• $7,4126
  • €9,0363
  • 441.833
  • 1542.45
16 Ocak 2011 Pazar

Yıkılan stat değil bir kulübün temelleri

Yurtsan Atakan
Yurtsan Atakan
YAZARIN SAYFASI

Daha dün, Galatasaray Adası'nın adını Su Ada'ya çıkartan Özhan Canaydın yönetimi Galatasaray'ın adını satmıştı. Bugün de Adnan Polat yönetimi kulübün kurucusu Ali Sami Yen'in adını satıyor.'

Yukarıdaki cümleleri yazalı üç yıl geçmiş. O günden beri bu konuyu defalarca yazdım. Galatasaray yönetimini sağduyuya, taraftarını baskı kurmaya, Türk Telekom'u jest yapmaya çağırdım. Olmadı. Galatasaray'ı Galatasaray yapan değerlerden birinin çöpe atılmasını ne yazık ki önleyemedik.

Galatasaray'ın yeni stadı dün açıldı ve Galatasaraylılık ruhu artık tarih oldu. Artık Avrupa'ya diz çöktürmüş büyük bir kulüp değil, sıradan bir mahalle takımı var karşımızda. Hıncal Uluç dün artık Galatasaraylı olmadığını yazmış. Ben, kulübün değerlerinin birer birer satılmaya başladığı Özhan Canaydın döneminde askıya aldığımı açıklamıştım Galatasaraylılığımı. Adnan Polat döneminde ise zaten Galatasaray diye bir takım kalmadı. Yeni stada sponsor alınmasına karşı değilim. Bilakis Türk Telekom'un sponsorluğu kulüp için çok önemli. Ancak Galatasaray yönetimi stadın adını pazarlarken, kulübün kurucusu Ali Sami Yen'in stadın adında mutlaka yer almasını şart koşabilirdi. Türk Telekom, Galatasaray yöneticilerinin beceriksizliğine ya da bilinçli ihanetine rağmen bir jest yapıp stadın adındaki Ali Sami Yen'i koruyabilirdi. Taraftarlar organize olup, üç yıl boyunca susmayan tezahüratları ile yönetim ve sponsor üzerinde baskı kurabilirlerdi.

'Türk Telekom Arena' gibi manasız ve ruhsuz bir ad yerine 'Türk Telekom Ali Sami Yen' gibi anlamlı ve karakterli bir isim kullanmanın kime ne zararı vardı?
Yine de umudu kesmiş değilim. Galatasaray'ın kurucusundan aldığı ruhu öyle kolay kolay teslim edecek bir kulüp olmadığına inanıyorum. Bu ruhun, Adnan Polat yönetimini başından atıp layık olduğu yönetime kavuşacağını ve kulübe büyük maddi kaynak sağlayan sponsoru Türk Telekom'u da razı ederek kurucusunun adını yeni stadın üzerine tekrardan yazdıracağı günü bekliyorum. O gün büyük bir zevk ve gururla yine Galatasaraylı olacağım. Monaco maçında Prekazi'nin golünden sonra ölen sevgili babam Sungur Atakan'ın Galatasaraylı oğlu olmaya gururla devam edeceğim.

İstanbul'da iyi mozzarella
Açılır açılmaz bir sürü köşe yazarının övgü yağmuruyla karşılanan Obika Mozzarella Bar'a nihayet gidebildim.
Onca köşe yazarının abartılı övgülerinin yarattığı beklentiden olacak hayal kırıklığına uğradım. Öyle çok özelliği olmayan bir restoran zinciri şubesinden biri Obika. Evet kaliteli bir zincir ama zincir restoran işte. Mozzarella, pizza ve makarna ağırlıklı basit bir mönüsü var. Midemi hamur işiyle doldurmaya meraklı olmadığım için bana hitap etmiyor.
Bilgi Çağı dergisinin başarılı yayıncısı Cem Tecimen ile birlikte gittik. O füme mozzarellalı risotto, ben de mozzarellalı schiaffoni makarna yedim. Cem'in risottosu hızlı mutfak işi vasat bir risottoydu. Füme mozzarellanın verdiği lezzet iyiydi ama kıvamda sınıfta kaldı. Makarnam ise tam kıvamında pişmiş, makarnası ve sosu çok lezzetli güzel bir yemekti.
Yemekten önce paylaştığımız Bufala Campana DOP mozzarella da çok lezzetliydi ama İstanbul'da yenilebilecek en lezzetli mozzarellanın adresi bence hala, Kanyon'un birkaç adım ötesindeki Fratelli la Bufala...

Somon sevmem dedirtmeyen somon
Hafta içinde İstanbul Hilton aşçılarının Avrupa Aşçılık Kupası aldıkları yemeklerinin tadımına davetliydim. Avrupa'dan 55 Hilton otelinin katıldığı yarışmaya İstanbul Hilton İkinci Şef Durmuş Şen ve aşçı Cumali Özırmak ile katılmış. Her takımın aynı iki yemeği hazırlayarak yarıştığı Venedik'teki kupayı kazanan Türk takımının giriş yemeği olarak sunulan Zeytinyağında Pişirilmiş Atlantik Somonu'na özellikle bayıldım.
55 derecede ısıtılmış zeytinyağında maydanoz, defne yaprağı ve sarımsakla birlikte 10 dakika pişirilen somon, bugüne kadar yediğim somonlar arasında en harika dokuya sahip olanıydı. Somon bilindiği gibi biraz fazla pişti mi samanlaşan yağlı balıklardandır. Az piştiğinde ise dişleri kamaştıran, çiğnemesi çok da hoş olmayan bir eti vardır. Türk şeflerin kupalı somonunun kıvamı ise mükemmeldi. Yemek termometreniz varsa, evde de deneyebilirsiniz.

 Yeni Sosyal Medya
 www.twitter.com/yurtsan -
 www.neonebu.com

<p>Peki, yeni gelen aşılar nasıl uygulanacak? Toplum  Kovid-19’a karşı ne zaman bağışıklık kaz

Kısıtlamalar kalkıyor mu?

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

Karıncaların şaşırtan gücü

Yurt genelinde yapılan huzur uygulamasında 2 bin 402 kişi yakalandı