Aksam.com.tr - 27.05.2012, 11:42
07 Şubat 2012 Salı - 
Akşam | DÜNYA
Bulgaristan'da ölü sayısı 9'a çıktı

Bulgaristan'da ölü sayısı 9'a çıktı

Bulgaristan'ın güneyinde Haskovo bölgesinde, Harmanli ve Lübimets şehirleri arasında bulunan İvanovo barajının duvarının bir bölümünün çökmesiyle başlayan ve Meriç ile Arda nehirlerinin yataklarından taşmasıyla boyutu artan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a çıktı.

Yaklaşık 1000 ev ve işyerinin sular altında kaldığı bölgede tahliye ve kurtarma çalışmaları sürerken hükümet ulusal yas ilan etti. Ulusal yas dolayısıyla yarın ülkedeki tüm bayraklar yarıya indirilerek sel felaketinde hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunulacak.
Bulgaristan Bölgesel Geliştirme Bakanlığı Harmanlı, Kırcaali ve Svilengrad bölgelerinde irili ufaklı 50'ye yakın barajda su seviyesinin tehlike sınırının üzerine çıktığını açıkladı.

Bu barajlarda, taşma tehlikesine karşı kapakların açılarak nehir yataklarına kontrollü olarak su verildiği bildirildi. Yetkililer yağışların üç gün daha devam edeceğini hatırlatarak Bulgaristan-Türkiye-Yunanistan sınır bölgesinin büyük tehdit altında olduğunu söyledi.

Uzmanlar, havaların ısınmasın da tehdit oluşturacağı, eriyen karların nehirlerdeki su seviyesinin uzun süre yükselmesine yol açacağı görüşünde birleşiyor.

Meriç ve Arda nehirlerinin yataklarından taşması üzerine Bulgaristan'ı Türkiye'ye bağlayan uluslararası yol da sular altında kalarak ulaşıma kapandı.

Kapitan Andreevo ve Kapıkule gümrük kapılarının da su baskını tehlikesi altında olduğu bildirildi.

Bölgesel Geliştirme Bakanı Lilyana Pavlova, yaşanan sel felaketi için Avrupa Birliği'nden yardım isteneceğini bildirdi.

AA
 



FACEBOOK İLE YORUM YAZ | Facebook hesabınızla üye olmadan yorum yazın

YORUM YAZ
BU HABER İÇİN HENÜZ YORUM EKLENMEMİŞTİR.
 Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları, okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan AKŞAM ve aksam.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
FOTO & VIDEO GALERİ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Günün karikatürü
AKŞAM ÖZEL RÖPORTAJ
Futbolda şiddetin temelinde ataerkil değerlerimiz var
Futbolda şiddetin temelinde ataerkil değerlerimiz var
Sporda şiddet konusunda yaptığı çalışmalarıyla tanınan Doç. Dr. Nefise Bulgu 'Olayı tek bir nedene bağlamak doğru değil' diyor ve ekliyor: 'Sporda şiddetin erkeklikle, ataerkil değerlerle bağlantısı var. Şiddet ve spor erkekliğin meşru alanı. Bu geçmişten beri böyle. Günümüz futbol tribünlerinde, sahalarında ataerkil ilişkiler sergileniyor. Çünkü sporda şiddet erkek kimliğini yansıtıyor. Yükselen milliyetçilik de bu şiddeti bir erkek eylemi olarak meşrulaştırıyor'