• $7,4126
  • €9,0363
  • 441.833
  • 1542.45
05 Ağustos 2012 Pazar

Bodrum'un pahalılığı Yunan Adaları'na yaradı

Yunanistan'daki ekonomik kriz nedeniyle ülkenin lokomotif gelir kaynağı turizm sektörü daha da önemli hale geldi.

Avrupa'nın 'şımarık çocuğu' lakaplı Yunanlar ile zaten uluslararası turizmde çok fazla boy ölçüşemiyoruz. Uygulunan yanlış fiyat politikası, nitelikli personel yetiştiremememiz ve turizm küçük esnafının turisti enayi yerine koyan anlayışları nedeniyle yıllarca çok kan kaybettik. Göçek ve Bodrum koylarımızla lüks teknelerin gözdesi olsak da bu aksaklıklarımız nedeniyle çoğunu karaya indirmeyi başaramadık. Yabancı turist için Yunanistan'ın alternatifi olamazken artık yerli turistinde tercihi değişiyor. Özellikle Midilli ve Symi bu yıl Türk turistlerin gözde tatil beldeleri olmayı başardılar. Sebebi gayet net; uygun fiyat ve güler yüzlü ilgili hizmet. Midilli Ayvalık'tan, Symi'de Bodrum'dan deniz yoluyla 1 saat uzaklıkta. Geçtiğimiz hafta arkadaşlarım 8 kişi Midilli'de ıstakozlar, ahtapotlar, mezeler, balıklar ve içeceklere toplam 110 euro ödemişler. Ege sahillerimizdeki en salaş balık restoranlarımızda bile hepimizin bunun en az 10 katı hesap ödemişliği vardır mutlaka. Yunanlar krizden çıkmak için gelen Türk'leri kurtarıcı olarak görüyorlar. İlgiden herkes memnun.
Bizim elit yerli turistler de yavaş yavaş Bodrum'dan elini ayağını kesiyor. Her gün Bodrum'un pahalılığıyla övünen, bunu markaymış gibi satan haberlerden de anlaşılacağı gibi insanlar daha fazla kazıklanmak istemiyor. Zaten Bodrum'da bu büyük hesapları ödeyenler çevresi olmayıp piyasa yapmak isteyen yeni müteahhit, tekstilciler ve onların çocukları. Büyük paralar kazanan işadamları zaten paranın kıymetini iyi bilirler. Hiçbir şeye mecbur kalmadıkça değerinden fazla para vermezler. Bodrum'a yakın turizmde en büyük alternatif son yıllarda Symi Adası. Bodrum'da yazlığı olanlar bile Symi'deki Manos'a akşam yemeğine gidiyor. Manos'un lezzeti dillere destandır. Ama yıllar geçip Türklerden bu kadar ilgi görünce Manos'ta buna karşılıksız kalmayışı da mekanın başarısına başarı katıyor.

BU YAZ MİDİLLİ'DE
× Symi Adası, Manos'da ıstakoz yemek
× Fosforlu veya neon kıyafetler
× Çiçekli parmak arası terlikler
× Hasır salaş şapkalar
ÇOK MODA

× Balık restoranlarında Votka istemek
× Siyah kıyafet
× Çorapla ayakkabı giymek
× Full makyaj gezmek
DEMODE

İspir Fasulyesi çok leziz!
Bu yaz Şaşkınbakkal'da açılan King Chubby kısa sürede Bağdat Caddesi'nin en gözde mekanlarından biri oldu. Özellikle de sağlıklı yemekler konusunda mekanın sahibi Sinan Çiçek, bu konuda çok hassas. Sinan Bey ramazana özel olarak kendi memleketi Erzurum İspir'den kuru fasulye getirtmiş. Gittim, denedim. Bu kadar lezzetli kuru fasulye yediğimi hatırlamıyorum. Tabii kuru fasulyenin lezzetinde San Francisco'dan gelen mutfak şefi Sami Bansiya'nın büyük katkısı var. Bağdat Caddesi'ne yolunuz düştüğünde mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Sinema arası Jazz müzik
Ataşehir'de açıldığı günden bu yana bölgeye sosyal olarak da büyük hareket getiren My Club her çarşamba Açıkhava sinema organizasyonlarına başladı. Sinema öncesi ve arasında havuz başında canlı jazz müzik çalan Quartet'si büyük fark yaratmış. Hatta o kadar güzel çalıyorlar ki, film başlasın istemiyorsunuz...

<p>Nijerya açıklarında Türk gemisine yönelik bir saldırı gerçekleşti. Saldırıda bir denizci hayatını

Türk gemisine saldırının arkasında Fransa mı var?

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

En kötü yıl gerçekten 2020 mi? Bilim insanları, 536 yılına işaret ediyor

Haftanın yalanları