• $8,2364
  • €10,0327
  • 484.788
  • 1441.33
12 Ocak 2014 Pazar

Atiye’nin yeni ‘sosyalleşme’ mekânı

3 yıl önce araç trafiğine kapanmasının ardından Nişantaşı’nın en popüler lokasyonu oldu Atiye Sokak! Sokağın gediklisi olan Salon Salomanje’nin ardından, House Cafe ve Hardal’ın açılması bu ufacık sokağı kısa sürede İstanbul’un en önemli uğrak yerlerinden biri yaptı. Daha sonra bu furyaya eski başbakanımız Mesut Yılmaz’ın oğulları Yavuz ve Hasan Yılmaz’ın da ortağı olduğu Elio katıldı. Elio mutfak ve dekorasyonuyla beğeni toplamasına rağmen markanın genel müdürü Aydın Samanlı ayrıldıktan sonra eski havasını zamanla kaybetti. Hâl böyle olunca marka, Nişantaşı’ndaki mekânı devretmeye karar verdi. Talipler arasında ise Elio’dan geçen yıl ayrılan Aydın Samanlı vardı. Samanlı, yetkilileri ikna ederek mekânın yeni sahibi oldu. Hızlı bir tadilatın ardından geçtiğimiz yıl mekânı ‘Blush Atiye’ ismiyle faaliyete geçirdi. Açılır açılmaz da sokağın en hareketli mekânlarından biri olmayı başardı.

Samanlı ve ekibi işbaşında!

Aydın Samanlı’nın çok kısa sürede Blush’ı popüler yapması onu tanıyanlar tarafından garipsenmedi. Yeme-içme sektörümüzdeki ‘kalite’ anlayışını ciddi anlamda değiştiren ilk markalardan Paper Moon’un kuruluş ekibinde bulunan Samanlı, daha sonra Hillside Su Antalya’nın genel müdürlüğünü yaptı. Turizm sektöründe bu denli zor operasyonların altından kalkan Samanlı, Blush’ta bir ayda ‘yılların mekânı’ ambiyansını yaratmış. Bunu kısa sürede ortaya koymasında yıllarca birlikte çalıştığı personelinin de emeği büyük. Bu tip yoğun mekânların en büyük sorunu olan mutfak- salon uyumu Blush Atiye’de kusursuza yakın diyebilirim. Bu hizmeti sağlayanların başında Samanlı’yla kader birliği yapan restoran müdürü Ender Mert var.
Atiye’nin tam ortasında bulunan mekânın hem Nişantaşı’nda ‘piyasa’ yapmak isteyenler hem de gözlerden uzak ‘sosyalleşmek’ isteyenler için iki farklı cephesi var. Kapalı bölümde öylesine değil de, gerçekten özenle seçilmiş yağlı boya resimler duvarları süslüyor. Söz konusu sosyalleşme olunca da buna göre bir menü dizayn edilmiş.
Blush Atiye’nin lezzetli mönüsünde; somon, dana carpaccio’sundan, ızgara sebze tabağı, avokado& somon, biberiyeli ancuez, ricotta crostini’ye kadar birbirinden leziz küçük atıştırmalıklar bulunuyor. Ufak porsiyonlarda servis edilen bu atıştırmalıklar sayesinde ‘şişmeden’ her şeyi tatma fırsatı buluyorsunuz. Salatalar arasında ise ‘keçi peynirli’ olanını farklı buldum. Şef Şahin Çakar, keçi peynirini milföy içinde; zeytin ezmesi, fesleğen ve yeşil elmayla adeta börek kıvamında hazırlıyor.

‘Risotto’su iddialı

Blush’ı ‘tabakta’ fine-dinning restoran seviyesine çıkaran lezzet şüphesiz risotto’su! Hem porçini mantarlı olanı hem de Ossobuco’nun zemininde servis edilen safranlı risotto mükemmele yakın olmuş. Risottoyu överken ‘ossobuco’nun da lezzetinden bahsetmeden olmaz. Fakat sunulan tabakta tam anlamıyla bir bütünlük sağlanamadığını düşünüyorum. Belki daha çukur tabaklarda denenebilir…
Blush Atiye’nin akşam eğlenceleri de bir başka oluyor. Arka bahçede, özellikle de DJ Engin Sadık’ın çevresindeki yüksek masalarda eğlence müthiş oluyor. Mekânda müziğin sesi 20.00’den itibaren yükseliyor. Farkında olmadan yemeğinizi yerken de eğlenmeye başlamış oluyorsunuz. Bu arada DJ Engin Sadık’a ayrı bir parantez açmadan olmaz. Engin, house müzikle popüler şarkıları çok iyi harmanlıyor!

Bu fotoğraf mazide kaldı

3-4 yıldır bir steak çılgınlığı başladı gidiyor. Kimi görsem bu işle alakalı bir yatırımın peşinde. Tabii böyle bir işi layıkıyla yapmak için sadece para yetmiyor. İşletmenin başına hem etten hem de işletmeden anlayacak kasaplar gerekiyor. Genelde de bu tip isimleri Günaydın’ın sahibi Cüneyt Asan yetiştiriyor. Daha önce Özgür Şef, Nusret Gökçe gibi Günaydın bünyesinden yetişen isimler kendi markalarıyla başarılı olmuşlardı. Günaydın’dan yetişme bir diğer başarılı şef Gürkan Topçu da onların yolunu izleyerek kendi markasını kurmak için yuvadan uçtu. Nişantaşı’nda steak house açacak olan Topçu’nun, kendisini yetiştiren Günaydın’dan ayrılık şeklini doğru bulmadım. Zorlu Center Günaydın Steak’in başındayken markadan ayrılmak istediğini yetkililere bildiren Gürkan Topçu ‘ Kız arkadaşımla birlikte İtalya’ya yerleşeceğim’ demiş. Vizesini de Günaydın’a aldırtmış. İstifa eder etmez de kendi markasını kurmanın çalışmalarına başlamış. Ben bu tavrı saygı ve iş ahlakını hep takdir ettiğim Gürkan Topçu’ya yakıştıramadım. Yeni markasında ivme yakalaması için onun iyi bir kasap olmasının ötesinde de mecburiyetleri olacaktır. ‘Steak’ işinin temel noktası en iyi eti bulup, düzgün saklayabilmektir. Umarım Gürkan’ın bununla ilgili bir planı vardır. Kendisine yeni markasında başarılı olmasını diliyorum…

Cadde’nin ‘salaş’ Anteplisi

Zengin Türk mutfağının içerisinde kendine has tarzı olan yörelerimizin başında ‘Antep’ gelir. Büyükşehirlerde sıklıkla Antep restoranları açılsa da bunlar genelde kebap ağırlıklı olurlar. Bu ‘kebap’ konsepti size tam anlamıyla yörenin dokusunu hissettiremez. Hissettirenler de genelde lüks ve pahalıdır. Kızıltoprak Bağdat Caddesi’nde açılan ‘Küncü’ bu algıyı yok etti. Uzaktan salaş, yol kenarı restoranı gibi durduğuna bakmayın. Gerçekten titiz bir çalışma var. Küncü’yü gerçek mesleği aile hekimliği olan Muhammet Göğüş açmış. Doktor olmasının verdiği sorumluluktan dolayı yemekleri oldukça sağlıklı bir şekilde sunuyor. Mesela, müşteri istemedikçe ekstra tuz ilave edilmiyor. Antep mutfağının olmazsa olmazı ‘yuvalama’ üzerine nane yakılarak servis ediliyor. Dolma kurusu, zeytin salatası ve ‘Ejder Nefesi’ni mutlaka deneyin…

Dağlar kara hasret!

Yoğun kar yağışı mevsim normallerinden önce başlayınca, kayak merkezlerimizdeki mekânlar da kapılarını erkenden müşterilerine açtı. Yağış, o yağış! Yaklaşık 1 aydır Uludağ, Kartalkaya ve Palandöken’e bir parça bile kar düşmedi. 100 binlerce lira sezonluk kira veren mekânlar çaresiz. Hatta bazılarının kar duası yaptırdığını bile duydum. Umarım bir an önce yağışlar en azından ocak ayı seviyesine yükselir…

<h3><strong>Haftanın magazin başlıklarını Akşam Gazetesi Magazin Müdürü Barış Kocaoğlu ve Eda Cabul

Kerem Bursin kafelere gidenlere 'salak' dedi, Maldivler'e gitti!

Türkiye'nin ilk silahlı insansız deniz aracı, füze atışlarına hazır

İzmir'de denizin yüzeyini 'deniz marulu' kapladı

Halk pazarları Covid-19 tedbirleriyle açıldı