• $31,0708
  • €33,679
  • 2032.57
  • 9374.2
8 Aralık 2023 Cuma

Bir projenin 12 yıl ekmeğini yiyen tek kişi

Kim bu isim?

Tabii ki Meryem Uzerli.

'Muhteşem Yüzyıl' dizisi 5 Ocak 2011 tarihinde başladı ve 4 sezon ekranlarda yerini aldı.

11 Haziran 2014'te ekranlara veda etti.

Muhteşem bir projeydi ve bu diziden o kadar çok oyuncu faydalandı ki adeta bir okul gibiydi.

Dizinin şüphesiz en popüler ismi Meryem Uzerli oldu.

Rolünü çok iyi oynadı, Türk halkı ve dizinin satıldığı her yerde en çok o sevildi.

Meryem, Hürrem'den sonra birkaç projede oldu ama çoğu başarısızdı.

Bu dizi ona öyle bir şans sağladı ki, tek bir rolle 12 yıldır unutulmadı.

Ben bazen Meryem'in hâlâ bu kadar popüler olmasına inanamıyorum.

Tek işle hâlâ hiç bir şey yapmadan gündemde kalmak büyük şans.

AYNI ANDA İKİ DİZİDE

Televizyonda dolaşırken Hilal Altınbilek'in oynadığı 'Şahane Hayatım' dizisine takıldım.

Dizi, çocukluğundan itibaren büyük haksızlıklarla karşı karşıya kalan Şebnem'in geçmişinde yaşadıkları olayların peşini bırakmamasını anlatıyor.

Konusuyla dizi kendini izlettiriyor ama benim en çok dikkatimi çeken Zeynep Yüce oldu.

Şebnem karakterinin gençliğini oynuyor.

Yüzü hiç yabancı gelmemişti.

Google'a bakınca genç yeteneğin 'Aile' dizisinde de rol aldığını fark ettim.

Yeşilçam'da da öyle değil miydi?

Bir oyuncu birden çok yapımda aynı anda rol alabiliyordu.

Zeynep Yüce'ye gerçekten bravo...

Bugün bir yapımda rol alabilmek için çaba sarf eden oyuncuların aksine Yüce, yeteneğiyle genç yaşta keşfedilmiş.

KIBRIS MUTFAĞINA SİHİRLİ DOKUNUŞ

Geçen hafta sonu KKTC'deki Elexus Otel'in gastronomi buluşması gerçekleşti.

Şef Veli Bayraktar ve Şef Mehmet Özer'in yöresel malzemelerle geleneksel tatlara yaptığı modern dokunuşları deneyimlemek benim için ayrı keyif oldu.

Elexus'ta dünya mutfaklarının yanı sıra Kıbrıs mutfağının lezzetlerinin sunulması için de çaba gösterdiklerini belirten Şef Veli Bayraktar, "Mutfak ve mutfak kültürü, turizm destinasyon tercihindeki en çekici unsurlardan biri. Bir ülkedeki bölgenin hatta bir yörenin özgün yemeği ve lezzeti turizm gastronomisi için büyük önem taşıyor" açıklamasıyla yemek kültürünün önemine değindi.

Sakatatların baklava yufkaları arasında sunulması ise adanın kendine özgü tatlarının buluşmasıydı.

Bisque tekniğiyle hazırlanan ıstakoz sosla damaklarda unutulmaz bir tat yaşatırken, kaya levreği ve islendirilmiş midye ve Molehiya, lezzeti ve dokusuyla damaklarda iz bıraktı.

ULUSLARARASI BAŞARI

Dünyanın en prestijli gastronomi rehberlerinden biri olan Gault&Millau, Türkiye rehberini açıkladı.

Innova Otel'in terasındaki 7 Mila Restoran 'Gourmand Table Chef Restaurant' olarak ödüllendi.

Restoranın yetenekli Mutfak Şefi Selen Mağzalcıoğlu, ilk yılında ödül alarak büyük bir başarıya imza attı.

<p>Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un Türkiye ile ülkesi arasındaki Savunma ve Ekonomik İşbir

İmzalar atıldı! Somali'de anlaşma sonrası kutlama töreni

70.000 TL'den başlıyor: Kapış kapış gidiyor! İkinci el otomobil alacaklar dikkat…

Yavruları için ölümü göze aldı! Piton yılanı ile komodo ejderi karşı karşıya gelirse

Çöp evde emekli öğretmenin cansız bedeni bulundu! Yaklaşık 10 gündür haber alınamıyordu