• $32,3876
  • 35,089
  • 2326.47
  • 9078.83
29 Eylül 2014 Pazartesi 01:45 | Son Güncelleme:

Paralel adaylara ‘özel‘ kampanya

Paralel adaylara ‘özel‘ kampanya

HSYK seçimleri öncesi paralel kulis… Celal Kara, Fikret Seçen, Mehmet Berk gibi savcılar ile bazı hâkimler, Çağlayan Adliyesi’nin koridorlarını arşınlıyor. Meslektaşlarını ziyaret ederek oy muhabbeti yapıyor.

HÂKİM ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerine iki hafta kala ‘paralel kulis’ tavan yaptı. Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nı mesken tutan bazı savcı ve hâkimler, tanıdıkları tüm meslektaşlarını ziyaret ederek ‘seçim muhabbeti’ yapıyor. Adliye koridorlarını arşınlayan isimler arasında Celal Kara, Fikret Seçen, Mehmet Berk gibi savcılar ile hakim Mehmet Karababa gibi yargı mensupları var. 

TATİLİNİ KULİSE AYIRDI 

17 Aralık’ta Hükümet’e darbe girişiminin işaret fişeğini yakan soruşturmayı başlatan Celal Kara, Afyon Cumhuriyet Savcılığı’na atanmıştı. İzinde olduğu öğrenilen Kara, vaktinin büyük bir bölümünü Adalet Sarayı’nda geçiriyor. Bir dönem Adalet Komisyonu üyeliği yapan, attığı tweet’lerle Paralel Yapı’ya olan desteğini gizlemeyen hâkim Mehmet Karababa ile Yargıtay üyesi Süleyman Pehlivan, Çağlayan’daki meslektaşlarını sık sık ziyaret ediyor. Şike soruşturmasının ardından önce Küçükçekmece’ye başsavcı vekili sonra da Bakırköy’e düz savcı olarak atanan Mehmet Berk de mesaisinin büyük bir kısmını HSYK kulislerine ayırdı. Berk’e, Gebze’ye düz savcı olarak atanan Fikret Seçen de eşlik ediyor. 

Fişleme kâtibi tutuklandı

IĞDIR’DA Paralel Yapı operasyonu… Bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Iğdır Adliyesi’ndeki yargı mensuplarının fişlendiği bilgisine ulaştı. Adliyede bir süre kâtip olarak çalıştıktan sonra bir başka kuruma geçen A.G.’yi teknik ve fiziki takibe alan polisler, şüphelinin evine baskın düzenledi. Yapılan aramada hâkim ve savcılar hakkında siyasi görüşü, inancı, özel yaşantısı ve Cemaat’e yakın olup olmadığıyla ilgili raporlar bulundu. A.G.’nin el yazısı örneğini alan polisler, raporları Diyarbakır Kriminal Laboratuvarı Belge İnceleme Şube Müdürlüğü’ne gönderdi. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen eski kâtip, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diyarbakır’dan gelen kriminal raporda, fişleme belgelerinin A.G tarafından yazıldığı tespit edilince, zanlı tutuklanarak Iğdır Cezaevi'ne gönderildi. 

Rakamla kodlamış

BİLGİ notları üzerinde detaylı inceleme yapan polis, yargı mensuplarının çeşitli özelliklerine göre rakamlarla kodlandığını belirlendi. Fişleme; dini inancı, siyasi görüşü ve Cemaat’e yakınlığı başlıkları altında birer rakam verilerek yapılmış.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi