• $32,372
  • 34,9797
  • 2325.68
  • 9144.54
28 Mayıs 2016 Cumartesi 01:00 | Son Güncelleme:

Hassas annelerin buluşma noktası

Hassas annelerin buluşma noktası

PINAR HİÇDURMAZ
pinarhicdurmaz@gmail.com

Ece Hanım Instagram’da kendini, ‘Hassas Anne, Ece Kumkale; mutlu, evli. Bir ikiz, bir melek, üç prematüre annesi, blogger @HassasAnneEtkinlikMerkezi’ kelimeleriyle anlatıyor... Kumkale; kendi tecrübelerini yazan bir bloggerken, annlerin yoğun ilgisi ve annelik tecrübeleri sayesinde artık ‘Hassas Anne Etkinlik ve Gelişim Merkezi’nin de sahibi. Tabii yine aktif bir sosyal medya kullanıcısı. Yüzbinlerce takipçisi olması, güleryüzlü, neşeli ve üç çocuk annesi tecrübeli bir kadın olması, Ece Hanım’ın görünen yüzü. Bir de blogunda paylaştığı anıları var ki onlar da onun görünmeyen yüzü. Genç yaşta büyük kayıplar yaşayan, anne olma yolunda büyük sınavlar veren,  bir de kanser atlatan Ece Kumkale’nin hayatı herkese örnek olacak cinsten. İşte bu yüzden onu daha yakından tanımak istedik. 

Blogunuzda paylaştığınız anne olma hikâyeniz çok etkileyici. Biraz anlatır mısınız?

İlk oğlum Kaan’ın 21. haftada, erken doğum nedeniyle vefatı, hamile kalma sürecim, oğlumun doğumunda bulunan tümörle yumurtalık kanseri olduğumu öğrenmem, üç kanser ameliyatı, ikiz kızlarımda geçirdiğim zorlu hamilelik, 21 ayda üç bebek sahibi olmak, üç prematüre bebeğin annesi olmak... Tabii ki  değişik psikolojik süreçlerden geçtim ama hayata çok olumlu bakan güçlü bir kadınım ve gücümü anneliğimden alıyorum. Şimdi çok sevdiğim eşim, hayatımın anlamı üç evladım ve beni çok mutlu eden işimle mutlu bir hayatım var. 

İşi bırakma kararını nasıl aldınız ve çalışan annelere ne söylemek istersiniz?

Çalışan bir annenin çocuğu olarak annemi çok özlediğimi hatırlarım. Bu nedenle çocuklarım okula başlayana kadar iş hayatıma ara verdim. Bu benim seçimimdi ve böyle mutlu oldum. Anneyi ne mutlu edecekse anne onu yapmalı. Çalışmayı arzu eden bir anne evde oturmamalı.  Anne mutluysa bu çocuğuna da yansıtır.

BLOGGERLIK BİR İŞ

Blog oluşturmaya nasıl karar verdiniz?

Yıllar boyunca yaptığım araştırmalar ve üç çocuğumu büyütürken edindiğim tecrübeler birleşince ortaya anneler için çok faydalı olabilecek bir bilgi birikimi çıktı. Hem bu bilgileri paylaşmak hem de benim gibi ‘Hassas Anneler’e ulaşmak 
için  Facebook sayfamı ve Hassasanne.com’u kurdum. 

Dönem dönem başka anneler de sizin sitenizde yazıyor...

Annelerin hikâyelerine çok önem veriyorum ve anlatacak birşeyleri olan annelerin seslerini  550 bin ‘Hassas Anneye’ ulaştırmak hoşuma gidiyor. Günde yaklaşık üç yüz mesaj alıyorum. Ne yazık ki hepsini cevaplayacak vaktim yok ama aralarında bazıları beni etkiliyor. Ben de onlara ulaşıp hikâyelerini yazmalarını rica ediyorum.

Blogger olmayı düşünen annelere ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

Blog yazarlarına, düzenli araştırma yapmalarını ve her gün yazmalarını tavsiye ediyorum. İçerik blog için çok önemli. Aktif olsunlar, gidebildikleri kadar çok etkinliğe, seminere ve eğitime katılsınlar. Sosyal sorumluluk projelerini duyursunlar. Prensipleri olsun, bloglarına her şeyi koymasınlar. Para için inanmadıkları şeyi yazmasınlar, çocuklarına kullanmayacakları ürünleri para için tavsiye etmesinler. İçten ve dürüst olsunlar. 

KOŞUYOLU’NA TAŞINDIK

Hassas Anneler Etkinlik Merkezi fikri nasıl doğdu?

Yüz binlerce anneye ulaşmaya başlayınca, anneler ve çocukları için faydalı, eğitici ve eğlenceli bir merkez kurmaya karar verdim. Böylece Zekeriyaköy’deki Hassas Anne Etkinlik ve Gelişim Merkezi Mart 2015’te kuruldu. Hassas Anne Etkinlik Merkezi ‘Türkiye’nin Duyusal Oyun Merkezi’ oldu. Yaklaşık iki hafta önce de merkezi Koşuyolu’na taşıdık ve etkinliklerimize Anadolu Yakası’nda devam ediyoruz.

Merkezde ne gibi hizmetler veriliyor?

15-48 ay oyun gruplarımız, 5-13 ay bebek duyusal oyun sınıfları, duyusal oyun atölyeleri, seminerler, doğum günü etkinlikleri, davetler ve eğitimler düzenliyoruz.

29 KİLO VERDİM

Annelerin yakından takip ettiği bir de zayıflama hikâyeniz var...

Evet 4,5 ay önce Dr. Hasan Altun tüp mide ameliyatımı yaptı ve beni sağlığıma kavuşturdu. Bu süreç çok kolay ve keyifli geçiyor. 29 kilo verdim ve ideal kiloma doğru ilerliyorum. Bu maceramı da instagramdaki @zayiflayananne hesabımda paylaşıyorum.  

 

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı