• $32,3885
  • 35,097
  • 2326.54
  • 9101.2
22 Aralık 2020 Salı 09:22 | Son Güncelleme:

Mutasyona uğrayan virüs belirtileri neler? Mutasyona uğrayan virüs nedir?

Mutasyona uğrayan virüs belirtileri neler" Mutasyona uğrayan virüs nedir"

Koronavirüsün mutasyona uğradığı ile ilgili gelişmeler tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. İlk olarak İngiltere'de mutasyona uğrayan virüsün tespit edildiği açıklanmıştı. Akabinde Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada başka ülkelerde de tespit edildiği belirtildi. Peki, mutasyon ne demek? Mutasyona uğrayan virüs hangi ülkelerde var?

Mutasyona uğrayan koronavirüs ile ilgili gelişmeler vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Dünya Sağlık Örgütü'nden (WHO) BBC'ye yapılan açıklamada, mutasyona uğrayan koronavirüsün Birleşik Krallık'ın dışında, üç ülkede daha tespit edildiğini aktardı. Peki, Mutasyon ne demek? Koronavirüs mutasyona mı uğradı, hangi ülkelerde var? İşte merak edilen detaylar...

B117 virüsü nedir? Yeni virüs B117 belirtileri ve özellikleri nelerdir?

KORONAVİRÜS MUTASYONA MI UĞRADI?

AA'nın aktardığı habere göre, İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'un, yeni türün "kontrolden çıktığını" söylemesi, tüm dünyada endişeye yol açtı.

Yüzde 70 daha bulaşıcı olan türün sadece Londra ve civarında değil ülkenin tamanında görüldüğü belirlendi.

Daha ölümcül olduğuna veya aşıları etkisiz kılacağına dair dair henüz bir veri bulunmasa da ülkeler, art arda önlem alarak İngiltere'yle sınırları kapatmaya başladı.

Dünya Sağlık Örgütü'nden (WHO) BBC'ye yapılan açıklamada, mutasyona uğrayan koronavirüsün Birleşik Krallık'ın dışında, Hollanda, Danimarka ve Avusturya'da tespit edildiği aktarıldı.

WHO'nun Avrupa'da görev yapan üst düzey isimlerinden Catherine Smallwood, Birleşik Krallık'ta görülen mutasyona uğramış aynı tür koronavirüse Danimarka'da dokuz vakada, Avusturya ve Hollanda'da ise birer vakada rastlandığını duyurdu.

Gelen son dakika haberine göre; Belçika'da da virüse rastlandı. New York Times'ın haberine göre; Güney Afrika Cumhuriyeti de İngiltere'deki mutasyon geçiren virüsün görüldüğü ülkeler arasında...

Reuters'ın son dakika gelişmesi şeklinde geçtiği habere göre; İtalya Sağlık Bakanlığı, İngiltere'den gelen bir hastada mutasyona uğramış koronavirüsün bulunduğunu açıkladı.

MUTASYON NE DEMEK?

Mutasyon ya da değişinim, bir canlının genomu içindeki DNA ya da RNA diziliminde meydana gelen kalıcı değişmelerdir. Mutasyona sahip bir organizma ise mutant olarak adlandırılır. Mutasyonlar, genel olarak germ hattı mutasyonları ve somatik mutasyonlar olmak üzere ikiye ayrılır.

Uçuşlar iptal mi edildi? Hangi ülkelerin uçuşları iptal edildi?

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi