• $32,3705
  • 35,0853
  • 2324.63
  • 9114.97
19 Şubat 2021 Cuma 00:32 | Son Güncelleme:

Regaip (Regaib) Kandili gecesi hangi namaz kılınır, kaç rekat? 12 rekatlık Regaip Kandili namazı kılınışı!

Regaip (Regaib) Kandili gecesi hangi namaz kılınır, kaç rekat" 12 rekatlık Regaip Kandili namazı kılınışı!

Regaip Kandili namazı kılacak binlerce vatandaşlar bulunuyor. Yılın ilk kandili bugün tüm Müslüman aleminde eda edilecek. Manevi üç aylara girmemiz ile beraber kandil günleri de en çok sevap kazandıran önemli geceler arasında yer alıyor. Peki, 12 rekatlık Regaip Kandili namazı nasıl kılınır? Regaip (Regaib) Kandili namazı kaç rekat? İşte tüm detaylar...

Regaip Kandili namazı bu gece kılınacak. Diyanet'te yer alan bilgiye göre bu gece 12 rekatlık nafile namaz eda edilmektedir. Bugün, 2021 yılının ilk kandili coşku ile kutlanacak. Kandil namazını idrak ederek ibadetlerini gerçekleştirecek olan kişiler, bu gece de namaz borçlarını ödeyecek. 12 rekatlık Regaip Kandili namazı nasıl kılınır? Regaip (Regaib) Kandili namazı kaç rekat?

REGAİB KANDİLİ NAMAZI KAÇ REKAT?

Regaip Kandili gecesinde tespih ve hacet namazı kılabileceğiniz gibi kaza namazı da kılabilirsiniz. Regaip namazı akşamla yatsı arasında kılınır. Yani saat 20.00 ile 21.15 arasında Regaip kandili namazını kılabilirsiniz. Regaip Kandili'nde hacet namazı 12 rekat olarak kılabilirsiniz. Regaip Kandili Hacet namazını Kadir Suresi ile olduğu gibi Ayetel Kürsi ile de kılabilirsiniz.

REGAİB KANDİLİ NAMAZI NASIL NİYET EDİLİR?

Regaip kandilinde kılınan Hacet Namazı, iki, dört ya da on iki rekat şeklinde kılınabilir. Kandil namazına ise şöyle niyet edilir; Yâ Rabbî, niyet eyledim rızâ-i şerîfin için tesbih namazına. Yâ Rabbî, bu gece teşrifleriyle âlemleri nûra garkettiğin sevgili habîbin, başımızın tacı Resûl-i Zîşân Efendimiz Sallallahu Aleyhi Wesellem'in hürmetine ve bu geceki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Allâhü Ekber".

Regaip Kandili'inde oruç tutulur mu, sevabı nedir? Regaip (Regaib) Kandili orucu kaç gün tutulmalı?

REGAİB KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Regaip kandili Hacet namazında ilk rekâtta Fatiha 'dan sonra üç defa Âyetel-Kürsî veya Kadir Suresi okunur. 4'er rekat halinde hacet namazını niyet ederek şu şekilde kılıyorsunuz: Hacet namazı 1. rekatta: Subhaneke + Fatiha + 3 Âyetel Kürsî Hacet namazı 2. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas. Hacet namazı 2. Rekâtin sonunda: Ettehiyyâtü +salli +barik Hacet namazı 3. Rekâtta: Subhaneke + Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas. Hacet namazı 4. Rekâtta: Fatiha + Ihlâs + Felâk + Nas. Rekâtin sonunda: Ettehiyyâtü + Allahümme salli + Allahümme bârik +Rabbenâ duaları okunur.

Regaip Kandili'nde okunacak dualar ve sureler neler? Regaip (Regaib) Kandili'nde yapılacak ibadetler hangileri?

KANDİL DUASI

Ya Rabbi! Acizlikten, üzüntüden, tasadan, kederden, Korkaklıktan, kabir azabından, cehennem ateşinden sana sığınırız. Bizleri kötülükten ve kötülerin şerrinden emin eyle ya Rabbi!

Bize karşı düşmanlık duygularıyla oturup kalkanların kalplerini yumuşatmak murad ediyorsan, bize ve gönüllüler hareketine karşı onların kalplerini yumuşat ve sinelerini daim bir sevgiyle doldur!

Ey kalbleri evirip çeviren Sultanlar Sultanı!

Bizim kalplerimizi de, onların kalplerini de sevdiğin ve hoşnut olduğun güzelliklere çevir! Ya Rabbi!

Sen bizlere bizi aşan istidat ve kabiliyetler ver ve lutfedeceğin bu kabiliyetleri senin rızan yolunda kullanmayı bizlere nasip eyle ya Rabbi!

12 REKATLIK REGAİP KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Her rek'atta fatihadan sonra üç kadir suresi ile 12 adette ihlas suresi okunur. Her iki rek'atta bir selam verilerek 12 rek'at tamamlanır. On ikinci rek'at kılınıp selam verildikten sonra yerinden kalkmadan yetmiş kere ' Allahumme salli ala Muhammedinin nebiyyil ummiyyi ve ala alihi' denilir. Sonra secdeye varılır. Secdede yetmiş kere ' subbuhun kuddusun Rabb-ul melaiketi verruhi' denir.

Sonra secdeden kalkılarak ettahiyyatta oturulur. Ve yetmiş kere 'Rabbiğfir ve erham ve tecavez ta'lemü' dedikten sonra tekrar secde edilir. Secdede yetmiş kere ' subbuhun kuddusun Rabb-ul melaiketi verruhi' dedikten sonra, isteklerimizi alemlerin Rabbine arz edilir.

Regâib namazını cemaatle kılmak bid'attir. Zaten terâvihten başka hiçbir nâfile namaz cemaatle kılınmaz.

Regaip Kandili'inde oruç tutulur mu, sevabı nedir? Regaip (Regaib) Kandili orucu kaç gün tutulmalı?

Regaip Kandili tesbihleri ve zikirleri nelerdir? Regaip Kandili'nde çekilecek tesbihler hangileri?

Regaip Kandili'nin anlam ve önemi nedir, ne olmuştur? Regaip (Regaib) kelime anlamı nedir?

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi