Görüşme öncesi iki bakan gazetecilere açıklama yaptı.

Yılmaz, İtalya'nın yeni hükümetinin yeni bakanı Di Paolo'nun Türkiye'yi ilk kez ziyaret ettiğini belirterek, Türkiye ile İtalya'nın Akdeniz coğrafyasını paylaşan iki büyük ülke olduğuna dikkati çekti.

Türkiye ile İtalya arasında köklü iyi ilişkiler bulunduğunu belirten Yılmaz, ''Aramızda hiçbir politik sorun yok. NATO çerçevesinde ve Akdeniz içerisinde ikili ilişkiler çok iyi durumdadır'' dedi.

Di Paolo ile iki ülke arasındaki ilişkileri çok daha yükseklere taşımak istediklerini söyleyen Bakan Yılmaz, İtalyan Bakan'ın Devlet Hava Meydanlarının Hava Kontrol Sistemi Smart Projesi'ni yerinde göreceğini ve TAI'yi ziyaret edeceğini söyledi. Yılmaz, Di Paolo'nun bu ziyaretinde Türk savunma sanayisinin sahip olduğu teknolojinin hangi noktaya geldiğini bizzat göreceğini kaydetti.
        
-''İtalya teknolojisini Türkiye'nin emrine sunmaya hazırdır''-
        
İtalyan Bakan Di Paolo da Ankara'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, daha önce de birkaç kez geldiği TÜrkiye'yi çok sevdiğini söyledi.

''İtalya, Türkiye ile ilişkilerinin farkındadır'' diyen Di Paolo, şöyle devam etti:

''Bu ziyaretimizin çok önemi var. İtalya Türkiye'nin yeni güç olarak ortaya çıkışının sadece kendi bölgesinde değil Akdeniz, Orta Asya, Ortadoğu ve özellikle de dünya güvenliği için önemli bir güç olmaya başlamasının farkındadır. İtalya, Türkiye'nin giderek artan rolünün dışında Türkiye'nin AB adaylık sürecini de desteklemektedir. Türkiye'nin Avrupa'ya olan yakınlığını da bilmektedir. İtalya her zaman Türkiye'nin Avrupa üyeliğindeki en büyük destekçisi olmuştur.''

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin barış için gösterdiği çabaların, İtalya Silahlı Kuvvetlerince müteşekkirle karşıladığına dikkati çeken Di Paolo, ''TSK ile birlikte Kosova'da, Afganistan'da ve korsanlara karşı Somali açıklarında birlikte görev yapmaktan onur duyuyoruz. İki ülkenin savunma sanayi alanındaki iş birliği de hatırı sayılır seviyeye ulaşmıştır. Güvenlik konusunda teknolojinin ilerlemesi şart, İtalya teknolojisini Türkiye'nin emrine sunmaya hazırdır'' dedi.
        
''Kıbrıs'ta sağlıklı bir çözüme destek veriyoruz''
        
Di Paolo, ''Kıbrıs Rum Kesiminin Akdeniz'de petrol aramasıyla Doğu Akdeniz'de suların ısındığı'' şeklindeki değerlendirmelere ilişkin soruyu ''İtalya olarak Birlemiş Milletlerin çerçevesinde Kıbrıs'ta sağlıklı bir çözüme destek veriyoruz. Biz, hem adada yaşayan toplumların hem de Akdeniz'deki bütün ülkelerin kabul edeceği bir çözümden yanayız'' diye cevapladı. (AA)



FACEBOOK İLE YORUM YAZ | Facebook hesabınızla üye olmadan yorum yazın

YORUM YAZ
BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİŞTİR.
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan AKŞAM ve aksam.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
FOTO & VIDEO GALERİ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün karikatürü
AKŞAM ÖZEL RÖPORTAJ
Futbolda şiddetin temelinde ataerkil değerlerimiz var
Futbolda şiddetin temelinde ataerkil değerlerimiz var
Sporda şiddet konusunda yaptığı çalışmalarıyla tanınan Doç. Dr. Nefise Bulgu 'Olayı tek bir nedene bağlamak doğru değil' diyor ve ekliyor: 'Sporda şiddetin erkeklikle, ataerkil değerlerle bağlantısı var. Şiddet ve spor erkekliğin meşru alanı. Bu geçmişten beri böyle. Günümüz futbol tribünlerinde, sahalarında ataerkil ilişkiler sergileniyor. Çünkü sporda şiddet erkek kimliğini yansıtıyor. Yükselen milliyetçilik de bu şiddeti bir erkek eylemi olarak meşrulaştırıyor'