• $12,4902
  • €14,1202
  • 713.051
  • 1776.41
13 Nisan 2014 Pazar

Huqqa, New York’lu mu olacak?

Atasoy Kuyumculuk’un patronu Cihan Kamer, Kuruçeşme’de Huqqa ve Market’e yaptığı yatırımla yeme-içme sektörüne büyük hedeflerle girmişti. Kamer, Huqqa’da oluşturduğu konseptle de çok farklı bir sosyalleşme tarzı ortaya çıkardı. İşadamının şimdilerde ise daha büyük bir projenin peşinde olduğunu duydum. Cihan Bey’in oğlu Atasay Kamer bir süredir Amerika’daydı. Burada şirket faaliyetlerini yürüten Atasay Bey, New York’ta Huqqa için yer araştırıyor.

Bu konseptte restoran yok

Yeme-içme sektöründeki ilk deneyiminde başarılı olan Cihan Kamer o dönem verdiği röportajlarda büyük hedefleri olduğunu anlatmıştı. New York başarılı olmak için dünyadaki en zor lokasyonlarından biri. Şu an Manhattan’da Pers ve Lübnan restoranları çok popüler. Huqqa konseptinde bir yer olmadığını da düşünürsek başarılı olması sürpriz olmayacaktır.

Yemekler bahane, görsellik şahane!

Yeni yatırımlar, dünyaca ünlü restoranlar derken yeme-içme sektörünün Turkmax Gurme’yle bir televizyon kanalı da oldu. Kanal yayına başlayalı henüz 2 ay olmasına rağmen şimdiden oldukça popüler. Daha önce de yemek kanalları kurulmasına rağmen hiçbiri Turkmax Gurme kadar benimsenmemişti. Kısa sürede gelen bu başarının mimarlarından biri de genel müdür Petek Kardaş. Petek Hanım yemek programlarının nasıl kalıcı olacağının formülünü iyi çözmüş. Kanalın prodüksiyon ekibi şeflerle öyle güzel görsellikte çekimler yapıyor ki, izlerken acıkmamak imkansız. Kendisiyle geçen hafta tanışma fırsatı buldum. Müthiş fikirleri var. Kanalın, zengin yeme-içme kültürümüzü en son teknoloji görüntü kalitesinde ekrana getirdiğini düşünürsek bazı yayınlar ileriki dönem başka ülkelerde yayınlanabilir. Bu da turizmimiz için büyük bir tanıtım olur…

Yetiştiği markayla büyüyor…

Bizim coğrafyanın en geleneksel lezzeti kebabı ‘lüks’ hale getiren markaların başında gelir Tike. Daha sonra ortaklar arasındaki anlaşmazlık, plansız büyümenin ardından Tike eski ivmesini kaybetti. Fakat Beylerbeyi Tike, Boğaz hattında lüks konseptiyle markaya tekrardan hayat verdi. Bu başarının altında markanın kuruluşundan bu yana hizmet veren Seçkin Gönler var. Gönler’in ortak olduğu Beylerbeyi Tike, 2 yılda Anadolu Yakası’nın Boğaz Hattı’nda önemli bir başarı yakaladı. Gönler, şimdi de uzun yıllardır Güneşli’de hizmet veren Tike’nin işletmesini üstlendi. Seçkin Gönler, mesafeler uzadığı için buradaki mekânın başına kardeşi Selçuk Bey’in geçmesini rica etmiş. Umarım bu değişiklik iki taraf için de hayırlı olur…

Paleo modası

1950’lerden sonra tüm dünyayı etkisi altına alan fast-food çağı yavaş yavaş kapanıyor. Artık, organik ürünlerle, sağlıklı beslenmek tüm tercihlerin önüne geçiyor. En son moda ise ‘paleo’ diyeti! Diyet olduğuna bakmayın, aslında çok yiyerek form tutuyorsunuz. 'Paleolitik' yani yontma taş devrine göre beslendiğiniz bu programda esas alınan, tercih ettiğiniz ürünlerin kesinlikle işlenmemiş olması! Kendinizi yontma taş devrinde düşünün; o dönem yiyebileceğiniz her şey sizin için ‘paleo’! Tabi, paleo tek başına yeterli olmuyor. Mümkünse tempolu crossfit antrenman programı uygulamanız gerekecek…

<p class='MsoNormal'>Aykut  Enişte 2 filmiyle beyaz perdeye dönmeye hazırlanan Melis Babadağ, iki  s

Gişeci'de Aykut Enişte 2 sohbetleri... Bölüm 2: Melis Babadağ

Galatasaray'a Malatya'da coşku seli

Hibe desteğiyle mantar tesisi kurdu! Şimdi siparişlere yetişemiyor

400 bin uçuş saatini başarıyla tamamladı! Türkiye'nin ilk milli ve özgün SİHA'sı