• $32,3844
  • 35,0935
  • 2326.34
  • 9072.8
19 Nisan 2014 Cumartesi 00:30 | Son Güncelleme:

Bu yazın trendi nostalji ve yaratıcılık

Bu yazın trendi nostalji ve yaratıcılık

Son günlerde baharın kendini iyiden iyiye hissettirmesi ve yazın da kapıyı çalmak üzere olması ufak çaplı bir alışveriş krizini de beraberinde getirmiş olabilir. Ancak paniğe gerek yok. Sezonun en gözde trendlerini filtreden geçirilmiş hallerini sizin içinderledim.

Rüya Büyüktetik
ruyabuyuktetik@gmail.com

- Son zamanların yükselen trendi; sanat eserleri duvardan gardıroba transfer oluyor. Fırça darbeleri, portreler, soyut resimler, kıyafetten, aksesuara bu sezonun en gözde parçaları olacak. Eğer yeteri kadar cesursanız baştan aşağı sanatsal parçaları karıştırarak kullanabilir ve yaratıcılığın sınırlarını zorlayabilirsiniz.
- Metalik renkler gün ışığına merhaba diyor. Bu sezon bize metalik renkleri, ışıltılı parçaları, pırıltı detayları gündüz de kullanmamız konusunda serbest geçiş hakkı tanıyor. Özellikle sezonun bir diğer öne çıkan trendi olan sportif parçaları metalik tonlarda tercih etmek sokak stilinin olmazsa olmazı.
- Siyah ve beyaz pastellere meydan okuyor. Bahar denince akla gelen pastel tonları bu sezon yine yoklama kağıdında en tepede ancak sınıfın sürpriz katılımcıları var; siyah ve beyaz. Gardırobun demirbaşı siyahlar ve beyazlar, macaron pembelerini, bebek mavilerini sollayarak bu sezon ön plana çıkma konusunda oldukça hevesli. Mümkünse aynı kombin içinde her ikisine de yer vermekte ve bahara zıtlık katmakta fayda var. 
- Üstler kısalıyor, etekler uzuyor. Eğer kışın tembellik etmemiş ve uslu birer modasever olarak bugünlerin geleceğini tahmin etmişseniz, sıkı karın kaslarınızı kısa üstlerle sergilemenin tam zamanı. Crop top(büstiyer)’lar bu sezon da hayatımızda. Eteklerdeyse durum kabarık ve bilek hizasına yakın. Boylarla oynamanın bu sezon tam zamanı.

ESKİLERE GÜN DOĞDU

Aksesuarlarda son durum: Belkemiğine ızdırap çektiren ancak 24 saatlik tüm ihtiyacımızı içinde taşıyabilen mini bavul çantalar oldukça küçülüyor hatta çapraz bile takılabiliyor. Ayakkabı topukları 80’lere merhaba diyor ve kısaldıkça kısalıyor. Dolapta bekleyen süper kısa topuklu ve ‘bunu nerede giyeceğim’ diye düşündüğünüz ayakkabıların tam zamanı. Yine aynı prensiple en ücra köşelerde saklanan dev logolu kemerler de kıyafetler, çantalar, bilekliklerle kombinlerde yerlerini alabilirler. Bütün bunlar olurken sakin giden ‘bir şeyler yok mu?’ diyebilirsiniz, tabii ki var. Özellikle yekpare deriden oluşan büzgülü torba formlu çantalardan, süet ya da deri sade ve tercihen burnu kapalı bir çift topuklu terlikten edinmekte ve minimal stile devam etmekte fayda var. 
Şimdi dolabınıza bir göz atın ve hayal gücünüzü kullanın. Önce mevcut parçaları nasıl değerlendirebileceğinize bakın, notlarınızı alın ve geri kalan ihtiyaçlar için hafta sonu alışverişin tadını çıkarın…

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi