Aksam.com.tr - 27.05.2012, 11:42
17 Şubat 2012 Cuma - 
Akşam | KÜLTÜR SANAT
Cazın nabzı Ankara'da atıyor

Cazın nabzı Ankara'da atıyor

Ödüllü Piyanist Michiel Bortslap, Gene Jackson Efsanesiyle bu akşam Ankara’da

17 Şubat Cuma akşamı “babasından kızına şarkılar” Hacettepe Üniversitesi M Salonu’nda saat 20:00’da Ankaralı cazseverler için çalınıyor. Hollandalı piyanist Michiel Bortslap, Türkiye’de verdiği bir konserde tanıştığı Türk eşinden yeni doğan kızına ithaf ettiği albümü Blue ile sahne alıyor. Bortslap’ın piyanosunun sıcak ve yumuşak notaları, Gene Jackson’ın birçok caz efsanesine nabız vermiş ritmleriyle buluşuyor. Klasik ama çağdaş; lirik, ruhu saran, ama funky bir müzik, Hollanda Büyükelçiliği’nin* katkılarıyla festivalde yerini alıyor.


Ülkemize birçok kez konser vermeye gelen Michiel Borstlap 1966 yılında Hague’de doğdu. Hilversum Konservatuarı’nda eğitim aldı ve dünyaca ünlü festivallerde ve klüplerde çaldı. 1990’larda caz ve bluesa yönelen müziğiyle birçok uluslararası ödül aldı. ABD’den Thelonious Monk/BMI Composers Award bunların en önemlisi. 2003 yılında bestelediği dünyada Arap kültürü üzerine yazılmış ilk opera olan Avicenna büyük bir başarı kazandı. Herbie Hancock, Wayne Shorter, Pat Metheny, Gino Vannelli and Bill Bruford ile birçok kez sahne aldı. 10’dan fazla albümü olan Borstlap 2010’da SOLO ve 2011’de kızı için bestelediği parçalardan oluşan Blue (Songs from Father to Daughter) albümünü kaydetti. Borstlap konserde yine Hollandalı usta basçı Boudewijn Lucas ile sahne alacak.

Dünyanın her yerinden caz müzisyelerinin takdirini kazanmış davulcu Gene Jackson, 1961’de Philedelphia’da doğdu. Berklee College of Music’te eğitim aldı. Müzik kariyerine başladığı yıllardan itibaren farklı müzik türlerinden sayısız müzisyenle sahne almak ona birçok stilde uzmanlık kazandırdı. Müziğin nereye gideceğini dikte etmektense onun aktığı yöne gitmeyi tercih eden Jackson, bugüne dek Herbie Hancock, Dianne Reeves, Greg Osby, Andrew Hill, Elvis Costello, Craig Harris, Wayne Shorter, Dave Holland ve daha birçok usta isimle turnelere çıktı ve albümler kaydetti.  Özellikle 1991-2000 yılları arasında Herbie Hancock Trio/Quartet’le çalıştığı dönemin kariyerinin zirvesi olduğunu belirtiyor. Jackson kayıt, sahne ve turne çalışmaları dışında New York’ta Queens College, Drummers Collective, Eastman Üniversitesi’nde, ayrıca Almanya’da ve Avusturya’da dersler veriyor.

15. Uluslararası Ankara Caz Festivali, festival küratörü Özlem Oktar Varoğlu’nun hazırladığı CAZIN NABZI temalı programla şubat ayı boyunca Ankaralı cazseverlere gümbür gümbür konserler sunacak. Birçok proje sadece bu festival için hazırlandı. 51 Türk 38 Yabancı müzisyenin sahne alacağı programa http://ankaracazfestivali.wordpress.com/ adresinden ulaşabilir, gruplar hakkında bilgi edinebilirsiniz.  Biletler www.mybilet.com adresinde satışa sunuldu.
 



FACEBOOK İLE YORUM YAZ | Facebook hesabınızla üye olmadan yorum yazın

YORUM YAZ
BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİŞTİR.
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan AKŞAM ve aksam.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİĞER KÜLTÜR SANAT HABERLERİ
FOTO & VIDEO GALERİ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün karikatürü
AKŞAM ÖZEL RÖPORTAJ
Futbolda şiddetin temelinde ataerkil değerlerimiz var
Futbolda şiddetin temelinde ataerkil değerlerimiz var
Sporda şiddet konusunda yaptığı çalışmalarıyla tanınan Doç. Dr. Nefise Bulgu 'Olayı tek bir nedene bağlamak doğru değil' diyor ve ekliyor: 'Sporda şiddetin erkeklikle, ataerkil değerlerle bağlantısı var. Şiddet ve spor erkekliğin meşru alanı. Bu geçmişten beri böyle. Günümüz futbol tribünlerinde, sahalarında ataerkil ilişkiler sergileniyor. Çünkü sporda şiddet erkek kimliğini yansıtıyor. Yükselen milliyetçilik de bu şiddeti bir erkek eylemi olarak meşrulaştırıyor'