• $8,7192
  • €10,3712
  • 498.25
  • 1395.11
17 Kasım 2013 Pazar

Yeni jenerasyonun İtalyan’ı

Yeme-içme sektöründe ithal ettiğimiz yeni restoranlarla birlikte bu yıl İstanbul’da İtalyan mutfağı rüzgarı esiyor. Bu rüzgarın oluşmasında dışarıdan gelen dünya markalarının yanı sıra Türkiye’de doğan İtalyan restoranlarının da payı büyük. Bu iddialı İtalyan restoranlarından biri de Pipa...
Pipa 3 yıl önce Nişantaşı’nda açıldı. Restoranın kimliği bildiğimiz Nişantaşı algısından uzak. Abdi İpekçi Caddesi ve Atiye Sokak’taki ‘vitrin’ müşteri profilli bir mekân değil Pipa. Süleyman Nazif Sokak’tan baktığınızda, dışarıdan içeri girmeden neler olduğunu anlayamayacağınız bir konumda. İçeri girdiğinizde ise Türkiye’nin en iyi konseptlerinden biri karşınıza çıkıyor. Duvarları özel bir ışıkla süslenmiş kav’dan geçerek girdiğiniz Pipa’nın atmosferi hayranlık uyandıracak cinsten. Kat masalar, orta bar ve bambulardan oluşan detaylarla mekân New York tarzı bistroları andırıyor. Bu başarılı mimariyi uygulayan kişi ise sektörün en büyük isimlerinden biri olan Mahmut Anlar.
Masanıza oturup, mönüye göz gezdirdiğinizde Pipa’nın yeni jenerasyon İtalyan Restoranı olduğunuzu anlıyorsunuz. Kapıdan girişinizden, masanızdan ayrılana kadar çok üst düzey bir yönlendirmeyle servis alıyorsunuz. Yemeğinizi yerken hafif yüksek tonda müzikle müthiş bir hava oluşturulmuş. Buna uygun olarak personel yemek ve ambiyans müşterisini ustaca kaynaştırdığını gözlemledim. Bu kalitedeki şüphesiz en büyük pay ise Pipa’nın işletme müdürü Tuğsan Kılıçarslan. Sektördeki uzun yıllara dayanan tecrübesini mekâna çok iyi yansıtan Kılıçarslan yarışmalarda ödüller almış tescilli kokteyllerini de tercih eden müşterileri için daha önceden hazırlıyor.

Burrata’yı deneyin

Lezzetlere gelince; başlangıç için Burrata’yı önerebilirim. Burrata peynirinden yapılan bu başlangıç, görüntü olarak Bufala Mozarella’ya benziyor. Bıçağınızla böldüğünüzde su yerine krema çıkınca farkı anlıyorsunuz. Pizza olarak seçenekler fazla olsa da Pizza Valtellina’yı ayrı bir yere koymak lazım. Gerçek odun fırında pişirilen, parmesanlı, et parçacıklı bu pizzanın formülü sadece Pipa’da olduğu için gizli tutuluyor. 500 gramlık dana bonfile dilimleriyle hazırlanan Tagliata, kalabalık masalar için güzel bir alternatif.
Pipa ambiyans ve lezzetleriyle sadece ‘bilenlerin’ gittiği bir mekân. Henüz keşfetmediyseniz en kısa sürede uğramanızı tavsiye ederim.

Leyleği havada gördü(!)

Her yıl daha popüler olan Suada’nın kendi markası G Balık dünyaya açılıyor. Yaz-kış aynı dolulukta hizmette olan marka ilk şubesini Kazakistan’a taşıyor. Daha önce de bazı restoranlarımız yurtdışında şubeleşmiş olsa da en zorlu uygulumalardan biri olacak bence. Markanın kurucusu Ali Ünal 5 buçuk saatlik uçuş mesafesinde bulunan Almatı’ya sık sık giderek operasyonu bizzat kendisi yönetiyor. Bugüne kadar hayata geçirdiği her projede başarılı olan Ali Ünal’ın Suada’daki lezzetleri eksiksiz Almatı’ya taşıyacağından şüphem yok. Bu operasyon tam anlamıyla hayata geçene kadar Ali Ünal “leyleği havada görecek” diyebilirim…

‘Pi’ 9 yaşında

2004 yılında Beyoğlu Küçük Parmakkapı Sokak’ta hikayesi başlayan Kafe Pi 9. yılını geçtiğimiz gün Mürekkep’te verdikleri partiyle kutladı. Fizikçi Engin Yaşar’ın kurduğu Kafe Pi “hayatı Pi’ye alın” sloganıyla çok ciddi bir müdavim sayısına ulaştı. 9 senede Kafe Pi haricinde; Mürekkep, Curcuna ve Suadiye Lounge gibi farklı konseptte mekânları müşterilerinin hizmetine soktular. Genelde büyüyen markaların ‘lokal’ tatlarından uzaklaştığını savunsamda Kafe Pi Grup çizgisini 9 yıldır bozmadı. Umarım bu standart uzun yıllar daha devam eder.

Propaganda’ya ‘Xemei’ imzası

Geçtiğimiz yıl Asmalı Mescit bölgesine büyük hareket getiren Propaganda kış mönüsünde değişikliğe gitti. Mekânın yeni mönüsünü, Katalunya bölgesinde son dönemin en konuşalan restoranlarından olan Xemei’nin sahipleri Max ve Stefano Colombo oluşturdu. İkiz kardeşlerin yeni mönüsünü Adnan ve Indhira Taşpınar’ın dostlarına verdiği davette test etme fırsatı buldum. Kuzu ciğer profiterol, kabaklı carpaccio ve özellikle enginarlı kalamar dolma farklı lezzetler olmuş. Tatlılardan ananaslı ve sultaniye üzümlü Panna Cotta ise fenomen olur…

<p>Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumunun açılışında konuştu. Erdoğan, 'Vizyoner b

Başkan Erdoğan'dan dünyaya diplomasi mesajı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda duygulandıran kare

Altyapı çalışmaları sırasında bulundu! Osmanlı dönemine ait

Günün en çok paylaşılan fotoğrafları (18 Haziran 2021)