Bodrumcuyumdur ben. Vazgeçmem, geçemem. Yılların getirdiÄŸi saÄŸlam bir iliÅŸki bizimki. O kadar çok anımız var ki beraber.
Bu duyguları belirtmemin sebebi ÅŸu; eÄŸer Bodrum bana kötü geliyorsa, Türkbükü gözüme leÅŸ görünüyorsa gerçekten bitmiÅŸ demektir. Bu büyük aÅŸka raÄŸmen ayrılık vaktimiz çoktan gelmiÅŸ.
Buyrun izlenimlerimi okuyun, bakalım siz ne düÅŸüneceksiniz...
1 Alay ettiÄŸimiz, dergilerde kıyafetlerine bakıp 'FotoÄŸrafımı çeksinler ve herkesten deÄŸiÅŸik giyinen ben olayım' mesajını algıladığımız kadınlar her yerde. Yani sadece Süreyya Yalçın, Deniz Berdan, Ivana Sert, Eda TaÅŸpınar deÄŸil. Türkbükü'nde dolanan her kadın aynen onlar gibi davranıyor ve aynen onlar gibi giyiniyor.
2Sadece giyim olsa iyi. Bu 'ikoncan'ların bire bir taklitleri çıkmış.
Kendilerine model seçtikleri kadınlar gibi davranıyorlar. Mesela cart renkler, leopar desenler tercih eden, bir kolunun altına minicik fino köpeÄŸini sıkıştıran, sürekli telefonla konuÅŸarak gezenler Süreyya Yalçın ekolünden gelenler oluyor.
Yırtık pırtık elbiseler, kabarık saçlarla, ellerinde kahve fincanıyla dolaÅŸanlar Deniz Berdan takipçileri.
Tuhaf sandaletler, ÅŸapkalar, uzun saç ve saça takılmış aksesuarları tercih edenler Eda TaÅŸpınarcılar. Onlar gün boyu pozisyondan pozisyona geçerek güneÅŸleniyorlar.
Denize girmesi, güneÅŸlenmesi hatta giyince yürümesi bile zor olan ilginç modelli mayolar giyenler Ivana Sertçiler. Onları tüm gün bir ileri iki geri Türkbükü sahillerini turlarken görebilirsiniz.
3Bu sandalet meselesi çok önemli. Öyle sandalet deyip geçilecek konu deÄŸil. Geçen sene moda olan gladyatör sandaletleri ikoncanlardan sonra korkunç bir boyuta gelmiÅŸ. Ayağınıza giyecek ilginç, çoÄŸu zaman gülünç modellerde sandaletleriniz yoksa lütfen Türkbükü'ne gelmeyiniz.
4Divan Palmira'da bir bira 35 TL. Åžaka gibi.
5Türkbükü tam bir tekne mezarlığı. Yan yana dizili yüzlerce tekne aslında insanların yüzmesi gereken yerde demir atmış duruyor.
Bulundukları alan kıymetli bir 'piyasa' bölgesi olduÄŸu için ödedikleri günlük kira da epey yüksek.
Ama benim meselem baÅŸka... Bir kere demir atınca 10 günden önce yer deÄŸiÅŸtirmeyen bu teknelerin sintinelerini nereye boÅŸalttıklarını merak ediyorum.
6O kadar çok tekne var ki inanamazsınız. Milyonlarca euroya alınan o teknelere insanın içi acıyor. O kadar parayı sadece Türkbükü'ne demirleyerek hava atmak için verene de tabii.
Bu arada Belediye BaÅŸkanı, Türkbükü'nde artan tekne sayısıyla baÅŸ edemeyince bir marina yaptırtmaya karar vermiÅŸ. Koyda demirlemek yasaklanacakmış.
7Türkbükü çarpık ve fazla yapı maÄŸduru. Bunda ÅŸaşılacak bir durum yok tabii. Gerçek bir Türkiye klasiÄŸi. Ama bu durum sadece görsel rahatsızlık vermekle kalmayıp teknik yetersizliklere de neden oluyor.
Birçok ev ve otel gün aşırı su kesintisine uÄŸruyor. Yani Türkbükü ciddi su sıkıntısı çekiyor.
8Türkbükü'nde ses sınırı her daim aşılıyor. Yani yasayı burada takan yok. Evleri olanlarsa buna katlanmak zorunda kalıyor.
Bu tip denetlemeler jandarmaya baÄŸlı. Jandarma gelince kapanan ses gidiÅŸiyle tekrar açılıyor.
9Sigara yasağı da uygulanamıyor. Jandarmayı gören sigarasını masanın altına saklıyor.
10Halis Toprak neden bu kadar tepki çekti anlamam imkansız. Çünkü Türkbükü'nde 17'lik gelin çok. YaÅŸlı adam-genç kız ikilisi sanki uzak olduÄŸumuz bir görselmiÅŸ gibi davranmayalım lütfen.
11Türkbükü'nde gece hayatı seçeneksiz. Shipahoy'dan baÅŸka gidilecek yer yok. Shipahoy'da da masa veya locada oturmak pek kıro. Küçük bir barı var orada yer bulursanız iyi. Yoksa o gece eve gidip yatmanızı tavsiye ederim.
12Gündüz ise Maça Kızı en 'in', en tercih edilen beach. Hafta arası her ÅŸey çok keyifli. Ama hafta sonu çok kalabalık. Kalabalık ve sıcak birleÅŸince tat kaçıyor, servis yavaÅŸlıyor. Birilerini görmek istiyorsanız sıkıntıya katlanın ama keyif peÅŸindeyseniz hafta sonu Maça Kızı'ndan uzak durun. Aslınca sadece Maça Kızı'ndan deÄŸil bence hafta sonu Türkbükü'nden uzak durun!
Dar kafalı gazeteciler
Neye ÅŸükrediyorum biliyor musunuz? Bu ülkede meÅŸhur biri olmadığıma.
Çünkü hasbelkader ÅŸov dünyasının bir figürü olmuÅŸ olsaydım sinir hastası olurdum.
Bunun nedeni de aynı mesleği paylaştığım insanlar.
Hiç okumazlar, geliÅŸmezler, deÄŸiÅŸmezler. Sürekli ve hızla gerilerler...
Åžimdi bunları neden söyledim; Demi Moore ve Bruce Willis kızlarının doÄŸum günü partisinde bir araya gelmiÅŸler. İkisinin de yanında yeni eÅŸleri varmış. Çoluk çocuk, yeni eÅŸler, anne-baba bir fotoÄŸrafı çektirmiÅŸ. NeÅŸeli, keyif veren, iç açan bir tablo. Tabii sadece aklı olan için.
Bizim ülkemizde ise bu haber ÅŸu baÅŸlıkla verildi 'geniÅŸ aile'.
Buradaki geniÅŸe dikkat çekmek isteniyor, tırnak içine alınmış zaten.
Haberin içine ise eski eÅŸlerin yeni eÅŸlerle bir araya gelmesini tuhaf karşılamak gerekiyormuÅŸ, sanki normal olan düÅŸman olmak yasak, günah, ayıp diye düÅŸünmekmiÅŸ gibi yorumlar serpiÅŸtirilmiÅŸ. Üç çocuÄŸu olan, geçmiÅŸte aÅŸkı ve beraber bir hayatı paylaÅŸan insanların dost olmalarından daha doÄŸal ne olabilir. Çok 'dar' kafalısınız!