• $ 7,8158
  • € 9,4809
  • 461.388
  • 1330.87
Reklamı Kapat

Beyoğlu - Galata hattının yeni gözdesi

Son yıllarda yapılan yatırımlarla birlikte İstanbul'da turizmin merkezi haline gelen Beyoğlu - Galata hattında otel ve restoranlarda olumlu yönde değişimlerini sürdürüyor. Bu yatırımla birlikte bölgeye yeni gelen mekanlar ise kalite çıtasını oldukça yükseltmiş durumda. Bu çıtayı yükselten mekanların başında ise Şişhane'de bulunan Rook geliyor. Geçtiğimiz yıl Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar tarafından açılan Rook'u bu yıl Emirhan Tahir satın aldı. Eşiyle birlikte Rook'u işletmeye başlayan Tahir, piyasadaki çoğu yatırımcının aksine başarılı olan mekanın tarzına dokunmadı. Müzik konusunda ise piyasanın en iyilerinden DJ Alain Silifkeli'nin mekanda devam etmeye ikna edilmesi doğru hamlelerden biri.

"byglglthytnn.jpg"PATROOKA'YI DENEYİN
Rook lokasyon olarak bölgenin avantajlı mekanlarından biri. Galata -Beyoğlu hattında  en büyük sorun park yapılan otoparkların uzakta olması. Rook'un önünde hem müsait park alanının olması hem de vale hizmeti verilmesi çok önemli. Bölgede ki en şık müşteri profilinin bu mekanda olmasının en büyük etkisinin bu hizmetle paralel olduğunu düşünüyorum. Rook önümüzde ki yıllarda daha da trend olmasını beklediğim 'kokteyl-bar' konseptine en uygun ortamlardan birini oluşturmuş durumda. Kokteyl karışımlarıda şimdiden trend olmuş durumda. Patrooka ve ginger-lime'ı mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Özellikle patrooka'da hazırlanırken kullanılan patlıcanın tadına bayılacaksınız.

APERATİFLERİ BAŞARILI
Ana yemeklerin lezzeti zaten bilinen bir gerçek. O yüzden ben sizlere aperatiflerden bahsetmek istiyorum. Tel kadayıfa sarılan karides roll daha önce tattıklarımdan daha başarılı. Parmesanlı levrek dilimleri, çıtır mantı ve sacta börek daha önce tatmadığınız lezzetteki özel Rook spesiyallerinden. Umarım turizmin yeni merkezi olan bu bölgede Rook tarzında mekanlar açılmaya devam eder...

Ahtapotla patlıcanın uyumu
Arnavutköy'de kafa dinleyip, dostlarımla buluştuğum Cafe Fincan'ın kapanıp yerine Revma Balık'ın açıldığını görünce çok üzülmüştüm. Geçenlerde eski günleri yad etmek için sadece lokasyonundan dolayı Revma Balık'a uğradım. İçeri girince ön yargılı davrandığımı anladım. Mekan mimari olarak yine aynı güzelliğini korumuş. Müşteri portföyü ise tamamen turist ve ailelerden oluşuyor. Lezzet olarak da fark yaratmak adına önemli deneylerle güzel bir mönü yapmışlar. Mesela balıktan önce gelen sıcak ot tabağını çok beğendim. Revma aşçıları, Türk mutfağında çok kullanılan patlıcanla ahtapotu birleştirmişler ve adını 'ahtapot beğendi' koymuşlar. Patlıcanla ahtapotun bu kadar uyumlu olacağını da tahmin edemezdim. Pazı Levrek Sarma, balık kavurma ve Adana Balık da yine ilginç ve başarılı karışımlar olmuş. Mutfağın lezzetiyle salonun uyumu da güzel sağlanmış.  Salonda görevli şef garsonların hepsinin tecrübeli olması bunda büyük unsur. Mekanı cafeden balıkçıya döndürmeyi başaran Serhat Arslan'ı böyle bir tesisi turizme kazandırdığı için tebrik etmek gerek...

Asık suratla pozitif ambiyans oluşmaz
Şu sıralar en popüler, mekana has tatlı ne diye sorsanız çoğu kişi Cookshop'ın 'magnolia'sını söyler. Çoğu kurumsal mekan kendine has, imzası olacak bir lezzet üretmeyi başaramadığı için Cookshop kısa sürede başarılı bir şekilde büyüdü. Her büyüyen kurumsal mekanda olduğu gibi Cookshop'ın da nitelikli personel sıkıntısı gözüme çarpıyor. Özellikle Nişantaşı ve Marmara Forum'da bulunan Cookshop'lara ne zaman gitsem garsonlar 'beş karış suratla' sipariş alıyorlar. El - kol sallıyorsun gören, ilgilenen yok. Garsonların mutsuz tavırları müşteriye de negatif etki yapıyor. Mekan değerlendirmesinde en az lezzet kadar önemlidir güler yüzlü hizmet. Kalifiye eleman bulmanın zor olduğunu biliyorum fakat ufak bir tebessüm ve ilgi göstermek de mi zor?

twitter.com/orkunbulut
orkunbulut@gmail.com

CHP taciz ve tecavüz olaylarını neden örtbas etmek istiyor?

CHP taciz ve tecavüz olaylarını neden örtbas etmek istiyor?

Kızgın hayvanlarla karşı karşıya gelen insanların z

Kızgın hayvanlarla karşı karşıya gelen insanların zor anları

İstanbul'da silahlı suç örgütüne yönelik operasyon

İstanbul'da silahlı suç örgütüne yönelik operasyon

Amasya Üniversitesinde görevli öğretim üyesi, yeni bir toprak bak

Amasya Üniversitesinde görevli öğretim üyesi, yeni bir toprak bakterisi keşfetti