• $32,3719
  • 35,0303
  • 2325.42
  • 9120.41
12 Mayıs 2013 Pazar 02:00 | Son Güncelleme:

Hande Yener ‘Ya Ya Ya Ya!’ ile yazı getirdi

Hande Yener ‘Ya Ya Ya Ya!’ ile yazı getirdi

‘Kraliçe’ albümündeki şarkıları hâlâ listelerdeyken, Hande Yener bir sürpriz yaparak yepyeni bir single hazırladı. Söz ve müziği Berksan’a ait ‘Ya Ya Ya Ya!’ adlı şarkıyı, yarından itibaren her yerde duymaya başlayacaksınız. Şarkının stüdyo kayıt ve fotoğraf çekimlerinde Hande Yener’in yanındaydık, tüm süreci adım adım izledik, fotoğrafladık.

SERHAT TEKİN - serhattekinc@gmail.com

İki hafta önce, Hande Yener ile karşılaştığımızda yeni bir şarkı hazırladığını öğrendik… Şaşırdık çünkü daha 6 ay önce ‘Kraliçe’ albümünün röportajını yapmıştık. Şarkılar hâlâ listelerde yer alır ve radyolarda çalarken, yeni bir single çıkaracağını duymak beni daha da meraklandırdı. Bu yeni şarkının stüdyo kaydının birkaç gün içinde yapılacağını öğrenince, hikâyesini izlemek, fotoğraflamak istedim…
‘Ya Ya Ya Ya!’ adlı bu henüz ‘hiç duymadığınız’ şarkının söz ve müziği Berksan’a ait. Hande Yener, ilk defa bu çalışmada Berksan’la bir araya geliyor. 
Aslında yeni bir single çıkarma fikri yokmuş ama Berksan’la stüdyoda çalışırken, tamamen spontane bir şekilde doğmuş proje… 
Berksan, şarkıyı yazarken hep Hande Yener’in mimiklerini izlemiş. “Şarkıda duyduğum hikâyeye gülüyordum. Ve hemen okumak istedim” diyen Yener, daha sonra kaydettikleri demoyu prodüktörü Polat Yağcı’ya dinletmiş. Yağcı, şarkının bir an önce piyasada olması gerektiğini söylemiş ve hummalı çalışma başlamış… 
 İşte o çalışmanın perde arkası… 

Stüdyoda mikrofonla aşk
Hande Yener, stüdyoda şarkısını söylerken gözlerinden farklı bir ateş fışkırıyor... Şarkıya inanmış ve sahiplenmiş; zaten “Bu şarkı yeni bir Hande Yener enerjisine sahip. Sanırım hayatımın en mutlu dönemindeyim. Bu da müziğime yansıdı” diyor. 
“Peki, siz kime ‘Ya ya ya ya?” dersiniz diye sorduğumda “Aşka inanmayanlara, aşk olmadan mutlu olabileceğini zannedenlere derim” yanıtını aldım. Bu durumda hayatında bir aşk olup olmadığını sormazsam olmazdı. Sordum: “Aşk, her yerde, her zaman var ama şimdilik kalbimin dışında tutuyorum” diye cevap verdi… Şarkının kaydı alınırken, Yener’in mikrofonla aşk yaşadığına karar verdim. 
Stüdyo çalışmaları esnasında farklı istekleri olan şarkıcılar olduğunu gördük. Kimi kilim, kimi mum, kimi tütsü olsun ister stüdyoda; Hande Yener’in tek isteği güzel demlenmiş bir çay.

Süs püs seviyor
Hakkında çıkan haberlere sessiz kalmayı tercih eden Hande Yener, derdinin müzik olduğunu, bunun dışında gelişen tüm olaylara da gülüp geçtiğini söylüyor. Asparagas haberlere ‘Ya ya ya ya’ deyip, geçiyormuş… 
Saç rengini değiştiren Hande Yener kızıl hallerinden çok memnun. Uzun boncuklarla süslü tırnaklarını sorduğumda, süsüne düşkün olduğunu söylüyor… Yaz boyunca vereceği konserlerin heyecanı içinde olan Yener, her an başka sürprizlerle karşımıza çıkacağı sinyalini de veriyor.
 
‘Fotoşopsuz’-mayolu
Kapak fotoğrafı çekimleri için stüdyoda buluştuğumuzda fonda ‘Ya Ya Ya Ya!’ çalarken, dans ederek poz veriyordu… Fotoğrafçı Cem Talu, bir saat içinde Hande Yener’in kaç kare fotoğrafını çekti, sayamadım. Devamlı değişen kıyafetleriyle hiç yorulmayan bir Hande Yener vardı karşımda... Kamerayla flörtünü oldukça ilerleten Yener’in rahat hareketleri, fotoğrafçı Cem Talu’nun da yüzünü güldürdü. Gayet fit gözüken Hande Yener’in vücudunun ‘fotoşopsuz’ olduğuna bir kez daha ‘canlı’ şahit oldum. “Nedir bunun sırrı?” diye sorduğumda yoga ve ağır spor antrenmanlarını artık bıraktığını ve Tibet’in 5 hareketini her gün uyguladığını söyledi. Hem fiziksel, hem düşünsel açıdan bu bu hareketlerin kendisini zinde tuttuğunu söyledi… Bir ara hem dostu, hem çekimin styling’iyle ilgilenen Kemal Doğulu’yla dans eden şarkıcı, “Eğlenmeden bu işlerin zevki çıkmaz” diyor.

İşte ‘Ya Ya Ya Ya!’nın sözleri 
“Heyecanımın tarifi yok. Bu şarkı bütün sevincimi ifade ediyor. Benim için bir dönüm noktası. Tarih yazabilir” dediği şarkısının sözleri söyle: 

Mantık ve kalp savaşta
Kaldık dik bir yokuşta
Yaşanmadan bilinmiyor
Ama akıl verenler çok
Durdum bir dinledim beni
En masum derin hisleri
Hepsi aynı fikirde
İçimde “Git” diyenler çok
Sabaha kadar dinledim kalbimi
“Sil” dedi. Ardında bırakma izini.
Kimi yazacak tarih? Bizi mi?
Bu ne uyumsuz bir çift seçimi.
Ya ya ya ya! Ben en özel
Ya ya ya ya! Ben en güzel
Ya ya ya ya! Ben her şeyindim ya
Ya ya ya ya! Sen çok bilen
Ya ya ya ya! Yalnız gezen
Ya ya ya ya! Sen terk edildin ya

YA YA YA YA DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi