• $8,058
  • €9,6752
  • 460.376
  • 1408.14
16 Şubat 2014 Pazar

Klasik İtalyan Kalamış’ta!

Türk insanına, en lezzetli dünya mutfağı anketi yapsak açık ara ‘İtalyan’ sonucunu alacağımıza eminim. Biraz Akdeniz ülkesi olmasından da dolayı zeytinyağlıları, peynirleri, hamur işleri bizim damak tadımıza gayet uyumludur. İtalyan mutfağıyla, Türklerin tanışması ülkenin kaderinin değiştiği ikinci dünya savaşının ardındaki yıllarda oldu. Bu yıllarda kriz nedeniyle İtalyan anneleri çalışmak zorunda kalınca hazır makarna ve pizza üreten fabrikalar kurulmaya başlandı. Bu fabrikalardan çıkan markalar büyüyüp dünya marketlerinde kendine yer bulunca bizim annelerimizin mutfaklarında da baş köşeye oturdu.

20.yılda ikinci şube

İtalyan mutfağının Türkiye’de sevilmesinin ardından 90’lı yılların başında bu konseptte restoranlar açılmaya başladı.Genelde makarna eksenli olan bu restoranlarda algıyı Da Mario değiştirdi. Mekân, Türk elit kitlesinin italyan mutfağı konusunda ‘gusto’ seviyeye getirdi. 20 yıldır aynı mekânda, aynı kalitede hatta aynı dekorasyonda devam eden Da Mario gelen tekliflere ragmen ısrarla şubeleşmedi.
Da Mario bu kuralını Kalamış şubesiyle bozdu. Marka, uzun süren operasyonun ardından geçtiğimiz hafta Wyhndham Hotel’in marinaya bakan cephesinde Anadolu Yakası’nda oturanların hizmetine girdi. Daha açılalı bir hafta olmasına ragmen marka karizmasıyla şimdiden beklentilerin üzerinde iş yapmaya başladı.

Daha ‘fine-dinning’

Da Mario’nun Kalamış şubesinin Etiler’den en büyük farkı mimari detaylarda gizli. Bu uygulamayı Autoban üstlenmiş. Ambiyansa büyük katkı sağlayan yeşilimsi küçük yer karoları özel olarak Da Mario için üretilmiş. Köşeye yakın her masada geniş koltukların olması yemek yerken size ekstra konfor sağlıyor. Duvardaki çağdaş kara-kalem çalışma tablolar, girişteki havuz, dolapların içerisinde bulunan Kav, mimariye haraket katmış. Kalamış şubesi, aile konseptindeki Etiler’e göre daha ‘fine-dinnig’ normlara göre detaylandırılmış.
Mönüde ise Etiler’deki kalemlere sadık kalınmış. Fark arıyorsanız pizzaları deneyebilirsiniz. Mekânda son teknoloji ‘Napoli’ tarzı odun fırını var. Fırın Napoli tarzı olsa da mönüde sadece Napoli stili olarak tek seçenek var. Markanın mönüsünde 2014 Şubat sürprizi ‘Sicilian Mönü’ var. Tarz Sicilya olunca arancini (risotto topu) daha büyük boyutta, toz permasan ve kremayla sunuluyor.

Tagliata’yı deneyin

Teknoloji ve sosyal medya bağımlısı biri olarak mekâna gider gitmez instagram hesabımdan fotoğraf ekledim. Bu fotoğrafları gören Günaydın Restoran zincirinin ortağı Cüneyt Asan beni arayıp “Tagliata’yı mutlaka denemeni istiyorum” dedi. Et’in profösörü kendi mekânı dışında bir öneri yapınca merakla siparişimi verdim. Cüneyt Usta’nın övdüğü kadar varmış. Mönüde tam ismi ‘Tagliata di manzo alla erbe’ olan bu et dilimleri yumuşak tadımına ragmen kendi formunu kaybetmiyor.
Servis kalitesi ise bildiğimiz ‘Doors’ standartlarında. Mönü hakimiyeti, servis hızı ve üslubu Anadolu Yakası’ndaki mekânların çok ötesinde. Zaten çoğu personeli Zuma, Gina, Vogue gibi Doors’un iyi markalarından tanıyorum. Keşke grup aynı standartları Kitchenette’lerinde de uygulayabilse!

D.ream –Doors ortaklığı için önemli

Markanın, Kalamış operasyonu Doors-D.ream ortaklığı açısından da önemli. Doğuş Grubu iştirakı D.ream’in yaptığı ortaklıklar arasında en kapsamlısı Doors restoranları. Resmi anlaşmanın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen bu ortaklıkta heyecan duyulacak yen bir operasyon olmamıştı. Büyükuğur kardeşlerin Londra’da restoran açma planları nedeniyle etik olmayan dedikodular sektörde konuşuluyordu. Kalamış Da Mario’daki operasyonla grup bu dedikodulara sahada cevap vermiş oldu…

Bedri Usta Kurukahveci Köşkü’ne taşınıyor

2 yıl önce aile kebapçıları Yüzevler’den ayrılarak kendi markasını kuran Bedrettin Aydoğdu, Çiftehavuzlar’daki şubesiyle kısa sürede büyük başarı sağlamıştı. Neredeyse her gün akşam saatleri tıklım tıklım dolu olan Bedri Usta’nın bulunduğu binanın yeniden yapım kararı çıkmış. Mecburi adres değişikliği yapmak zorunda kalan Bedri Usta, Kurukahveci Köşkü’nü tutmuş. Kısa bir süre sonra tadilatına başlanacak olan bu yeni adreste 1500 kişiye servis verebilecek. Hep ‘dolu rezervasyon’ çalışan Bedri Usta için bu mecburi adres değişikliği markayı daha iyi konuma getirecektir….

Çapamarka’da ayrılık…

Eğlence dünyasında trendleri belirleyen Çapamarka ekibinde geçtiğimiz hafta üzücü bir ayrılık yaşadı. 14 yıldır İzzet Çapa ile birlikte olan Gazi- Bilal Ateş kardeşler Çapamarka mekanlarındaki işbirliklerini karşılıklı olarak bitirdi. Bu ayrılığı instagram hesabından takipçileriyle paylaşan Gazi Ateş, kader birliği yaptığı İzzet Çapa ve ekibine teşekkür etmesi çok önemli. Malum, yeme-içme sektöründe ayrılıklar pek dostane olmuyor. Umarım bu karar iki taraf için de hayırlısı olur…

<p>Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüşmesinde ger

Dendias provokasyon için mi geldi?

Milli Savunma Bakanlığı fotoğrafları paylaştı

''Baharın müjdecisi'' leylekler Bingöl'e renk kattı

Bozuk parayla öyle bir şey yaptı ki görenleri hayrete düşürdü